Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010
Ζήκος: «Κουβάλησες και την ανιψιά σου εδώ πέρα να μας κάνει την όμορφη.»
Μεντής: «Ποια ανιψιά μου βρε; Γυναίκα μου είναι.»
Ζήκος: «Γυναίκα σου; Δικιά σου;»
Μεντής: «Όχι του γείτονα. Με αγάπησε και με πήρε.»
Ζήκος: «Σ’ αγάπησε; Τι αγάπησε από εσένα βρε κακομούστακε; Ο άντρας σου είναι αυτός;»
Γυναίκα: «Ναι.»
Ζήκος: «Άντρας σου; Καλά να πάθεις! Τι του λιμπίστηκες του κομοδίνου; Εμείς αυτούς στο χωριό, τους πνίγουμε στο νεροχύτη για να μη χαλάσει η ράτσα!»
«Της κακομοίρας»

Σαν σήμερα 3 Οκτωβρίου 2001 η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον "Ζήκο" της ή αλλιώς?Τον Κώστα Χατζηχρήστο!Έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς του θεάτρου και του κινηματογράφου.Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα....

  • Με καταγωγή απο την Κωνσταντινούπολη το 1921 γεννιέται στην Αθήνα ο Κώστας Χατζηχρήστος.Παιδί πολύτεκνης οικογένειας.Μετά την γέννηση του η οικογενειά του κατεβαίνει και εγκαθίσταται στο Παγκράτι.
  • Σπουδάζει στη Σύρο, στην Στρατιωτική Σχολή Ανθυπασπιστών.Ποτέ όμως δεν την ακολουθεί.Αποφοιτώντας, ξεσπάει ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος και επι Γερμανική κατοχής βρίσκεται στη Ναούσα, παντρεμένος με την πρώτη του γυναίκα την Νιτσα.Αποφασίζουν να φύγουν απο την χώρα και να εργαστούν στην Γερμανία.Το κάνουν και λίγο κόντεψε να βρεθούν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως αφού στο τρένο, εργάτες και "κρατούμενοι' που προορίζονταν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ήταν μαζί.Θα γυρίσουν λίγους μήνες αργότερα.
  • Το ραντεβού με το πεπρωμένο του, ήταν μια νύχτα του 1943.Οι Γερμανοί τον κυνηγάνε και εκείνος κρύβεται μέσα σ'ενα θεάτρο, την ώρα που παιζόταν μια παράσταση του Λουκή Μυλωνά.Ο Χατζηχρήστος κρύβεται...όχι στους θεατές...αλλά πάνω στην σκηνή.Οι Γερμανοί τον χάνουν και τον βρίσκει το θέατρο.
  • Οι αυτοσχεδιασμοί εκείνο το βράδυ,του δίνουν μια μόνιμη θέση στον θίασο, απ'το πουθενά.Μέχρι το 1948 συμμετέχει σε περιοδείες.Στη συνέχεια, θα ενταχθεί στο βαριετέ της Κούλας Νικολαΐδου στην Αθήνα.Αργότερα μ'αυτόν τον θίασο θα παρουσιάσει και τον αξέχαστο "Θύμιο"
  • Ξαναπαντρέυεται και παίρνει την Μαίρη Νικολαϊδου με την όποια θα αποκτήσουν μια κόρη την Τέτα η οποία και αργότερα θα γίνει η γυναίκα του Πέτρου Φυσσούν.
  • Το 1952 δημιουργεί τον πρώτο του θίασο.Συνεργάζεται με πολλούς ηθοποιούς μεταξύ τον όποιων και η Καίτη Ντιριντάουα...με την όποια θα παντρευτεί το 1955 και θα αποκτήσουν την δεύτερη του κόρη την Μαριαλένα.
  • Το 1962 νοικιάζει μια αποθήκη στην Αθήνα και την μετατρέπει σε θέατρο,δινοντάς του το όνομα του.
  • 1963 ερμηνεύει τον Ζήκο στην ταίνια "Της Κακομοίρας"
  • Το 1975 χωρίζει με την Ντιριντάουα.Στο θέατρο του ανεβάζει υπερπαραγωγές!Ακριβά σκηνικά, ακριβά κοστούμια, φωτισμοί..και πληθώρα ηθοποιών.Δυστυχώς αυτό , τον οδηγεί στην χρεοκοπία.Το θέατρο συνεχίζει την λειτουργία μέχρι το 1981 και έπειτα κλείνει.Θα ξαναπαίξει το 1994 και για 2 χρόνια μεχρι το 1996 αλλά δυστυχώς θα το χάσει λόγω χρεών.
  • Θα ξαναπαντρευτεί την Ελένη Πανταζή, την όποια και θα χάσει πρόωρα.Η Πανταζή, φεύγει απ΄την ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών.Η χρεοκοπία και ο χαμός της τελευταίας του γυναικάς του,τον έχουν καταβάλει ανεπανόρθωτα.
  • Τα τελευταία χρόνια της ζωής του υποφέρει απο την επάρατη νόσο.Μπαίνει στο νοσοκομείο στις 31 Ιουλίου το 2001 και θα παραμείνει εκεί μέχρι και την hμέρα θανάτου του στις 3 Οκτωβρίου του 2001.Η ταφή του έγινε στο 1ο Νεκροταφείο δημοσία δαπάνη.

1 απόψεις:

aldo είπε...

Ενημερωτικα:υπαρχει και πεμπτη συζυγος, η Βουλα Χατζηχρηστου.

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed