Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
Μάλιστα, δήλωσε ότι αφού δεν έπιασε ο εκβιασμός των πρόωρων εκλογών ελπίζουν να πιάσει ο εκβιασμός της αποσταθεροποίησης. «Η ψήφος έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό αποτέλεσμα. Μην το ξεχνάς». Με τη φράση αυτή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κάλεσε απόψε τους εργαζόμενους με την κεντρική ομιλία της στο πεδίο του Άρεως, να προσέλθουν την προσεχή Κυριακή στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ψηφίζεις με κριτήριο τα βάσανά σου, τις στερήσεις, την ανασφάλεια που νοιώθεις για το αύριο και μεθαύριο, το δικό σου και πάνω απ’ όλα των παιδιών και των εγγονιών σου».

Αναφερόμενη στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αποστολές εκρηκτικών μηχανισμών σε πρεσβείες και προσωπικότητες , η κ. Παπαρήγα είπε ότι «τρίβουν τα χέρια τους με τα πακετάκια με τους εκρηχτικούς μηχανισμούς» και πρόσθεσε ότι «αφού ο εκβιασμός των πρόωρων εκλογών δεν φαίνεται να πιάνει, ελπίζουν τα πιάσει ο εκφοβισμός για αποσταθεροποίηση».

Με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης , είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ , «δίνεις καθαρή απάντηση και σ αυτούς που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ή να αξιοποιούν το οποιοδήποτε μέσο , προκειμένου να αλλοιώσουν τη λαϊκή συνείδηση. Αυτοί πρέπει να είναι φοβισμένοι την επόμενη Δευτέρα το πρωί και όχι ο λαός που ως πλειοψηφία μπορεί να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, να φέρει τα πάνω κάτω, αν πιστέψει στη δύναμή του».

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα πράγματα ήρθαν έτσι και οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ σημείωσε ότι, η ψήφος θα δείξει αν ο λαός θεωρεί σωτηρία το Μνημόνιο ή βαρβαρότητα, αν ο λαός θέλει συνέχιση της ίδιας πολιτικής που έχουμε γνωρίσει για 20 ολόκληρα χρόνια, ή θέλει διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης φιλεργατικό, φιλολαϊκό και τόνισε ότι το κυριότερο είναι ότι: Κρίνεται αν το εκλογικό αποτέλεσμα θα βάλει φρένο στα χειρότερα, θα δημιουργήσει δυναμική ή θα πάμε ακόμα πιο πίσω, νομιμοποιώντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε για τον πρωθυπουργό ότι «μας απειλεί με εκλογές εθνικές, και αν οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες πάλι με τον εκβιασμό και το πιστόλι στον κρόταφο θα πολιτευθεί», γι αυτό, πρόσθεσε, «καμιά υποχώρηση στον εκβιασμό, γιατί θα ανοίξουμε την όρεξη για νέο κύκλο απάνθρωπων πιέσεων».

Είναι ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ είπε η κ. Παπαρήγα, γιατί αυτή είναι η ρεαλιστική απάντηση του σήμερα για να μπορούμε να μιλάμε πώς πάμε από εκεί και πέρα.

Αν δεν καταδικαστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είπε η κ. Παπαρήγα, αν δεν ηττηθεί η στρατηγική της ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα του λαού στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί μετά τις εκλογές.

Κλείνοντας η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον ελληνικό λαό να εμπιστευθεί το ΚΚΕ γιατί, πέραν των άλλων «εμείς δεν έχουμε καμιά εξάρτηση από τους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν μας κρατάει στο χέρι κανείς, ούτε κόμμα, ούτε μηχανισμός, ούτε επιχειρηματίας. Η δέσμευσή μας είναι εθελοντική, διαχρονική, είμαστε στην άλλη όχθη, με την εργατική τάξη, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες».
newsIt.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed