Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
Η προς τα πάνω αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος κατά το 2009, θα έχει επίπτωση στον προϋπολογισμό του 2011, δήλωσε ο Επίτροπος Όλι Ρεν προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη λήψη νέων μέτρων στο πλαίσιο του μνημονίου. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, ο έλεγχος της Eurostat στα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, να μην ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Οκτωβρίου αλλά να παραταθεί έως τις 15 Νοεμβρίου.

Ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν υποστήριξε ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η τρόικα, θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας η οποία θα ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2011. Ο κ. Ρεν συμπλήρωσε ότι οι εμπειρογνώμονες της Eurostat έχουν εντοπίσει ορισμένα προβλήματα σε σχέση με τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας και όχι ότι επιχειρούν να έρθουν σε συμφωνία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ, τόνισε ότι η όποια αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος και χρέους δεν θα είναι το αποτέλεσμα παρατυπιών ή παραλείψεων της κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά το αποτέλεσμα της «επανακατηγοριοποίησης» ορισμένων κρατικών δαπανών όπως για παράδειγμα των ΔΕΚΟ. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Γιουνκέρ εμφανίστηκε ελαστικότερος από τον Όλι Ρεν υποστηρίζοντας ότι «βασικός στόχος είναι η συρρίκνωση του ελληνικού ελλείμματος ως το 2014 και ότι το μείγμα πολιτικής καθώς και ο ετήσιος ρυθμός μείωσης αποτελούν αντικείμενο διαβουλεύσεων στους κόλπους του Ecofin».

enet.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed