Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

«Μαχαίρι» σε όλο το Δημόσιο βάζει η κυβέρνηση με συγχωνεύσεις οργανισμών, μετατάξεις υπαλλήλων και μη ανανέωση όσων συμβάσεων λήγουν. Μέχρι τα Χριστούγεννα, δεκάδες οργανισμοί θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν, ενώ από Γενάρη πάνω από 100.000 υπάλληλοι θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας!

Με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως δεν θα γίνουν απολύσεις, οι κινήσεις στρέφονται στον εξορθολογισμό του ανθρώπινου δυναμικού με μετατάξεις από αντιπαραγωγικές υπηρεσίες σε άλλες όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, περίπου 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα αλλάξουν θέσεις στο νέο οργανόγραμμα, το οποίο και θα προκύψει από συγχωνεύσεις ή καταργήσεις οργανισμών. Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν στον νόμο που διέπει τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις.

Ήδη, περίπου 19.000 υπάλληλοι της κρατικής μηχανής μετακινούνται λόγω του «Καλλικράτη», ενώ θα ακολουθήσει απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού και καταγραφή των αναγκών κάθε οργανισμού από ειδικό σύμβουλο ο οποίο θα προσληφθεί μετά από συνεργασία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Την ίδια ώρα, στα υπουργεία επικρατεί «πυρετός» για τις γραμματείες και τους εποπτευόμενους φορείς που θα συνενωθούν ή θα καταργηθούν, επιφέροντας μεγάλες αλλαγές για τους εργαζόμενους. Μεταξύ των αλλαγών είναι: οι 7 διευθύνσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα γίνουν 4, στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού θα πέσει «κούρεμα» κατά 50%, 22 φορείς του υπουργείου Οικονομικών θα αποκρατικοποιηθούν, το 30% των στρατοπέδων και τα 2/3 των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου θα καταργηθούν, ενώ τα διπλωματικά πόστα θα μειωθούν στο μισό.

Μόνο 7.000 είναι οι εφοριακοί που θα πρέπει να μετακινηθούν με την κατάργηση 100 εφοριών σε ολόκληρη την χώρα, ενώ άλλες 25.000 υπάλληλοι θα βρεθούν σε άλλη θέση ακόμα και σε παρακείμενο νομό από αυτόν στον οποίο κατοικούν!

Τον δρόμο της μετάταξης θα πάρουν και περίπου 15.000 εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αλλά και περισσότεροι από 3.000 που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Κι ενώ κάποιοι θα αλλάζουν θέση και αντικείμενο εργασίας, κάποιοι άλλοι θα... ψάχνουν για δουλειά. Μπορεί η κυβέρνηση να τονίζει πως απολύσεις στο Δημόσιο δεν θα γίνουν, ωστόσο, πάνω από 25.000 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου αναμένεται να απομακρυνθούν καθώς δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed