Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010
Κάμα Σούτρα
Η φιλοσοφία πίσω απο τον μύθο!


Το Κάμα Σούτρα δεν είναι αυτό που νομίζουμε ακριβώς...ή που τελοσπάντων πίστευουμε οι περισσότεροι.Δεν είναι δηλάδη κάποιο κείμενο με εικόνες που απεικονίζουν απλά στάσεις στο σεξ.
Όχι...ίσως αυτό να είναι το εύκολο συμπέρασμα..άλλα όχι η ουσία.

Ας το πάρουμε απ'την αρχή το θέμα.Το Κάμα Σούτρα είναι ένα ινδικό κείμενο της σανσκριτικής λογοτεχνίας και χρονολογείται τον 2ο αιώνα μ.Χ.Ανήκει στην ομάδα κειμένων που ονομάζεται "Κάμα Σάστρα" και είναι γνωστό ανά τον κόσμο ως "Εγχειρίδιο του Έρωτα".


Το Κάμα Σούτρα δεν έιναι έναν βιβλίο αφιερώμενο απλά στις απολαύσεις του σεξ..αλλά πιο πολύ στις αρχές της απόλαυσης.Στις συνθήκες δηλαδή,τις προυποθέσεις και τους τρόπους απολάυσης ενός ζευγαριού ή ομάδας ατόμων.Το Κάμα Σούτρα το έγραψε ένας Ινδός σοφός της εποχής του ο Μαλανάγκα Βατσιαγιάνα που έζησε στην ιερή πόλη Μπενάρες.Ο Βατσιαγιάνα χρησιμοποιήσε τα ινδουιστικά ερωτικά κείμενα που ανθούσαν την εποχή εκείνη, για την συγγραφή του έργου του.

Το Κάμα Σούτρα χωρίζεται σε 7 κεφάλαια:



1)Εισαγωγή:

Σύμφωνα με τον Βατσιαγιάνα τα κορίτσια της καλής κοινωνίας θα πρέπει να ξέρουν 64 τέχνες μεταξύ των οποίων το τραγούδι, ο χορός , η ζωγραφική, το μασαζ, την αγιουβερδική ιατρική, τα παιχνίδια με τα ζάρια κ.λ.π
 Οι τέχνες αυτές για μια κοπέλα ήταν σημαντικές καθώς τις έκαναν να ξεχωρίζουν απ'τις άλλες και ήταν ιδιότητεςπου εκτιμούσαν πολύ οι άντρες της εποχής και που ίσως τις ξεχώριζαν απο τις υπόλοιπες εταίρες υψηλής τάξης!
Για τους άντρες ο Βατσιαγιάνα καταγράφει τις σκέψεις που πρέπει να έχουν γύρω απ'τις γυναίκες και με ποιες πρέπει να συναναστρέφονται για να θεωρούνται "εξέχοντες"!

2)Για Την Ερωτική Ένωση:


Το διασημότερο μέρος του Κάμα Σούτρα καθώς αναφέρονται οι τρόποι και οι προυποθέσεις για τη σωστή και πάνα απ'όλα απολαυστικότερη συνεύρεση ενός ζευγαριού.Χαρακτηριστικά ο Βατσιαγιάνα λέει "σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις του πέους του, ο άνδρας είναι λαγός, ταύρος ή άλογο. Ομοίως, η γυναίκα είναι αντιλόπη, φοράδα ή ελεφαντίνα, σύμφωνα με το βάθος του κόλπου της".Όμως το μέγεθος (του άντρα και της γυναίκας) δεν πάιζει καθοριστικό ρόλο.Η απολάυση εξαρτάται απο το πάθος των εραστών καθώς επίσης και την διάρκεια.

Έπειτα αναφέρει,πως σημαντικές είναι οι ηδονιστικές προετοιμασίες!Οι τεχνικές προσέγγισης και οι ερεθιστικοί "πρόλογοι" πριν το κυρίως θέμα είναι το Α και το Ω.Στους ερεθιστικούς
"πρoλόγους" το Κάμα Σούτρα αναφέρει την χρήση νυχιών, δοντιών, δαγκωματιές, χάδια και φιλιά(είδη φιλιών), ήχοι, λόγια και αναστεναγμοί."Η τέχνη των περιπτύξεων διαθέτει τόση δύναμη υποβολής, ώστε και μόνο να ασχολείται κανείς μ’ αυτήν, να ακούει να μιλούν ή να μιλά ο ίδιος γι’ αυτήν, παρακινεί στην ακολασία".

Το Κάμα Σούτρα δίνει μεγάλη έμφαση στις αγκαλιές τα φιλιά και τούς ήχους!Οι αγκαλιές χωρίζονται σε κατηγορίες.Αν π.χ δυο εραστές απλα ακουμπάει,πιάνει,τρίβει ή πιέζει το σώμα του στον άλλον.Τα φιλιά υπάγονται στις κατηγορίες "τοποθεσίας"..μέρη όπως κούτελο,μάτια,αυτί,λαιμός,μπράτσα,αφαλός και εσωτερικό των μηρών.Ο Βαστιγιάνα δίνει σημασία ακόμα  και στην πίεση του φιλιού και την συχνότητα.Εννοείται ότι στα...'ευαίσθητα σημεία' χρειάζονται προσοχή!

Στην συνέχεια στο κεφάλαιο αυτό αποτυπώνονται ερωτικές στάσεις, εύκολες, περίπλοκες, δύσκολες, μικρές και μεγάλες διαστροφές, επιδέξιες πεολείχιες(συγνώμη π*πες ήθελα να πω)σαδομαζοχιστικές τεχνικές κ.λ.πΒέβαια αναφέρεται ότι "στη φλόγα του έρωτα μόνο το πάθος εμπνέει τις πράξεις" και ότι οι ερωτικές πρακτικές αυτές ούτε σε όλον τον κόσμο ταιριάζουν ούτε εφαρμόζονται κάθε στιγμή.Το Κάμασούτρα τονίζει ότι η ερωτική συμπεριφορά πρέπει να υπακούουν, στους θρησκευτικούς νόμους,τις τοπικές συνήθειες και προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.

3)Σχετικά Με Την Ανεύρεση Συζύγου

Ερωτικοί καυγάδες, ζήλια και θυμός έαν είναι στις σωστές δοσολογίες και κάτω απο συγκεκριμένες προυποθέσεις,σύμφωνα με το Κάμα Σούτρα, είναι σχεδόν αφροδισιακές.Αν όμως όλα αυτά δεν έχουν την σωστή μεζούρα αποτελούν πρόβλημα στις σχέσεις ενός ζευγαριού.Ένας άντρας για να επιλέξει την σύζυγο του αφενός δεν θα πρέπει να αγνοεί τις νεαρές και σεμνές κοπέλες(παρθενοπιπίτσες λέω εγώ) γιατί έτσι κέρδιζει την περιφρονησή τους και τον αντιμετωπίζουν σαν ζώο ανίκανο να τις σαγηνεύσει και αφετέρουθα πρέπει να προσέξει να μην μπει στην κατηγορία των ηλιθίων που δεν γνωρίζουν απο γυναικεία ψυχολογία και "αρπάζουν τα κορίτσια δια της βίας" για τι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να έχουν καταθλιπτικές γυναίκες.



4)Σχετικά με την σύζυγο

Το Κάμα Σούτρα κωδικοποιεί τη συμπεριφορά μια πιστής γυναίκας.Πως θα πρέπει να φέρεται μπροστά και πίσω απ'τον άντρα της και πως θα πρέπει να τιμάει αυτόν και την οικογένεια του!

5)Οι σύζυγοι άλλων ανδρών

Εδώ αρχικά το Κάμα Σούτρα αναφέρεται στους επίδοξους "Δον Ζουαν" που σαγηνεύουν τις γυναίκες.Οι καλοί ομιλητές, οι αρρενωποί, αυτοί που εμπνέουν εμπιστοσύνη και φυσικά αυτοί που ξέρουν το Κάμα Σούτρα!Απ΄την άλλην αναφέρει τι γύναικες που "πέφτουν' εύκολα και ανάμεσα σ'αυτες ανήκουν οι νωθρές,οι καμπούρες οι ζηλόφθονες και οι διαφθαρμένες!

Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα κεφάλαια του Κάμα Σούτρα το όποιο είναι αρρηκτα συνδεδεμένο με την αγάπη το πάθος και το ταντρικό σεξ.Την αγάπη μάλιστα ο Βατσιγιάνα την χωρίζει σε 4 κατηγόριες.

α)Την αγάπη απο συνήθεια - Έχουμε συνηθίσει να αγάπαμε κάποιον.

β) Την αγάπη που προκύπτει από την φαντασία –Αν κάποιον θέλαμε και ποτέ δεν τον αποκτήσαμε φαντάζομαστε πως θα ήμασταν μ'αυτόν και έχουμε αγαπήσει αυτό που υπάρχει μόνο στην φαντασία μας.

γ) Την αγάπη που προκύπτει από την πίστη – Ξέρουμε πως ο άλλος είναι πιστός και μας αγαπάει και τον αγαπάμε και έμεις επειδή θεωρούμε πως μας ανήκει.

δ) Την αγάπη που προκύπτει από την αντίληψη εξωτερικών στοιχείων – Είσαι μια 20 χρόνη καλλονή και αγαπάς τον πλούσιο 50αρη εφοπλιστή θέλει επεξήγηση?Α!μου ήρθαν και 2 ονόματα Μίνως Κυριακού και Μαρί Κωνσταντάτου...(ουπς!συγνώμη μου ξέφυγε δεν το εννοούσα..)



Τέλος, το ταντρικό σεξ!

Το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος..
Περιληπτικά το ταντρικό σεξ είναι κάτι το τόσο δύσκολο που ίσως ποτέ και κανένας την σημερινή εποχή να μην μπορεί να το ζήσει!Το Τάντρα έχει βαθιές ρίζες στις αρχαίες θρησκευτικές παραδόσεις της Ίνδιας...και σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη "φιλοσοφία" είναι η ίσως η μοναδική που το σεξ όχι μόνο δεν είναι αμαρτία αλλά είναι ιερό και μια υψίστης μορφής πνευματική ένωση ατόμων.Η λέξη, μάλιστα, που χρησιμοποιεί η σανσκριτική γλώσσα για το σεξ είναι «Kama», που σημαίνει πως το σεξ και η αγάπη πάνε μαζί, είναι αμέριστα και αδιαίρετα. Και αυτό εξηγεί τη σχέση του Kama Sutra με το Τάντρα.Μέσω του ταντρικού σεξ ο κάθε εραστής γίνεται για λίγο ο "θεός" στο κορμί του άλλου!Μπόρει μεσα απ΄τις σωστές διεργασίες και με τους κατάλληλους τρόπους να επιβληθεί στο σώμα του άλλου,να περάσει στη ψυχή του και τέλος να το οδηγήσει στην ολοκλήρωση!Ο οργασμός στο ταντρικό σεξ δεν είναι ο στόχος.Ισα ίσα όλες οι τεχνικές βοηθούν στην επιβραδεύση του οργασμού είτε του άντρα είτε της γυναίκας!Σκοπός του ταντρικού σεξ είναι η αρμονική συνεύρεση της σεξουαλικής ενέργειας ενός αντρός και μια γυναίκας και όχι ο οργασμός.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed