Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010
Και εκεί που νόμιζα πως μόνο η Ελλάδα απεργεί, φωνάζει και κλείνει δρόμους βλέπω τσουπ και την Γαλλία "τίγκα" στην απεργιακή κινητοποίηση!

232 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη σχεδόν την Γαλλία με την συμμετοχή τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων εργαζομένων!

Λιγότερες από τις μισές γραμμές του μετρό λειτουργούσαν κανονικά την Πέμπτη, ενώ περίπου τα μισά δρομολόγια των υπεραστικών τρένων ακυρώθηκαν.

Όσον αφορά το Παρίσι, τα δρομολόγια του μετρό πραγματοποιούνται κατά 85%.



Πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Ορλί και Σαρλ Ντε Γκολ, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα μέτρα ασφαλείας σε σταθμούς του μετρό είναι αυξημένα, μιας και τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν εκφραστεί φόβοι ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης σε γαλλικό έδαφος είναι αυξημένος.

Έξω απο το παλάτι της Βαστίλης με πανό οι Γάλλοι διαδήλωσαν κατά του καινούριου νομοσχεδίου συνταξιοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί στο όποιο αυξάνεται το όριο ηλικίας απο τα 60 χρόνια στα 62.Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Ελληνικά νομοσχέδια που προωθούνται το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 65(ω!ναι) χρόνια ή στα 60 με σαράντα χρόνια ασφάλισης(ενσήμων).


Vive la Révolution!No2 Η άποψη...
Πηγή:in.gr

2 απόψεις:

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΑΠΟ ΤΑ 60 - 62 ! ΕΜΕΙΣ.....ΑΠΟ ΤΑ 60 - 65 ! ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ...ΣΤΑ 70 !!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ !

Birdi Birdi είπε...

απάθεια?μαλθακότητα?"ω χου μωρε αδερ΄φε δεν βαριέσαι?".....πάντως σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed