Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Την δική της… στέγη φαίνεται ότι έχει πετύχει ήδη να αποκτήσει η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή, με τις αναμενόμενες προσχωρήσεις στο κόμμα της όσων βουλευτών έχουν ήδη διαγραφεί ή αποχωρήσει από τη ΝΔ.

Η κ. Μπακογιάννη έχει φτάσει ήδη τον αριθμό των πέντε βουλευτών, με τις θεωρούμενες ως βέβαιες προσχωρήσεις των βουλευτών Κώστα Κιλτίδη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοντογιάννη, που της δίνει το δικαίωμα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, να αποκτήσει τα δικά της κομματικά γραφεία στο κτίριο του Κοινοβουλίου και να μην «φιλοξενείται» απλώς στην αίθουσα των ανεξάρτητων. Μια εξέλιξη σημαντική σημειολογικά αλλά και για λόγους ουσίας.

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που εγκαταλείφθηκε προσωρινά η τακτική «μαρτύριο της σταγόνας» απέναντι στη Ρηγίλλης και μία μόλις ημέρα μετά την διαγραφή Αυγενάκη ο Γιώργος Κοντογιάννης, «αυτοβούλως προσελθείς» στο βήμα της Βουλής, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη ΝΔ.

Ο πήχης όμως πλέον τοποθετείται στον αριθμό των δέκα βουλευτών για το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που θα του επιτρέψει να σχηματίσει «κανονική» κοινοβουλευτική ομάδα, με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν σε αυτή την περίπτωση για το νέο κόμμα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής και πάλι. Στόχος που δεν αποκλείεται να επιτευχθεί μεν, αλλά και ούτε είναι εύκολο κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια είναι ότι πλην της Έλσας Παπαδημητρίου, η προσχώρηση της οποίας αποτελεί μάλλον διαδικαστικό θέμα, υπάρχουν αρκετοί «συμπαθώς διακείμενοι» μεν προς τη Ντόρα, αλλά προς τους οποίους έχει ρίξει «γέφυρες» η Ρηγίλλης και αν μη τι άλλο το σκέφτονται. Όπως οι Θ. Γιαννόπουλος και Σ. Κεδίκογλου, με τους οποίους είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί μαζί τους σήμερα ο Α. Σαμαράς, αλλά και οι Θ. Λαμπρόπουλος και Γρ. Αποστολάκος που επίσης το σκέφτονται (με τον δεύτερο να θεωρείται πιθανότερο ότι θα παραμείνει στη ΝΔ). Εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ. Καραγκούνης (ο πατέρας του οποίου και πρώην βουλευτής εθεάθη στην εκδήλωση της Ντόρας στο Μπάντμιντον), είχε ζητήσει με επιστολή του σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, πολύ προτού ανακοινώσει την συνεδρίαση της Παρασκευής η Ρηγίλλης.

Για να συμπληρωθεί πάντως ο αριθμός των δέκα, θα πρέπει όλοι όσοι πατάνε σε δύο «βάρκες» ακόμα (ή όλοι πλην ενός), να προσχωρήσουν στην Δημοκρατική Συμμαχία. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνά κανείς ότι στην μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ κατά του μοναδικού υποψηφίου κ. Κ. Τασούλα, τάχθηκαν μόνο έξι βουλευτές. Βέβαια, οι τυχόν απώλειες μπορούν να ισοσκελισθούν με προσχωρήσεις - «έκπληξη» από τη ΝΔ ή από τον ΛΑΟΣ (όπου κάθε φορά που υπάρχει ένταση μεταξύ Γ. Καρατζαφέρη και Μ. Βορίδη τροφοδοτείται εκ νέου η σχετική συζήτηση) ή και από το ΠΑΣΟΚ ακόμα, για να μην αισθάνεται ο (πρώην όμως βουλευτής) Θ. Κοτσώνης… μοναξιά.

Αλλά με δεδομένο ότι αρκετοί εκ των προαναφερομένων, δεν προτίθενται να πάρουν σύντομα οριστικές αποφάσεις, το συγκεκριμένο ζήτημα μάλλον θα παραμείνει «ανοιχτό» για καιρό ακόμα. Πολλά θα εξαρτηθούν σίγουρα από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η ΝΔ το προσεχές διάστημα και εάν θα δείξει ότι μπορεί να επανέλθει σύντομα σε τροχιά εξουσίας.
Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed