Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010
Το πρώτο φετινό γκολ του Ισμαελ Μπλάνκο, στο 90', ήταν το καλύτερο της ΑΕΚ (1-0). Ο Ντουντού κλότσησε από την άσπρη βούλα την ευκαιρία του Ολυμπιακού να πάρει κάτι από το ντέρμπι. Τον αγώνα σχολίασε live o Αλέξης Σπυρόπουλος.
Εικόνα αγώνα 
 
Ο ενθουσιασμός του γηπεδούχου και η αναζήτηση των πατημάτων του φιλοξενούμενου λίγο έλειψε να φέρουν γκολ από τα αποδυτήρια στην ΑΕΚ. Στο 35ο δευτερόλεπτο ο Ουρτάδο έκανε λάθος εκτίμηση και ο Πάρντο απειλήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα.


Αυτή η… φόρα της ΑΕΚ κορυφώθηκε στο 15ο λεπτό όταν ο Γιάχιτς βλέποντας ότι με τον Χολέμπας αντίπαλο μπορεί να ξανοιχτεί και να πάρει χώρους, έφτασε έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και με δυνατό δεξί σουτ ανάγκασε τον Πάρντο να απογειωθεί και να διώξει σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο στον Ολυμπιακό με τους παίκτες του Βαλβέρδε να επιχειρούν τη διάσπαση της αμυντικής γραμμής της Ένωσης με προωθήσεις από τα άκρα αλλά και κάθετες μπαλιές. Σε μία από αυτές ο Φουστέρ έβγαλε τον Μιραλάς μόνο και με μοναδικό αντίπαλο τον Αραμπατζή, αλλά ο Βέλγος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με τεράστια χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ. Αφετηρία ήταν και πάλι ο Γιάχιτς, η σέντρα του οποίου… προσγειώθηκε στο κεφάλι του Λεονάρντο με τον Βραζιλιάνο να αστοχεί κυρίως λόγω του ότι δεν περίμενε να βρεθεί μόνος σε τόσο πλεονεκτική θέση.

Η είσοδος του Πάντελιτς με την έναρξη του δευτέρου μέρους και η οπισθοχώρηση του Μιραλάς έδωσαν ταχύτητα στη γραμμή πίσω από τον Σέρβο.

Στο 56ο λεπτό ο Λεονάρντο βρέθηκε να μαρκάρει μέσα στην περιοχή τον Πάντελιτς. Αυτό το «miss match» είχε ως συνέπεια την ανατροπή του Σέρβου από τον Βραζιλιάνο. Ο Ντουντού έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και διεύρυνε τη φετινή δυστοκία του Ολυμπιακού με ακόμα ένα χαμένο πέναλτι, μετά από αυτά των Ιμπαγάσα και Ριέρα.

Η ΑΕΚ απείλησε τον Ολυμπιακό στο 78’ μετά από ευφυέστατη κίνηση του Ροτζέριο , ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή δίνοντας πάσα στον Μπλάνκο τη στιγμή που δεν το περίμενε κανείς. Το σουτ του Αργεντινού κόντραρε στο τείχος των ερυθρολεύκων και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πάρντο.

Μετά την προειδοποιητική βολή ο Αργεντινός έστειλε και τη χαριστική. Στο 90ο λεπτό και αφού ο Ντιόπ πέρασε πολύ ωραία από τα αριστερά ο Μπλάνκο βρέθηκε μόνος με φάτσα όλη την εστία του Πάρντο και χωρίς να δυσκολευτεί πέτυχε το χρυσό γκολ.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις όταν μετά από λάθος του Δέλλα ο Πάντελιτς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Αραμπατζή.

Κλειδί αγώνα
 
Η ΑΕΚ είχε υπομονή. Έδωσε γήπεδο στον Ολυμπιακό κάτι το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκαν οι ερυθρόλευκοι. Η Ένωση με πολύ συγκροτημένη αμυντική γραμμή έστησε τείχος στους επιθετικούς του Ολυμπαικού και έκανε επιθέσεις μόνο όταν ήταν σίγουρη ότι δε θα απειληθεί. Τελικά, δικαιώθηκε στο 90'!

MVP
 
Όταν σκοράρεις σε ένα ντέρμπι δεν μπορεί παρά να είσαι ο MVP. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο είναι σκόρερ και αυτό δεν ξεχνιέται. Ο Αργεντινός μύρισε το κενό, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και στο 90΄έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αδύναμος κρίκος
 
Σε εφιάλτη εξελίσσονται τα φετινά πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Βαλβέρδε έχουν αστοχήσει τρεις φορές από την άσπρη βούλα δίχως να κουράσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Ο Ντουντού έκανε από την 11 βήματα ότι και ο Ιμπαγάσα με τον Ριέρα, όπου είχαν την μπάλα άουτ.
TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Το αρχικό σχόλιο του Αλέξη Σπυρόπουλου: Μετά τις καταστροφικές εικόνες σε Τούμπα και Καβάλα, ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να παίξει με έναν αληθινό αριστερό μπακ. Μέτριο, αλλά αληθινό. Δηλαδή τον Καράμπελα, αντί του Λαγού. Επίσης, βλέπουμε την πιθανή τοποθέτηση του Σκόκο επάνω στον πιο -κατά κρίση του προπονητή- αδύναμο του αντιπάλου, τον Χολέμπας. Από την πλευρά του Ολυμπιακού η γνωστή φιλοσοφία του Βαλβέρδε: ό,τι είναι πιο λειτουργικό δίχως προσαρμογές στον αντίπαλο. Ενδεικτική η πίστη του στον νεαρό Ποτουρίδη, τον οποίο προτίμησε αντί του για ένα ημίχρονο στόπερ κόντρα στον ΠΑΟΚ, Ουρτάδο.

1ο λεπτό: Ορθή απόφαση του διαιτητή να κόψει με οφσάιντ επίθεση της ΑΕΚ. Δείτε εδώ τη φάση.
15o λεπτό: Σέντρα - σουτ του Γιάχιτς με δύναμη και φάλτσο βρίσκει σε ετοιμότητα τον Πάρντο. Δείτε εδώ τη φάση.
26ο λεπτό: Μεγάλη μπαλιά του Λυμπερόπουλου προς τον Μπερνς, ο οποίος συλλαμβάνεται σε θέση οφσάιντ ενώ είχε την ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό του Ολυμπιακού.
16o λεπτό, ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Κατ' αρχήν ο Σκόκο ξεκίνησε πάνω στον Μοντέστο και όχι δεξιά πάνω στον Χολέμπας όπως εκτιμούσαμε πριν από τη σέντρα. Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν την πρώτη φάση πιέζοντας την πρώτη μπάλα, πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Ο Ολυμπιακός είναι ακόμη εκτός ρυθμού , δεν έχει ανεβάσει την ένταση του παιχνιδιού του και η μόνη αξιοσημείωτη ενέργεια ήταν η πλαγιοκόπηση με ωραία πάσα του Ριέρα στον Χολέμπας, ο οποίος επιχείρησε μια έξυπνη σέντρα από αριστερά. Πιο "ζωντανή" η ΑΕΚ σε αυτά τα πρώτα λεπτά.
31ο λεπτό, ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο το δεύτερο δεκαπεντάλεπτο. Πάντα ένα σημείο υπερ της ΑΕΚ η ενεργητικότητα της και η μεγαλύτερη ζωτικότητα  μέσα στο παιχνίδι. Ο Ολυμπαικός έρχεται δεύτερος σε όλα μέχρι στιγμής και με την πρώτη εμφάνιση του Ιμπαγάσα στην φυσική του θέση σε ρόλο 10αριού και όχι δίπλα στο Ντουντού όπως συνέβαινε όταν ξεκινούσε βασικός. Αυτό εξαιτίας του τραυματισμού του Ριέρα η απώλεια του οποίου είναι ένα μείον. Γενικώς πάντως το παιχνίδι είναι μέτριο, περισσότερο με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού.

33ο λεπτό: Ο Μιραλάς βγαίνει -από κανονική θέση- μόνος απέναντι στον Αραμπατζή, αλλά το τεχνικό πλασέ του καταλήγει στα απλωμένα χέρια του Ενωσίτη γκολκίπερ. Δείτε εδώ τη φάση.
35ο λεπτό: Σέντρα του Μάκου από τη δεξιά πλευρά και άστοχη κεφαλιά του Λυμπερόπουλου.
38ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο από το ημικύκλιο της περιοχής προσκρούει στο τείχος και φεύγει κόρνερ.
42ο λεπτό: Γυριστή κεφαλιά - απόκρουση του Ποτουρίδη στέλνει την μπάλα κοντά στη συμβολή των δοκαριών του Πάρντο.
45+2ο λεπτό: Σέντρα - ξυραφιά του Γιάχιτς από τη δεξιά πλευρά, αδράνεια της "ερυθρόλευκης" άμυνας και καρφωτή κεφαλιά του Λεονάρντο από το ύψος της μικρής περιοχής. Αουτ η μπάλα. Δείτε εδώ τη φάση.
Ημίχρονο, ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Σύνοψη πρώτου ημιχρόνου η μοναδική καθαρή φάση από πλευράς Ολυμπιακού το τετ α τετ του Μιραλάς και το κακό τελείωμα στο 33' γεγονός που αντιστρέφει την αλήθεια. Η αλήθεια του πρώτου ημιχρόνου είναι ότι η ΑΕΚ είναι σε όλα καλύτερη χωρίς να είναι η ίδια πολύ καλή. Αρκετά επικίνδυνη από ψηλά, χωρίς καθαρές φάσεις αλλά με επικίνδυνες στιγμές είτε από στημένα είτε σε κανονική ροή. Μηδενικό ο Σκόκο, αλλά σαν καλός Σκόκο παίζει ο Λεονάρντο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει βγάλει ούτε ένα από συνηθισμένα 5λεπτα σε υψηλό ρυθμό και ένταση και θυμίζει μια παρέα η οποία παράφαγε το μεσημέρι και ήρθε το απόγευμα να παίξει ποδόσφαιρο.
49ο λεπτό: Βαθιά σέντρα του Ρόμενταλ από τα δεξιά, προλαβαίνει με τα ακροδάκτυλα να διώξει ο Αραμπατζής προ του Πάντελιτς.
52ο λεπτό: Εξοχη πάσα του Ιμπαγάσα στον Μιραλάς, ο οποίος πλησιάζει από πλάγια θέση τον Αραμπατζή, αλλά αστοχεί στην πάσα. Ο Γιάχιτς πετάει την μπάλα κόρνερ.
54ο λεπτό: Ο βοηθός σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ του Ρόμενταλ, όμως ο Δανός έχει την ευθεία με τον Καράμπελα.
56ο λεπτό: Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος βλέπει το αντικανονικό μαρκάρισμα του Λεονάρντο στον Πάντελιτς και καταλογίζει το πέναλτι σε βάρος της ΑΕΚ. 

57ο λεπτό: Ο Ντουντού εκτελεί με δύναμη και στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το βρήκε πάντως. Δείτε εδώ τη φάση.
60ο λεπτό, ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Ο Ολυμπιακός, με την τοποθέτηση ενός τρίτου διαφορετικού αριστερού χαφ από την αρχή του αγώνα - τον Μιραλάς τούτη την φορά, μετά τους Ριέρα και Φουστέρ- ισορρόπησε και πήρε την κυριαρχία στο ματς. Αυτή ήταν η ποδοσφαιρικά αναμενόμενη εικόνα από την αρχή της αναμέτρησης. Η πρώτη ένδειξη του ποδοσφαίρου κυριαρχίας επιβεβαιώθηκε με την μπαλιά - τρύπα του Ιμπαγάσα στον Μιραλας και εν συνεχεία στην φάση του πέναλτι, το οποίο χάθηκε. Πλέον έχει αλλάξει το σκηνικό κι η μουσική του ματς και ο Ολυμπιακός παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, όπως στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο.
68ο λεπτό: Ο Καράμπελας σεντράρει από την αριστερή πλευρά στο κεφάλι του Λυμπερόπουλου, ο οποίος αστοχεί υπό πίεση.
76ο λεπτό, ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 0/3 πέναλτι με Ιμπαγάσα, Ριέρα και Ντουντού, αλλά, προς το παρόν, αυτό είναι το πρώτο που του κοστίζει. Θορυβημένος ο Χιμένεθ από την εικόνα κυριαρχίας του Ολυμπιακού, έβαλε Μπλάνκο αμέσως μετά το πέναλτι και τον Ντιόπ, μετακινώντας σε δύο διαφορετικές θέσεις τον Λυμπερόπουλο από επιθετικό δεκάρι και μετά αριστερά και τον πιο ζωντανό χαφ της ΑΕΚ, τον Μάκο πίσω από τον Μπλάνκο. Η ΑΕΚ παραμένει ομάδα χαμηλής ευκρίνειας και εξακολουθεί ο Ολυμπιακός να έχει το πάνω χέρι.

79ο λεπτό: Φάουλ της ΑΕΚ στο ημικύκλιο της περιοχής, εκτελείται με πάσα στον Μπλάνκο, το σουτ του οποίου κοντράρει σε αμυνόμενο και καταλήγει κόρνερ.
84ο λεπτό: Διαδοχικές επεμβάσεις του Αραμπατζή, αρχικά στο μακρινό σουτ του Χολέμπας και κατόπιν στη συρτή σέντρα - σουτ του Ρόμενταλ.
90ο λεπτό, ΓΚΟΛ! Ο Μπλάνκο πλασσάρει ανενόχλητος στο κενό τέρμα, τελειώνοντας την επέλαση του Ντιόπ από την αριστερή πλευρά (1-0). Γκολ - μαχαιριά στον Βαλβέρδε από τις δυο αλλαγές του Χιμένεθ.
94ο λεπτό: Ο Πάντελιτς, αμυνόμενος, βρίσκει αντικανονικά τον Γκέντσογλου στα όρια της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού. Ο Σιδηρόπουλος αφήνει την φάση να εξελιχθεί.
95ο λεπτό: Ο Πάντελιτς αστοχεί στο σουτ της τελευταίας στιγμής από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Λήξη αγώνα, ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Με την προσθήκη και του Ρόζερ ο οποίος είναι πιο φυσιολογικό δεκάρι από το Μάκο, ο Χιμένεθ το παίδεψε πολύ προσπαθώντας να βρει λύσεις που δεν είχε και πράγματι τελικά, αυτά που δεν πήρε από άλλους (π.χ. Σκόκο) το πήρε από τον Ντιόπ, με αυτή την κάθετη διείσδυση μέσα στα μούτρα του Ντουντού και το γύρισμα και το γκολ του Μπλάνκο, σε μαι φάση στην οποία νωρίτερα πράγματι έχει κάνει πέναλτι ο Πάντελιτς στον Γκέντζογλου. Ο Ολυμπιακός με τον Πάντελιτς σέντερ φορ στο δεύτερο μέρος ναι μεν κέρδισε το πέναλτι, αλλά κατά το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίας του αναλώθηκε σε ανέφικτα σουτ και όταν στο 94' του έπεσε η ευκαιρία της ισοφάρισης, την κλώτσησε ψηλά.

Συνολικό σχόλιο του Αλέξη Σπυρόπουλου: Το πρωτάθλημα σώθηκε για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και τώρα με αυτή τη νίκη της ΑΕΚ. Ήταν πόντοι πρωταθλήματος αυτοί για το Ολυμπιακό. Τους έχασε και τους 6, γι' αυτό και έχουμε ακόμη πρωτάθλημα. Η έγνοια η βασική του Ολυμπιακού  ήταν να μην την ξαναπατήσει όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πράγματι δεν την ξαναπάτησε έτσι. Βρήκε έναν άλλο τρόπο για να την πατήσει. Με 0/3 πέναλτι στο πρωτάθλημα για τους ερυθρόλευκους, ατονεί έως χάνεται και το νόημα στο να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι που δεν παίρνουν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: Δ.ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, Δ.ΤΑΤΣΗΣ

πηγή:contra.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed