Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Έπασχε από το σύνδρομο Guillain-Barré



Η Candice Marie Roberts πέθανε την ημέρα των 26ων γενεθλίων της, τέσσερις εβδομάδες μετά την διάγνωση των γιατρών ότι πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια που παραλύει το νευρικό σύστημα του ασθενούς.

Η 26χρονη κοπέλα εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς παραπονιόταν για ισχυρούς πόνους στο σώμα της που έμοιαζε σαν να την τρυπούσαν με καρφίτσες και βελόνες, ενώ είχαν πρηστεί και τα πόδια της.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η νεαρή κοπέλα έπασχε από το σύνδρομο Guillain-Barré, έναν ιό που επηρεάζει τα νεύρα στα χέρια και τα πόδια με αποτέλεσμα να παύουν να λειτουργούν.



Αν και η συγκεκριμένη ασθένεια προσβάλει περίπου 1.500 ανθρώπους τον χρόνο στη Βρετανία σπάνια οδηγεί τον ασθενή σε θάνατο. Βέβαια, σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ολική παράλυση, αναπνευστική ανακοπή ή ακόμα και θάνατο.

Η οικογένεια της Candice είναι συντετριμμένη, ενώ η 51χρονη μητέρα της, Karen, δήλωσε: «Ποτέ δεν καταλάβαμε πόσο σοβαρά άρρωστη ήταν. Τη μια στιγμή ήταν μια χαρούμενη κοπέλα με όλη τη ζωή μπροστά της και την επόμενη δεν ήταν πια μαζί μας.»

Η Candice ένιωσε για πρώτη φορά τους πόνους τον Ιούλιο, οπότε και μπήκε στο νοσοκομείο. Στις 17 Αυγούστου υπέστη καρδιακή προσβολή, ενώ υπέφερε και από σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στις 23 Αυγούστου.

Πάνω από 600 ήταν οι άνθρωποι που παρευρέθηκαν στην κηδεία της. Οι κολλητοί της φίλοι, για να τιμήσουν την κοπέλα, φόρεσαν όλοι τα αγαπημένα της αστραφτερά παπούτσια.

Ο κύριος και η κυρίας Roberts, που έχουν μια ακόμα κόρη, ξεκίνησαν φιλανθρωπική καμπάνια με σκοπό να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν για να χρηματοδοτήσουν έρευνα πάνω στο σύνδρομο Guillain-Barré.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed