Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, διόρισε εκ νέου στη θέση του πρωθυπουργού τον Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος το Σάββατο είχε καταθέσει την παραίτηση της κυβέρνησής του, στα πλαίσια του αναμενόμενου από πολλών μηνών ανασχηματισμού.

«Σε εφαρμογή του άρθρου 8 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ονομάζει τον Φρανσουά Φιγιόν πρωθυπουργό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να του υποβάλλει την πρόταση για μία νέα κυβέρνηση», τονίζουν τα Ηλύσια.

Ο επαναδιορισμός του Φιγιόν βάζει τέλος στις εικασίες για την κατάληψη της θέσης, που είχε προκληθεί από τον ανταγωνισμό που είχε εκδηλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στον ίδιο και τον κεντρώο, υπουργό Οικολογίας Ζαν -Λουΐ Μπορλό, που για πολύ καιρό πρόβαλε ως ο επικρατέστερος.

«Μετά από τρεισήμισι χρόνια γενναίων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, μπαίνω σε μία νέα φάση, με αποφασιστικότητα που θα επιτρέψει στη χώρα μας να ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας της, να βοηθήσει την απασχόληση, να προωθήσει την αλληλεγγύη και να διαφυλάξει την ασφάλεια όλου του γαλλικού λαού», τόνισε

Σύμφωνα με πηγές από το κυβερνητικό, δεξιό, κόμμα UMP και κυβερνητικούς κύκλους, η σύνθεση της νέας ομάδας υπό τον Φιγιόν ενδέχεται να γίνει γνωστή έως το βράδυ της Κυριακής.
in.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed