Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ίσως στη χειρότερη χρονική συγκυρία, δεδομένων της εντεινόμενης οικονομικής ύφεσης και της κάθετης πτώσης στην κατανάλωση, θα κάνουν τελικά πρεμιέρα οι δύο νέοι εμπορικοί - ψυχαγωγικοί πολυχώροι της Αττικής, το Athenian Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και το Athens Metro Mall του οίκου Talima Venture επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στον σταθμό μετρό του Αγίου Δημητρίου. Τα εγκαίνια του πρώτου έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου, ενώ περί τα τέλη του ίδιου μήνα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του και το εμπορικό κέντρο στον Άγιο Δημήτριο. Ασφαλώς, το γεγονός ότι επίκειται η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων ενδεχομένως να εξασφαλίσει μια ικανοποιητική εκκίνηση για τα δύο projects, ωστόσο αυτά θα πρέπει να αποδείξουν στη συνέχεια ότι μπορούν να σταθούν ακόμη και σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Σημειώνεται ότι προς το παρόν τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας (The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Golden Hall) δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, όμως δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να βρεθούν αντιμέτωπα με σοβαρή υποχώρηση του τζίρου των καταστημάτων τους. Ήδη, στο πρώτο εξάμηνο του 2010 στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, στο The Mall Athens στο Μαρούσι, καταγράφηκε μείωση 9% στον τζίρο των καταστημάτων. Μείωση της τάξεως του 7% υπήρξε και στο Mediterranean Cosmos. Οι επικεφαλής των δύο νέων εμπορικών συγκροτημάτων δηλώνουν ωστόσο αισιόδοξοι για την πορεία των έργων τους, παρά τη δύσκολη κατάσταση. Για την προσέλκυση επισκεπτών το Athenian Capitol ποντάρει στη λειτουργία του Μουσείου Κλασικού Αυτοκινήτου, στο οποίο θα εκτίθενται περί τα 270 οχήματα-αντίκες της συλλογής του εκτελεστικού προέδρου κ. Θεόδωρου Χαραγκιώνη.

Στο εμπορικό συγκρότημα, όπου ήδη λειτουργεί super market Carrefour και σταθμός αυτοκινήτων 800 θέσεων, έχουν μισθώσει χώρους τα καταστήματα Spider, Ferrari Store και Imaginarium,όπως επίσης οι χώροι εστίασης Prestige Cafe και Creperie. Στο συγκρότημα θα υπάρχει και αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο τα βράδια θα λειτουργεί ως κινηματογράφος 3D. Προς το παρόν έχει μισθωθεί το 75% από τα 10.000 τ.μ. του συνολικού εκμισθώσιμου χώρου του Athenian Capitol, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με εμπορικές επιχειρήσεις για τη μίσθωση και των υπόλοιπων χώρων. Η διοίκηση του ομίλου Χαραγκιώνη υπολογίζει ότι το Athenian Capitol θα επισκέπτονται περίπου 3,6 εκατομμύρια άτομα τον χρόνο, εκ των οποίων οι 500 χιλιάδες θα επισκέπτονται και το Μουσείο Αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντάς του ετήσια έσοδα τουλάχιστον 3,5 εκατ. ευρώ. Η επένδυση για το Athenian Capitol ανήλθε στα 45 εκατ. ευρώ.


Προσβασιμότητα και… μοναδικότητα

Τριπλάσια, όμως, είναι η ανάλογη επένδυση που υλοποιεί αυτήν την περίοδο ο οίκος Talima Venture του επιχειρηματία κ. Παναγιώτη Κωνσταντίνου στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Το Athens Metro Mall θα λειτουργήσει σε περίπου έναν μήνα και ήδη έχει εξασφαλίσει μισθωτές για το σύνολο των χώρων του (25.000 τ.μ.). Μεταξύ των μισθωτών περιλαμβάνονται ο πολυκινηματογράφος Village (πέντε αίθουσες), τα καταστήματα Public, Zara, TGI Fridays και το super market Βερόπουλος. Το νέο εμπορικό κέντρο, το οποίο στηρίζει τις ελπίδες για επιτυχία και υψηλή επισκεψιμότητα στο γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα σε σταθμό μετρό αλλά και στην έλλειψη ανάλογων έργων στην ευρύτερη περιοχή, θα εξασφαλίσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, σε μία κρίσιμη εποχή για την πορεία της απασχόλησης στη χώρα μας. Παράγοντες του real estate θεωρούν πολύ πιθανό το Athens Metro Mall να καθιερωθεί στον εμπορικό χάρτη της Αττικής, αποτελώντας φαινόμενο ανάλογο του The Mall Athens στα νότια προάστια.

link

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed