Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010
Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία ο άγριος ξυλοδαρμός καρκινοπαθούς από ένα 19χρονο  του οποίου δύο φίλοι βιντεοσκοπούσαν την άνανδρη επίθεση.

Αυτό που σόκαρε την κοινωνία όμως είναι ότι ο  νεαρός κακοποιός αφέθηκε ελεύθερος  με περιοριστικούς όρους για 12 μήνες.

Η απίστευτα τραγική  ιστορία ξεκίνησε όταν ο 19χρονος Reece Kent μεθυσμένος πήγε στις 3 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του 62χρονου Ken Oliver, του χτύπησε την πόρτα και μόλις ο άτυχος άνδρας του άνοιξε άρχισε να τον χτυπάει.

Ο Reece με κλωτσιές και μπουνιές τον έριξε στο πάτωμα και για πολλά λεπτά κλωτσούσε το κεφάλι του σαν να ήταν μπάλα του ποδοσφαίρου.

Ο καρκινοπαθής -του οποίου οι γιατροί του δίνουν μόλις τρεις μήνες ζωής- βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε μια λίμνη αίματος και με πολύ σοβαρά τραύματα. Μάλιστα νοσηλεύτηκε στην εντατική για μια εβδομάδα με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι.



Ο 19χρονος - επικαλούμενος  το νεαρό της ηλικίας του - με ωμή κυνικότητα παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι όντως επιτέθηκε στον 62χρονο. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καταθέτοντας ότι ζήτησε από τους δύο φίλους του να βιντεοσκοπήσουν την… γενναία πράξη του!

Ο Mr Oliver απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε: «Δεν περίμενα να δω αυτόν τον άνθρωπο να την γλιτώνει τόσο απλά. Εγώ απλά θα μπορούσα να είχα πεθάνει λίγους μήνες γρηγορότερα. Περίμενα να βρεθεί στην φυλακή. Πριν καταλάβω τι μου συνέβαινε είδα μπροστά μου έναν νεαρό να με κλωτσάει στο κεφάλι σαν να ήμουνα μπάλα ποδοσφαίρου. Έβλεπα από πάνω μου άλλους τρεις να γελούν και να με χλευάζουν τραβώντας όλη τη σκηνή σε βίντεο» και συνέχισε: «Είμαι αηδιασμένος με την απόφαση. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει κάποιος για να μπει στη φυλακή. Φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό!»

Ο δικηγόρος του  θύματος – που δεν μπορούσε να πιστέψει την απόφαση του δικαστηρίου  δήλωσε: «Ο 19χρονος δεν νιώθει ίχνος  τύψεων. Θα έπρεπε να ντρέπεται. Εύχομαι  να ντρέπεται για όλη του τη ζωή».

Τελικά ο 19χρονος Reece Kent καταδικάστηκε σε ένα χρόνο με αναστολή. Η ποινή του μετατράπηκε σε 150 ώρες εργασίας (χωρίς πληρωμή) και 1000 λίρες.


πηγή: πρώτο θέμα

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed