Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
Δεν ξέρω αν το ξέρατε πριν,αν το έχετε διαβάσει κάπου ή το χατε ακούσει...αλλά διάβασα σήμερα την ιστορία του Colin Corfield, που ούτε λίγο ούτε πολύ θυμίζει αρκετά την ιστορία του πρόσφατα θανόντα Χρήστου Μακρή...όμως με happy end.

Ο Colin Corfield είναι 41χρόνος πλέον Βρετανός άνδρας όποιος το φθινόπωρο του 2005 βρέθηκε να ζυγίζει....380 περίπου κιλά!Τότε ακριβώς ήταν που οι γιατροί χωρίς καμία υπεκφυγή και χωρίς να του χρυσώσουν κανένα χάπι του ξεκαθάρισαν, το αυτονόητο!Ή χάνεις βάρος ή σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχεις πεθάνει!

Το "Lose 30 Stones Or Die" είναι μια ταινία-ντοκιμαντέρ γύρω από την ύστατη μάχη του Corfield για την ζωή του!Τα γυρίσματα της ταινίας πήραν σχεδόν 2 χρόνια όσα πήρε και στον Corfield για να φτάσει σε νορμάλ επίπεδα βάρους!

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή!


Ο Corfield, ήταν ένα αγοράκι κανονικού βάρους.Στην εφηβεία του όμως τα ενδοοικογενειακά του πρόβλημα και ο αλκοολισμός του πατέρα του, τον "οδήγησαν"(και βάζω εισαγωγικά γιατί δεν πιστεύω πως, οι καταστάσεις είναι αυτές που μας οδηγούν αλλά πράγματα που δεν θα αναλύσουμε αυτή την στιγμή)πολύ απλά στο φαγητό!Στα 20 του πλέον χρόνια ο Corfield βουλιάζει στον αλκοολισμό και στα ναρκωτικά!Παράλληλα έχει ανοίξει μια δικιά του pub...στην όποια ως "οικοδεσπότης" έφτανε να πίνει 20-30 σφηνάκια χωρίς να τον "πιάνουν"!Η πολύ κακή ποιότητα ζωής, σε συνάρτηση με την χείριστη διατροφή που είχε όλη εκείνη την δεκαετία τον οδήγησαν στα 36 χρόνια στην απόλυτη παχυσαρκία!Ζύγιζε 380 κιλά!


Για να καταλάβουμε το επίπεδο ζωής του Corfield εκείνα τα χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις του , για να κάνει μπάνιο έπρεπε να ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού και να τον κάνουν μπάνιο με λάστιχο,για τις προσωπικές του ανάγκες χρησιμοποιούσε λεκάνη και τέλος ο ύπνος μπορεί να ήταν γι αυτόν παγίδα θανάτου καθώς στην καλή περίπτωση έπρεπε να χρησιμοποιεί μάσκα οξυγόνου καθώς τα πνευμόνια του δεν άντεχαν το βάρος του..και στην κακή περίπτωση θα μπορούσαν πολύ απλά να σπάσουν!

Το 2005 λοιπόν ο Corfield ήρθε αντιμέτωπος στα σοβαρά προφανώς(στο παρελθόν είχε ακολουθήσει διαιτικά προγράμματα στα όποια ναι μεν έχανε λίγο βάρος για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά το ξανάπαιρνε αμέσως μετά)με την πραγματικότητα!Το φθινόπωρο εκείνου του έτους είχε δει σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, για τις εγχειρήσεις αφαίρεσης λίπους και σκέφτηκε πως αυτό θα ήταν η λύτρωση του!

Δυστυχώς όμως τα πράγματα, δεν ήταν τόσο απλά!Παρ' όλο που είχε κόψει το αλκοόλ και το (πολύ) φαΐ και παρόλο που είχε χάσει κάποιο σχετικό βάρος(80 κιλά όμως 380-80=300 κιλά!!)οι γιατροί δεν μπορούσαν να του κάνουν την εγχείριση.Έπρεπε από μόνος του να αδυνατίσει κι άλλο.

Ξαναγύρισε λοιπόν στην δίαιτα του και νοίκιασε μια πισίνα για να κολυμπάει μόνος του μακριά φυσικά από τα αδιάκριτα βλέμματα όλων.

Μετά απο έναν χρόνο, τον Νοέμβριο του 2006 ο Corfield κατάφερε να φτάσει τον στόχο των 240 κιλών.Έτσι πλέον οι διαδικασίες για την εγχείριση μπορούσαν να ξεκινήσουν!Βέβαια ούτε κι αυτό ήταν μια απλή υπόθεση καθώς για μια ακόμα φορά οι γιατροί του ξεκαθάρισαν ότι 1 στους 19 που κάνουν την εγχείρηση αυτή, πεθαίνουν!Ο Corfield μη έχοντας ούτως ή άλλως τίποτα άλλο να χάσει πήρε το ρίσκο και έκανε την εγχείριση η όποια και στέφθηκε με επιτυχία!

Σήμερα είναι ένας υγιής σαραντάρης γύρω στα 88 κιλά!Μέσα σ'αυτα τα χρόνια έδιωξε από πάνω του 292 κιλά!Όπως λέει και ο ίδιος στην pub του πλέον, αρκείται σε ένα ποτήρι southern,τα τεράστια γεύματα του έχουν αντικασταθεί απο σωστές μερίδες φαγητού και πάνω απ' όλα ξαναπήγε γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα everton!

Αυτή η ιστορία  αποδεικνύει κατά την άποψη μου 2 πράγματα:

α)Αν πραγματικά θέλεις κάτι πάρα πολύ κανένα σύμπαν δεν πρόκειται να συνωμοτήσει υπέρ σου!Μόνοι μας πρέπει να παλεύουμε, να πολεμάμε και να διεκδικούμε αυτό που πραγματικά θέλουμε!

β)Η αλήθεια!Η αλήθεια δεν είναι ούτε σκληρή,ούτε απαλή και μπορείς να την χαρακτηρίσεις γιατί η αλήθεια είναι η αλήθεια!Κι όταν ζυγίζεις 380 κιλά...η αλήθεια είναι ότι πρώτον είσαι πολύ τυχερός που ζεις και ότι δεύτερον εσύ έχεις προβλήματα και τρως και κάποια παιδιά σε κάποιες άλλες χώρες το ότι δεν έχουν να φάνε είναι το ένα και μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει στα κεφαλάκια τους!

Και όλα αυτά (νομίζω) αφορούν εμένα,τον Corfield,οποιονδήποτε διαβάζει αυτό το άρθρο(ακόμα) και γενικά κάθε νοήμων άνθρωπο.


Η ιστορία: dailymail

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed