Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η γυναίκα δεν μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο χάρις στην επιμονή των παιδιών της.

Η απίστευτη ιστορία, εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο του Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η Λιντί Παγιάρ, 60 ετών, η οποία έπασχε από καρκίνο από το 2005 και παρακολουθείτο από πολυκλινική του Λορμόν, προαστίου του Μπορντό, έχασε τις αισθήσεις της τη Δευτέρα το πρωί κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, εξήγησε ο Ιβ Νοέλ, διευθυντής της πολυκλινικής.

Ο γιατρός των επειγόντων πραγματοποίησε διαδικασία ανάνηψης, αλλά αφού έλαβε τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων γιατρών, ανακοίνωσε τηλεφωνικά στα παιδιά της κυρίας Παγιάρ ότι η μητέρα τους, η οποία είχε διασωληνωθεί, "ήταν με μεγάλη βεβαιότητα κλινικά νεκρή".

Η ασθενής στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική η οποία διαπίστωσε ότι δεν είχε επέλθει εγκεφαλικός θάνατος, σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή της κλινικής.

Περίπου 14 ώρες και ενώ βρισκόταν ακόμη στο πανεπιστημιακό κέντρο στο Μπορντό, η γυναίκα ξύπνησε. "Είναι μία μορφή θαύματος", εκτιμά ο κ. Νοέλ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ο ιατρός των επειγόντων διέπραξε "ένα επικοινωνιακό λάθος" αλλά όχι "και ιατρικό λάθος, αφού έσωσε μία ζωή".

"Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι αισθάνθηκα άσχημα μόλις μου έκαναν μία ένεση με ένα φάρμακο για τη ναυτία", εξήγησε η κα Παγιάρ, η οποία παραμένει στο νοσοκομείο και δηλώνει "ότι απλά αισθάνεται πιο κουρασμένη απ' ό,τι συνήθως".

"Οι γιοι μου μου εξήγησαν ότι οι γιατροί ήθελαν να με αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα διότι είχα τελειώσει, και ότι όταν εκείνοι αρνήθηκαν, με μετέφεραν για μαγνητική", υποστηρίζει η ασθενής. "Δεν έχω συνειδητοποιήσει πλήρως τι συνέβη, αλλά νομίζω ότι είναι οι τρεις γιοι μου αυτοί που έχουν σοκαριστεί περισσότερο απ' όλους", κατέληξε η κα Παγιάρ.
newsit.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed