Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010
Ο Σάμουελ Κουντς άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 89 ετών.
Την είδηση του θανάτου του Κουντς ανακοίνωσε το Κεντρικό Γραφείο Εξιχνίασης των Ναζιστικών Εγκλημάτων, που εδρεύει στο Ντόρτμουντ.

Ήταν ο υπ' αριθμόν 3 στον κατάλογο του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ με τους πλέον καταζητούμενους Ναζί. Κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία 430.000 Εβραίων, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 89 ετών, στη δυτική Γερμανία.

Θα δικαζόταν για το ρόλο του στις δολοφονίες Εβραίων αιχμαλώτων οι οποίες έγιναν την περίοδο που ήταν φρουρός του στρατοπέδου εξόντωσης του Μπέλζετς, στην κατεχόμενη Πολωνία, μεταξύ του Ιανουαρίου του 1942 και του Ιουλίου του 1943.

Ο Κουντς κατηγορούνταν επίσης για το φόνο δεκάδων Εβραίων κατά τη διάρκεια δύο ξεχωριστών περιστατικών, επίσης στο στρατόπεδο του Μπέλζετς.

Είχε ομολογήσει ανοιχτά ότι είχε εργαστεί στο στρατόπεδο εξόντωσης του Μπέλζετς ενώπιον των ανακριτών που ήταν επιφορτισμένοι με την έρευνα για τον Τζον Ντέμιανγιουκ, ο οποίος δικάζεται στο Μόναχο από το φθινόπωρο του 2009 για εγκλήματα πολέμου. «Ήταν προφανές για μας ότι οι εβραίοι εξοντώνονταν εκεί και στη συνέχεια καίγονταν τα πτώματά τους», είχε πει.

Ο Ντέμιανγιουκ δικάζεται από τις 30 Νοεμβρίου του 2009 για συμμετοχή σε 27.900 δολοφονίες στο ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης του Σόμπιμπορ, στην Πολωνία, όπου ήταν φρουρός, από τα τέλη Μαρτίου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 1943.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed