Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κανονικά γίνεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, είσοδος των επισκεπτών, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Νωρίτερα η είσοδος γινόταν από την πλαϊνή είσοδο της Αρεοπαγίτου.

Απέναντι από την είσοδο παραμένουν συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Ναι στη διαμαρτυρία, αλλά όχι στην αυθαιρεσία», τόνισε ο πρωθυπουργός από τη βήμα της Βουλής στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «είναι ιερό το δικαίωμα της έκφρασης των πολιτών, αλλά εξίσου ιερό είναι και το δικαίωμα στον εθνικό μας πλούτο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο και να οικειοποιείται τα μνημεία μας».

Παράλληλα, καταλόγισε ευθύνες στον πρόεδρο της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα όσον αφορά τους συμβασιούχος.

Απάντηση σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Πολιτισμού έδωσε η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας, πως την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά φέρει η ολοκλήρωση και παράδοση του Μουσείου της Ακρόπολης, ενός έργου παγκόσμιας εμβέλειας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει πως το θέμα των συμβασιούχων το είχε διευθετήσει με τροπολογία ο κ. Σαμαράς, τροπολογία της οποίας την επέκταση ζητούν σήμερα και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι.


0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed