Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010
Το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνο για τον άνθρωπο από απαγορευμένα ναρκωτικά όπως η ηρωίνη, το έκσταση και το κρακ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την επικινδυνότητα του αλκοόλ βάσει των επιβλαβών συνεπειών του για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και την κοινωνία εν γένει.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο καθηγητής Ντέιβιντ Νατ που κάποτε είχε επικρίνει την κυβέρνηση των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία για την αναβάθμιση της κάνναβης στην κλίμακα επικινδυνότητας των ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα είχε αποπεμφθεί από αρμόδια επιτροπή  διότι υποστήριξε δημοσίως πως το αλκοόλ και το τσιγάρο είναι πιο επικίνδυνα από το LSD και το έκσταση.

Το πόρισμα της έρευνας της ομάδας του Νατ ήταν πως η ηρωίνη, το κρακ και η μεθαμφεταμίνη ήταν οι πλέον θανατηφόρες ουσίες. Παρόλα αυτά, ο συνυπολογισμός ευρύτερων κοινωνικών κριτηρίων, όπως το κόστος περίθαλψης, των υπηρεσιών πρόνοιας και της κάθειρξης για λόγους που συνδέονται με την κατανάλωση οινοπνευματωδών φέρνει το αλκοόλ στην πρώτη θέση σε βαθμό επικινδυνότητας.

Η ινδική κάνναβη, ο καπνός, το έκσταση και τα μανιτάρια βρίσκονταν πολύ χαμηλότερα στην κλίμακα επικινδυνότητας.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed