Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο δέμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας
'Εκρηξη στις πρεσβείες της Ρωσίας-Ελβετίας και ελεγχόμενες σε Βουλή, Ριζάρη και στην πρεσβεία της Βουλγαρίας

Συναγερμός έχει σημάνει σε αντιτρομοκρατική και αστυνομία. Φαίνεται πως οι δράστες είχαν καταφέρει να αποστείλουν και άλλους φακέλους, άγνωστο πόσους αν και το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ένα ύποπτο δέμα εστάλη στη Μέρκελ και έχει σημάνει συναγερμός. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι ασφαλείας στη Γερμανία εντόπισαν εκρηκτικά μέσα στον φάκελο για την Μέρκελ, ενώ τα περισσότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ύποπτο δέμα εστάλη από την Αθήνα.

Μάλιστα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός που περιείχε μία μαύρη σκόνη, ενώ σύμφωνα με άλλα μέσα αποστολέας είναι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

'Ολες οι πρεσβείες και τα προξενεία είναι σε κόκκινο συναγερμό και οι υπάλληλοι έχουν ειδικές εντολές να τηλεφωνούν στους αποστολείς δεμάτων και φακέλων και να "τσεκάρουν " οτι όντως τα έχουν αποστείλει και δεν είναι δέματα - βόμβες.

Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο δέμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Τελικά περιείχε έγγραφα. 'Αγνωστος σταμάτησε στην είσοδο του αεροδρομίου και άφησε ένα δέμα στον φρουρό. Εκείνος το θεώρησε ύποπτο και ειδοποίησε την αντιτρομοκρατική.



Η τελευταία όχι ελεγχόμενη έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 2.30 στην πρεσβεία της Ρωσίας, ευτυχώς χωρίς τραυματίες. Οι υπάλληλοι κατάλαβαν έγκαιρα οτι ένας από τους φακέλους ήταν ύποπτος τον απομάκρυναν και σε λίγα λεπτά εξερράγη.

Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε την ίδια ώρα και στην οδό Ριζάρη στην εταιρεία κούριερ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ.

Νωρίτερα κούριερ που πήγε να παραδώσει δέματα στο Μέγαρο Μαξίμου είπε στους άνδρες ασφαλείας οτι μετέφερε ένα δέμα με προορισμό την πρεσβεία της Χιλής αλλά του είχε φανεί ύποπτος. Ο φάκελος ελέγχθηκε από τους άνδρες ασφαλείας και αμέσως εστάλη για να εξουδετερωθεί στον προαύλιο χώρο της Βουλής όπου υπάρχει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Η πρεσβευτής της Χιλής στην Ελλάδα Κάρμεν Ιμπάνεθ δήλωσε σήμερα ότι το πακέτο, που οι πυροτεχνουργοί της ελληνικής αστυνομίας ανατίναξαν ελεγχόμενα, ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που προοριζόταν για την ίδια.
"Απευθυνόταν στον πρεσβευτή, στην προκειμένη περίπτωση σε μένα", δήλωσε η Ιμπάνεθ στο ραδιοσταθμό της Χιλής Radio Cooperativa.




Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, φάκελος - βόμβα εξερράγη στην πρεσβεία της Ελβετίας. Υπάλληλος θεώρησε ύποπτο τον φάκελο και τον πέταξε στο προαύλιο όπου και εξερράγη χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.

Ανδρες της σήμανσης πηγαίνουν στην ελβετική πρεσβεία ΦΩΤΟ NEWSIT
Ανδρες της σήμανσης πηγαίνουν στην ελβετική πρεσβεία ΦΩΤΟ NEWSIT

Η πρεσβεία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι.

Δημοσιογράφοι έξω από την πρεσβεία της Ελβετίας ΦΩΤΟ NEWSITΔημοσιογράφοι έξω από την πρεσβεία της Ελβετίας ΦΩΤΟ NEWSIT
Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε λίγο πριν τη μια και τέταρτο από πυροτεχνουργούς, ύποπτος φάκελος που είχε αποσταλεί στην πρεσβεία της Βουλγαρίας.

Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει όλο το τετράγωνο γύρω από την πρεσβεία της Βουλγαρίας στο Ψυχικό ΦΩΤΟ NEWSIT
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει όλο το τετράγωνο γύρω από την πρεσβεία της Βουλγαρίας στο Ψυχικό ΦΩΤΟ NEWSIT

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νewsit οι υπάλληλοι της πρεσβείας θεώρησαν ύποπτο έναν φάκελο και αποφάσισαν πριν τον ανοίξουν να τηλεφωνήσουν στον αποστολέα. Έκπληκτοι άκουσαν τον υποτιθέμενο αποστολέα να τους λέει πως δεν έχει ιδέα και πως ποτέ δεν απέστειλε τίποτε στην πρεσβεία.
Όπως ήταν φυσικό ο χώρος εκκενώθηκε και οι υπεύθυνοι της πρεσβείας κάλεσαν την αντιτρομοκρατική και το ΤΕΕΜ.

Η αντιτρομοκρατική σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι κινήσεις των δύο βομβιστών και να αναγνωριστούν ίσως από υπαλλήλους εταιρειών κούριερ που πιθανώς παρέλαβαν και άλλα δέματα βόμβες έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των συλληφθέντων.
newsIt

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed