Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κι ενώ η καθημερινή...επιβίωση γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, οι μισθοί μειώνονται,οι δουλειές χάνονται και τα οικονομικά μέτρα είναι σκληρότερα από ποτέ για την εξοικονόμηση χρημάτων, η αύξηση του Φ.Π.Α στα βασικά προοϊόντα κατανάλωσης, είναι το ...κερασάκι στην "τούρτα"!
Βρισκόμαστε στην τρίτη αύξηση ΦΠΑ μέσα στο 2010 και σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ μόνο από αυτή την αύξηση – χωρίς να υπολογίζουμε τον πληθωρισμό που κοντεύει να φτάσει πάνω από 5% - πληρώνουμε 180 ευρώ ετησίως ΜΟΝΟ για τα τρόφιμα.

Η νέα μετάταξη του ΦΠΑ προκαλεί πανικό τόσο στους καταναλωτές όσο και στους επιχειρηματίες – ειδικά τους μικρούς – που παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους. Παράλληλα, αυξάνεται και το ρεύμα με την μετάταξη – αύξηση που υπολογίζεται στα 18 ευρώ σε ετήσια βάση.

Για 30 βασικά – γάλα, καφές, ζάχαρη κ.α.- αγαθά μία μέση οικογένεια πλήρωνε στην αρχή του 2010 331 ευρώ το μήνα περίπου. Με την τρίτη αύξηση του ΦΠΑ το κόστος έχει πάει στα 346 ευρώ, δηλαδή 180 ευρώ πάνω το χρόνο!

Χαρακτηριστικά, τα μακαρόνια- οκτώ τεμάχια- ξεκίνησαν το 2010 να πωλούνται 5,6 ευρώ και σήμερα φτάνουν τα 5,86 ευρώ. Το ελαιόλαδο ξεκίνησε με 16,14 το λίτρο και τώρα φτάνει τα 16,73 ευρώ. Το αλεύρι – ένα κιλό – ξεκίνησε στα 4,44 ευρώ και τώρα είναι στα 4,60 ευρώ. Φωτιά θα πάρουν επίσης και τα εισιτήρια των αστικων συγκοινωνιών και τα ταξί, που χρησιμοποιούν κυρίως συνταξιούχοι και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed