Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
Τα αποτυπώματά τους βρέθηκαν πριν από 14 μήνες μήνες στη “γιάφκα” της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” στο Χαλάνδρι.Από τότε οι αστυνομικοί τους “γνωρίζουν” έχουν εκδώσει και εντάλματα σύλληψης αλλά μυστηριωδώς οι πέντε νεαροί παραμένουν άφαντοι.

Κάποιοι λένε με νόημα ότι αυτό είναι έως... φυσιολογικό από τη στιγμή που αξιωματικοί με μεγάλοι εμπειρία, άνθρωποι που έλαβαν μέρος στις αρχικές έρευνες και πήραν “ειδικότητα” στα συγκεκριμένα πρόσωπα πριν μερικούς μήνες πήραν χαρτί μετάθεσης!

Τώρα και αφού οι βόμβες έφυγαν προς κάθε κατεύθυνση βάζοντας για μια ακόμη φορά στη... γωνία τη χώρα μας οι υπεύθυνοι μας “θυμίζουν” ποιοι είναι.

Πρόκειται για τους:

Γεώργιο Νικολόπουλο του Παναγιώτη, ετών 24
Γεώργιο Νικολόπουλο του Παναγιώτη, ετών 24

Μιχαήλ Νικολόπουλο του Παναγιώτη, ετών 22
Μιχαήλ Νικολόπουλο του Παναγιώτη, ετών 22

Οι αστυνομικοί μετά την έφοδο στο διαμέρισμα "γιάφκα" στο Χαλάνδρι είπαν ότι διαθέτουν στοιχεία ικανά να δέσουν κατηγορίες. Έφτιαξαν μάλιστα "προφιλ" της οργάνωσης, αλλά και των δραστών. Είπαν ότι "ενεργοποιήθηκαν" ίσως στρατολογήθηκαν από άλλους μετά τα τραγικά γεγονότα του Δεκαμβρίου του 2008.

Ntamiano Bolano του Ptolemeo, ετών 23
Ntamiano Bolano του Ptolemeo, ετών 23

Γεώργιο Καραγιαννίδη του Χρήστου, 30
Γεώργιο Καραγιαννίδη του Χρήστου, 30

Τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος είχαν προσωπική γνωριμία με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Οι αστυνομικοί λένε ότι τους στρατολόγησε ένας 30χρονος αντιεξουσιαστή, που έχει συγγενικές σχέσεις με έναν από τους δύο που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας τη Δευτέρα.

Αλέξανδρο Μητρούσια του Κωνσταντίνου, ετών 21
Αλέξανδρο Μητρούσια του Κωνσταντίνου, ετών 21

Ο 23χρονος Νταμιάνο Μπολάνο παλαιότερα διέμενε στο Χαλάνδρι, κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η "γιάφκα". Λένε ότι μαζί με τον έναν από τους αδελφούς Νικολόπουλους έκανε... εισαγωγή όπλων από την Αλβανία.. Ο 30χρονος Γιώργος Καραγιαννίδης διέμενε στο Παλαιό Φάληρο και ήταν στενός φίλος των νεαρών που συνέλαβε η αστυνομία στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί λένε ότι αυτός ... αγόραζε τις χύτρες που η οργάνωση τοποθετούσε τις βόμβες.
Ο 21χρονος Αλέξης Μητρούσιας λένε οι αστυνομικοί ότι φιλοξενούσε συχνά άλλους από τους υπόπτους στο σπίτι του....

'Εφτυναν και έβριζαν...


Την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε μη κατονομαζόμενη τρομοκρατική οργάνωση αντιμετωπίζουν, μεταξύ των άλλων πράξεων που τους αποδίδονται, ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος σύμφωνα με την ποινική δίωξη την οποία άσκησε χθες σε βάρος τους ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δύο νεαροί προσήχθησαν χθες το απόγευμα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην εισαγγελία και κατά την είσοδό τους στο κτίριο έβριζαν και έφτυναν τους δημοσιογράφους.



Εναντίον των δύο νεαρών ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα:

Ενταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση που δεν κατονομάζεται και η οποία, κατά την κατηγορία, συγκροτήθηκε και απαρτίζεται και από άλλα άγνωστα για τις Αρχές άτομα.

Τρομοκρατικές πράξεις

Εκρηξη, που αφορά την υπάλληλο της εταιρείας ταχυμεταφορών στα χέρια της οποίας έσκασε το δέμα με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών κατά συρροή.

Επιπλέον, στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται και τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και της παράνομης οπλοφορίας καθώς και πράξεις σχετικές με την άρνησή τους να παράσχουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους και να δακτυλοσκοπηθούν. Μετά την άσκηση της δίωξης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στη 2η ειδική ανακρίτρια από την οποία δεν θέλησαν να ζητήσουν προθεσμία. Και αυτό διότι η θέση τους είναι ότι δεν αναγνωρίζουν αυτές τις διαδικασίες και δεν συνεργάζονται με το σύστημα, στάση που φέρονται να τήρησαν και κατά την εξέτασή τους από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τελικά η ανακρίτρια κάλεσε τους δύο νεαρούς σε απολογία για αύριο Πέμπτη.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στους εφέτες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο Παναγιώτης Αργυρού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ένταξή του στη συγκεκριμένη οργάνωση. Ο 22χρονος ζήτησε χθες να απολογηθεί στους εφέτες ανακριτές οι οποίοι δεν ήταν έτοιμοι να εξετάσουν τον κατηγορούμενο, καθώς η ανάκριση είχε περατωθεί και η δικογραφία βρισκόταν στο συμβούλιο εφετών Αθηνών για την έκδοση βουλεύματος.
newsIt

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed