Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση του κ. Αντ. Σαμαρά με την κυρία Ντ. Μπακογιάννη, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ηλείας κ. Γ. Κοντογιάννη. Τα στελέχη της Ρηγίλλης μιλούν ευθέως πλέον για «νέα αποστασία», ενώ και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρενέβη δημόσια, χαρακτηρίζοντας όσους αποχώρησαν απο το κόμμα του «δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ». Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματός της, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι υιοθετεί «θεωρίες συνωμοσίας».


"Σκληρό μήνυμα" αναμένεται να στείλει ο Αντ. Σαμαράς στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ προς την Ντ. Μπακογιάννη
Μέσα σε αυτό το «βαρύ» κλίμα κι ενώ οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά εξακολουθούν να παρακολουθούν τις κινήσεις και άλλων βουλευτών - επίφοβων προς...αποχώρηση-, συνεδριάζει αύριο η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, απο το βήμα της οποίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να στείλει «σκληρό μήνυμα» τόσο προς την κυρία Μπακογιάννη, όσο και προς τους βουλευτές που έχουν παραμείνει στο κόμμα του αλλά αποτελούν ταυτόχρονα και τακτικούς συνομιλητές της. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή συνεδρίαση θα τοποθετηθούν και βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι θα ζητήσουν απο τους διαγραφέντες και αποχωρήσαντες συναδέλφους τους να επιστρέψουν τη βουλευτική τους έδρα.


Το στίγμα των προθέσεών του ο κ. Σαμαράς το έδωσε χθες, όταν λίγα λεπτά από την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Γ. Κοντογιάννη, προέβη σε προσωπική δήλωση. Συγκεκριμένα, αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι αδιέξοδη, προσέθεσε: «Καταλαβαίνω λοιπόν γιατί τώρα ο κ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλου. Πολύ λίγους, αλλά πολύ πρόθυμους. Από προχθές (σ.σ. τη Δευτέρα) αυτό γίνεται ανοιχτά. Σήμερα (σ.ς χθες) έγινε και χωρίς το παραμικρό πρόσχημα. Και όλα αυτά πότε; Μόλις ο λαός μας, με την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές, έβαλε και πάλι τη ΝΔ σε ανοδική τροχιά». «Αλλά ένα να ξέρουν: Ο κόσμος και βλέπει και καταλαβαίνει και τιμωρεί», κατέληξε. Νωρίτερα χθες, ο κ. Γ. Κοντογιάννης επιβεβαίωνε τις πληροφορίες που τον έφεραν εκτός ΝΔ. Ο βουλευτής Ηλείας, αφού εξαπέλυσε ευθείες βολές - από το βήμα της Βουλής - κατά του κ. Σαμαρά, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, με την οποία του ανακοίνωνε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο πρώην υφυπουργός στην ομιλία του κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «διχάζει την παράταξη και δίνει δεκανίκι βοήθειας στην κυβέρνηση» χωρίζοντας, όπως είπε, σε στρατόπεδα τη ΝΔ. Τον κάλεσε δε να πάρει εκείνος πρωτοβουλία για συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. «Λόγω της κρίσης που διέρχεται η χώρα η σιωπή σημαίνει συνενοχή και εγώ συνένοχος δεν πρόκειται να γίνω», κατέληξε.

Η αντίδραση της Ρηγίλλης στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης από τον κ. Κοντογιάννη ήταν άμεση. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά, αφού χαρακτήρισαν αναμενόμενη την κίνηση του βουλευτή Ηλείας, χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τη φράση «νέα αποστασία».

«Οταν, την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δέχεται τόσο ισχυρούς κλυδωνισμούς, κάποιοι σπεύδουν να τη στηρίξουν με αυτόν τον τρόπο, τότε πρόκειται για νέα αποστασία», σημείωσαν. «Υπάρχει» - κατέληξαν τα ίδια πρόσωπα - «μεγάλο πολιτικό και ηθικό θέμα με τις βουλευτικές έδρες. Διότι δεν εξελέγησαν ως ανεξάρτητοι βουλευτές, ούτε ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι άλλου κόμματος. Ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ».

Αργά χθες το μεσημέρι η κυρία Ντ. Μπακογιάννη απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε και σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματός της υπογράμμισε: «Τα αδιέξοδα των κομμάτων και οι άγονες αντιπαραθέσεις δεν αφορούν τους πολίτες, που αγωνιούν για το μέλλον, ούτε συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Η ομιλία Κοντογιάννη στη Βουλή
Αναφορές στους πρώην ηγέτες της ΝΔ
Με μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία, ο βουλευτής Ηλείας, κ. Γ. Κοντογιάννης, «αποχαιρέτησε» χθες την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Οι αναφορές του στους ηγέτες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς ο πρώην υφυπουργός βρέθηκε στη Ρηγίλλης από πολύ μικρός και η παραταξιακή του συνείδηση δεν αμφισβητήθηκε. «Η ΝΔ του Κ. Καραμανλή, του Γεωργίου Ράλλη, του Ευ. Αβέρωφ, του Κ. Μητσοτάκη, του Μ. Εβερτ και του Κώστα Καραμανλή έθετε την πατρίδα πάνω από τα συμφέροντα του κόμματος. Οφείλει να πράξει το ίδιο και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά», ήταν η πλέον χαρακτηριστική του φράση, χθες.

Ο κ. Κοντογιάννης δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές και φιλικές του σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά το βήμα για το Κοινοβούλιο το έκανε επί των ημερών του κ. Κ. Καραμανλή, το 2004.

Ι. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣΟι σχέσεις του με τον κ. Αντ. Σαμαρά, ουδέποτε ήταν καλές και χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας συζήτησε επί μακρόν με τον Γ. Κοντογιάννη, μετά την ομιλία του βουλευτή Ηλείας
ΕΛ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥΤελεί... υπό παρακολούθηση τους τελευταίους μήνες. Αύριο στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα παραστεί, καθώς θα βρίσκεται στο Στρασβούργο για το συμβούλιο της Ευρώπης
Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣΗ Ρηγίλλης θεωρεί ότι θα είναι ο...επόμενος προς αποχώρηση, παρά τη δήλωσή του ότι είναι και παραμένει στη ΝΔ

πηγή: έθνος

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed