Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η υποδοχή των εξωγήινων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

 

Υπεύθυνη υποδοχής των... εξωγήινων διορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη η Μαλαισιανή αστροφυσικός Μαζλάν Οτµάν.

Με στόχο αν και εφόσον μας επισκεφτούν οι εξωγήινοι να τύχουν μιας καλής φιλοξενίας, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την Οτμάν επί της υποδοχής των εξωγήινων. Η Μαλαισιανή αστροφυσικός διευθύνει ήδη το Γραφείο των Η.Ε. για τις Εξωγήινες Υποθέσεις. Οι αρμοδιότητες της 58χρονης αναμένεται να παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια επιστημονικού συνεδρίου στο Μπάκιγχαµ, στη Βρετανία.

Πρόσφατα, η Οτµάν είχε επισηµάνει την ανάγκη ετοιµότητας σε περίπτωση επίσκεψης εξωγήινων όντων. Η άποψή της βρήκε σύμφωνη και τη NASA, η οποία σε ανακοίνωσή της είχε υπογραμμίσει ότι
το διαστηµικό αστεροσκοπείο Κepler ανακάλυψε περισσότερους από 700 πλανήτες στους οποίους ίσως υπάρχει εξωγήινη ζωή, συµπεριλαµβανοµένων περίπου 140 στο ίδιο µέγεθος µε τη Γη. «Η συνεχής αναζήτηση για εξωγήινη επικοινωνία στηρίζει την ελπίδα ότι κάποια στιγµή ο άνθρωπος θα λάβει σήµατα από εξωγήινους. Και όταν θα λάβουµε τέτοια σήµατα θα πρέπει να έχουµε µια συντονισµένη απάντηση, λαµβάνοντας υπόψη όλες τις παραµέτρους του θέµατος. Ο ΟΗΕ είναι ένας έτοιµος µηχανισµός» ανέφερε στην ανακοίνωση.
Η Οτµάν ήταν διευθύντρια της εθνικής διαστηµικής εταιρείας της Μαλαισίας και επέβλεψε την πτήση του πρώτου αστροναύτη της χώρας της. Η σημαντικότερη νέα της αρμοδιότητα είναι πλέον η προστασία των εξωγήινων από την ανθρωπότητα και όχι το αντίθετο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Κρόουθερ της Βρετανικής Διαστηµικής Εταιρείας, «η Οτµάν είναι η καταλληλότερη γι’ αυτή τη θέση». Ωστόσο, οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή µε εξωγήινα όντα είναι πιο πιθανό να γίνει µε ραδιοσήµατα ή µε σήµατα φωτός από κάποιον µακρινό πλανήτη. Επίσης, αν συναντήσουµε εξωγήινους, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για µικρόβια παρά για νοήµονα όντα.

 

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed