Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Για να μην ζορίζεστε όταν πλησιάζει το τέλος του μήνα...

1ον Οικονομία στα μεταφορικά μέσα. Αν παίρνετε λεωφορείο σε καθημερινή βάση σκεφτείτε να το αξιοποιήσετε με το να διαθέσετε 25 ευρώ και να πάρετε την μηνιαία κάρτα. Και για να κάνετε πλήρη απόσβεση και οικονομία και στις δαπάνες για τη βενζίνη του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιήσετε στις μετακινήσεις σας εκτός πόλης ενώ για μέσα στην πόλη θα χρησιμοποιείτε μόνο την κάρτα και τα λεωφορεία. Έτσι γλιτώνετε από κίνηση, τον πονοκέφαλο του παρκινγκ αλλά και από την ακρίβεια της βενζίνης.

2ον Οικονομία στα έξοδα για φαγητό. Μαγειρεύετε σπίτι κόβετε τα ανθυγιεινά delivery. Είναι πολύ πιο οικονομικό αλλά και υγιεινό να μαγειρεύετε στο σπίτι από το να παραγγέλνετε ή να τρώτε έξω. Δε λέω μια φορά στο τόσο πηγαίνετε σε κάποιο εστιατόριο για την έξοδο, αλλά όχι σε εβδομαδιαία βάση. Αν είστε μόνοι σας και δεν έχετε πολύ χρόνο το Σαββατοκύριακο μπορείτε να μαγειρέψετε διάφορα φαγητά και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Ακόμη στο super market αγοράζετε μόνο αυτά που σας χρειάζονται και όχι παχυντικά σνακ που φουσκώνουν και τον λογαριασμό στο ταμείο αλλά και το σώμα σας.

3ον Οικονομία από τα έξοδα του κυλικείου. Πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραγγέλνουμε καφέδες από το κυλικείο γιατί όλα τα είδη καφέ μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας καθώς κυκλοφορούν σε συσκευασίες στα super market. Εάν δεν έχετε στον χώρο της δουλειάς κάποια μικρή κουζίνα και ψυγείο για να προετοιμάζετε το κολατσιό σας μια καλή λύση είναι να το προετοιμάζετε στο σπίτι και να το φέρνετε στην δουλειά μαζί σας.

4ον Οικονομία στις εξόδους διασκέδασης και στο σινεμά. Διοργανώστε βραδιές φεστιβάλ κινηματογράφου στο σπίτι σας. Δηλαδή συμφωνήστε με τους φίλους σας για ένα είδος ταινιών ή για κάποιούς ηθοποιούς που σας αρέσουν και αφιερώστε μια βδομάδα οικιακών προβολών σε αυτούς. Συμφωνήστε με τους φίλους σας ότι κάθε μέρα θα φέρνει ο καθένας και από μια ταινία με τον ηθοποιό, το σκηνοθέτη ή το είδος ταινίας που επιλέξατε να αφιερώσετε το μίνι φεστιβάλ σας και παρακολουθήστε την όλοι μαζί με σπιτικό ποπ-κορν και αναψυκτικά από το super market που θα τα αγοράσετε με κοινή δαπάνη.

5ον Έξοδα ομορφιάς.(για γυναίκες) Διοργανώστε με τις φίλες σας απογεύματα αφιερωμένα στον καλλωπισμό σας με καφέ ή ακόμη και κρασί. Κάντε η μια στην άλλη μανικιούρ ή πεντικιούρ. Ακόμη και αν βάζετε πρόσθετα νύχια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα καλλυντικών στο ¼ της τιμής που θα πληρώνατε για να σας τα κάνουν. Κάντε καθαρισμούς με τον ατμό από βρασμένο νερό με χαμομήλι στο σπίτι σας και με μάσκες που θα αγοράσετε από τα καταστήματα καλλυντικών ή ακόμη που θα παρασκευάσετε οι ίδιες. Έτσι γλιτώνετε τα έξοδα των ινστιτούτων και των αισθητικών αλλά και διασκεδάζετε με τις φίλες σας σε ένα απόγευμα αφιερωμένο στην ομορφιά σας.

6ον Έξοδα για μικροδουλειές του σπιτιού (άντρας αλλά και γυναίκα). Γιατί λοιπόν να προσλάβετε μπογιατζήδες για να βάψετε το σπίτι σας όταν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας και μάλιστα με μεγαλύτερη προσοχή για να μη λερώσετε τα έπιπλα. Εξοπλισμούς για να βάψετε το σπίτι σας μπορείτε να νοικιάσετε είτε από τις αγγελίες είτε από κάποιο κατάστημα και ακόμη τα νέας τεχνολογίας χρώματα είναι πολύ εύκολα στη χρήση και δίνουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Άρα λοιπόν γιατί να δαπανήσετε εκείνα τα έξτρα εύρο για το βάψιμο του σπιτιού όταν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με το μισό κόστος.

7ον Μόδα και ρούχα. Ξέρω ότι τώρα που ήρθαν οι καινούριες φθινοπωρινές κολεξιόν είναι δύσκολο να κρατηθείτε άλλα για θυμηθείτε ότι μετά θα κλαίγεστε γιατί παρασυρθήκατε και ξοδέψατε πολλά. Για αυτό λοιπόν αγοράστε μόνο ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τα υπόλοιπα περιμένετε τις εκπτώσεις. Ακόμη στις εκπτώσεις αγοράστε κομμάτια που είναι κλασσικά για να μπορέσετε να φορέσετε και την επόμενη χρονιά. Φτιάξτε μόνοι σας τα κοσμήματα σας με χάντρες και πούλιες έτσι και θα διασκεδάσετε κατά τη διαδικασία αλλά και θα παρασκευάσετε αυτό που ακριβώς χρειαζόσασταν για να συμπληρώστε την εμφάνισή σας.

8ον Προσοχή στις πιστωτικές κάρτες. Το πλαστικό χρήμα είναι για μια ώρα ανάγκης και όχι για μια ώρα υπερκατανάλωσης. Μπορεί να μη συνειδητοποιείτε τι ξοδεύετε όταν κάνετε αγορές με πιστωτικές κάρτες αλλά στην ουσία όταν θα πληρώνετε ένα μπλουζάκι για 1,5 χρόνο κάθε μήνα τότε θα το καταλάβετε. Σκεφτείτε λοιπόν πριν πείτε τη χιλιοειπωμένη ατάκα «θα το αγοράσω και αυτό και θα το βάλω στην κάρτα» πως αυτό το ένα ακόμη μπλουζάκι θα έχει καταστραφεί και εσείς ακόμη θα το ξοφλάτε. Αν δεν έχετε χρήματα, δεν μπορείτε να κάνετε αλόγιστες αγορές με την δικαιολογία ότι θα τα δίνετε σιγά σιγά.

9ον Το κεφάλαιο τσιγάρα. Κόψτε το κάπνισμα ή τουλάχιστον ελαττώστε το ή αν δεν μπορείτε ούτε και αυτό πάρτε καπνό. Ο καπνός είναι οικονομικότερος και αν σκεφτείτε ότι στο χρόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα τσιγάρο και να το καπνίσετε θα είχατε καπνίσει ήδη 2 τσιγάρο από πακέτο τότε καταλαβαίνετε ότι το κόστος που έχει και στο πορτοφόλι σας αλλά και στην υγεία σας ο καπνός είναι σαφώς μικρότερο. Πάντως το καλύτερο θα ήταν να κόβατε το κάπνισμα μια και καλή και για το πορτοφόλι σας αλλά και για την υγεία σας. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό σας λέω πως αν καπνίζετε την ημέρα ένα πακέτο τσιγάρα και το σταματήσετε μέσα σε ένα μήνα θα κερδίσετε γύρω στα 84 ευρώ.

10ον Γυμναστήριο. Ξέρω έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσετε γυμναστήριο για να σας βρει το επόμενο καλοκαίρι με απολλώνια και αφροδίσια κορμιά. Αλλά αν πραγματικά το έχετε αποφασίσει μπορείτε να γλιτώσετε τα έξοδα του αν κάνετε γυμναστική στο σπίτι ζητήστε πρώτα από κάποιον ειδικό να σας ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ή αγοράστε κάποιά σχετική κασέτα και ορίστε κάποιές συγκεκριμένες ώρες που θα γυμνάζεστε όπως ακριβώς θα κάνατε στο γυμναστήριο.

link

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed