Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010
Απρόοπτες εξελίξεις προέκυψαν σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας όπου δικάζονται οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 4 - 3 έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα μετατρέποντας την κατηγορία στη βαρύτερη μορφή της από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο.

Μάλιστα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, γεγονός που σημαίνει
ότι η επιβολή της ποινής είναι μονόδρομος για το δικαστήριο το οποίο αυτή την ώρα συσκέπτεται για να αποφασίσει την ποινή, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι η ισόβια κάθειρξη.



Για το Βασίλη Σαραλιώτη το δικαστήριο,επίσης κατά πλειοψηφία, μετέτρεψε την ποινή από ένοχος για απλή συνέργεια στο αδίκημα του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δηλαδή από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενον δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταδικασθεί με βαρύτερη ποινή από αυτή που θα του επιβαλλόταν αν κρινόταν ένοχος για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Σημειώνεται ότι ένας από τους ενόρκους αναφερόμενος στην περίπτωση του Βασίλη Σαραλιώτη, είχε την άποψη ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.


πηγή: Ελευθεροτυπία

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed