Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010
Με τα γκολ του Σισέ και τον οίστρο του Χριστοδουλόπουλου ο Παναθηναϊκός γύρισε το ντέρμπι που φαινόταν χαμένο από το γκολ του Μιραλάς (2-1). Με παίκτη λιγότερο (Αβραάμ) από το 61' ο Ολυμπιακός. Στο -1 ξανά οι "πράσινοι"
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Δεν ξέρουμε τι είχε δει ο Νιόπλιας από τον Πλεσί στις προπονήσεις και τον έβαλε βασικό, στο πρώτο μέρος όμως δεν δικαιώθηκε αφού ο Γάλλος δεν βοήθησε, δεν είχε τα τρεξίματα και δεν έβγαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά. Αυτή ήταν η πρώτη αλλαγή του Νιόπλια στην αρχική η ενδεκάδα. Η δεύτερη ήταν ο Καντέ, ο οποίος έπαιξε δίπλα στον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας.

Από αυτή την αλλαγή προήλθε το γκολ του Ολυμπιακού στο 37', με σκόρερ τον δαιμόνιο Μιραλάς. Στη μοναδική φάση όπου ο Καντέ έχασε τον Βέλγο, αυτός δεν λάθεψε και με εξαιρετική ατομική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τζόρβα.

Το γκολ αυτό ήταν η επιβεβαίωση όσων είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά: τον Ολυμπιακό να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο -θαρρείς πως ήταν αυτός στο -4 από την πρώτη θέση- και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έδειξε τίποτα πέραν όσων περιμέναμε. Αν αφαιρέσουμε ένα διάστημα όπου ο Κατσουράνης ανέβηκε και πήρε την ομάδα πάνω του, στη συνέχεια οι "πράσινοι" εμφάνισαν όλα τα αγωνιστικά προβλήματα που τους χαρακτηρίζουν από το ξεκίνημα της περιόδου. Με την εξαίρεση πάντα του Σισέ, ο οποίος προσπαθούσε να παίξει... ένας εναντίον έντεκα.

Στην επανάληψη, ο Νιόπλιας έριξε στο ντέρμπι τους Μαρίνο και Γκαρσία αντί των Κατσουράνη και Γκοβού. Ορθή κίνηση, πρωτίστως για να πάρει περισσότερη μπάλα στο κέντρο και, φυσικά, για να τρέξει και να γίνει πιο επικίνδυνος στην επίθεση.

Στο 57ο λεπτό, η πίεση που ήδη άρχισε να ασκεί ο Παναθηναϊκός έφερε το γκολ της ισοφάρισης, στη μοναδική μέχρι εκείνη τη στιγμή αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Χριστοδουλόπουλος σέρβιρε από τα δεξιά έτοιμο γκολ στον Σισέ και αυτός από κοντά πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 63ο λεπτό, ο Γάλλος στράικερ ανέτρεψε το αποτέλεσμα, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Διπλό το κέρδος για τους γηπεδούχους, αφού ο Παπαδόπουλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα όντας ο τελευταίος παίκτης.

Πλέον, η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ του Παναθηναϊκού, όχι μόνο λόγω της ανατροπής των δεδομένων και της ψυχολογικής ανάτασης, αλλά και του αριθμητικού πλεονεκτήματος. Ο Βαλβέρδε πάντως έσπευσε να καλύψει το κενό του Παπαδόπουλου βάζοντας στο ματς τον Μοντεστό (αντί του Φετφατζίδη). Τουλάχιστον στην άμυνα δεν είχε άλλη απώλεια, έχασε όμως ένα όπλο στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι και δη στη δεξιά πλευρά.

Οι "πράσινοι" διατηρούσαν τον έλεγχο και τα καλύτερα πατήματα στο γήπεδο, αναζητώντας ένα τρίτο γκολ για να γράψουν τον επίλογο στο ντέρμπι. Στην αντίπερα όχθη, οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν τους κενούς χώρους (αυτούς που βρήκαν άφθονους στο α' μέρος) για να απαντήσουν. Παρά την (όποια) προσπάθειά τους, έδειξαν εγκλωβισμένοι στην -ορθολογική- άμυνα του αντιπάλου, που άφησε τα λάθη του πρώτου μισού του ντέρμπι στα αποδυτήρια και με χαρακτηριστική άνεση κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του 2-1.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Παναθηναϊκός γύρισε ένα χαμένο ματς σε διάστημα ολίγων λεπτών. Με δύο γκολ πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στο δεύτερο μέρος, έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό που αλλιώς σχεδίαζε το παιχνίδι και αλλιώς του βγήκε.

ΜVP:

Τα πόδια του Σισέ και ο οίστρος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου χάρισαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Ειδικά ο μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού πιστοποίησε την πολύ καλή φόρμα του και ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο -κατά τα άλλα- προβλέψιμο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τον Σισέ, τα οποία και πλήρωσε ακριβά. Από τα χειρότερα παιχνίδια του διεθνούς αμυντικού, ο οποίος χρεώθηκε με πέναλτι και αποβολή, αφήνοντας στον Ολυμπιακό λιγοστά περιθώρια να επιστρέψει στο ντέρμπι.


0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed