Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αγόρι «λυκάνθρωπος» εκλιπαρεί τους γιατρούς

 

Ένας 11χρονος «λυκάνθρωπος» που απεγνωσμένα ψάχνει θεραπεία για την κατάστασή του, έχει φέρει σε αμηχανία και απόγνωση τους γιατρούς και τους εμπειρογνόμωνες.
Ο Pruthviraj Patil είναι ένας από τους 50 ανθρώπους στον κόσμο που πάσχει από υπερτρίχωση, μία σπάνια νόσο, γνωστή και ως σύνδρομο του λυκανθρώπου.
Σώμα γεμάτο πυκνές τρίχες.
Το πρόσωπο και το σώμα του παιδιού είναι καλυμμένο από πυκνές και μπερδεμένες τρίχες, όμως δεν σταματάει να ελπίζει ότι κάποια μέρα οι γιατροί θα βρουν μία αποτελεσματική θεραπεία για την κατάστασή του.
Γεννημένος στην Ινδία, στην περιφέρεια του Sangli κοντά στην Βομβάη, δεν απομακρύνεται από το σπίτι του και γενικότερα από την περιοχή του, γιατί φοβάται την έκπληξη και τον χλευασμό των αγνώστων. Τα μόνα ακάλυπτα από πυκνές τρίχες σημεία στο σώμα του είναι οι παλάμες και οι πατούσες των ποδιών του.
Δοκιμάζονται πολλές και διαφορετικές θεραπείες.
Οι γονείς του έχουν δοκιμάσει
τα πάντα για να μπορέσουν να τον βοηθήσουν, όπως ομοιοπαθητική, παραδοσιακές Αγιουβερδικές θεραπείες, ακόμα και επεμβάσεις με λέιζερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πιστεύεται ότι η γενετική ανωμαλία προκλήθηκε από κάποια επιπλοκή στην διάρκεια της εγκυμοσύνης της μητέρας του.
Η 32χρονη μητέρα του Anita λέει με παράπονο: «το μόνο που απομένει είναι να ικετεύουμε το Θεό για βοήθεια. Είναι φοβερό αυτό που μας συμβαίνει… Η εμφάνισή του είναι αλλόκοτη κι όπου και να πάμε ο κόσμος συνωστίζεται για να τον δει και να τον περιεργαστεί! Όταν πρωτοπήγε στο σχολείο, κάποια παιδιά τρομοκρατήθηκαν, άλλα του επιτέθηκαν και κάποια άλλα τον κορόιδευαν. Τώρα πια όμως τον αντιμετωπίζουν σαν ένα κανονικό παιδί».
Η ικεσία του 11χρονου.
Ο Pruthviraj λέει πως ανυπομονεί όταν πλησιάζει η ώρα που θα κάνει λέιζερ, αλλά μετά από κάθε θεραπεία οι τρίχες επανέρχονται και συνεχίζουν να μεγαλώνουν!
Εκλιπαρεί τους γιατρούς να βρουν γι΄αυτόν μία σίγουρη και αποτελεσματική θεραπεία για να λυτρωθεί από αυτό το βασανιστήριο, αλλά δυστυχώς οι γιατροί προς το παρόν δεν έχουν απαντήσεις γι΄αυτήν την δύσκολη κατάσταση.



Πηγή:pyles

 

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed