Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η Ελένη. Τα γεγονότα τρέχουν στη Σπιναλόγκα, τα επεισόδια του «Νησιού» γίνονται ολοένα και πιο δραματικά, με αποκορύφωμα το χθεσινό, όπου η Ελένη (Κατερίνα Λέχου) καταρρέει και μεταφέρεται εσπευσμένα στο ιατρείο. Η πρωταγωνίστρια παλεύει να νικήσει τη λέπρα, ο γιατρός κάνει ό,τι μπορεί για να περιποιηθεί τις πληγές της, ωστόσο η Ελένη θα αφήσει την τελευταία της πνοή, αλλά και τις κοπελιές της που έλπιζαν να ξαναδούν τη μητέρα τους.

Οι Γερμανοί βομβαρδίζουν το Ηράκλειο και αποβιβάζονται στην Κρήτη. Οι κάτοικοι της Πλάκας γεύονται την αγριότητα των εισβολέων, που μπαίνουν στα σπίτια τους, κι αρπάζουν τις προμήθειές τους.

Ο Γιώργης με πρωτοφανή ηρωισμό σώζει τον Μανωλιό από το μένος των κατακτητών. Ο Αντώνης φεύγει για το βουνό μαζί με τον Δαμιανό και τρεις Εγγλέζους.

Στην Σπιναλόγκα ο Παπαδημητρίου έχει προνοήσει και έχει προμηθευτεί τρόφιμα για τους κατοίκους εν όψει του πολέμου. Ο Νίκος, αψηφώντας τους κινδύνους, κολυμπά και πάλι μέχρι την Πλάκα για να συναντήσει την οικογένειά του. Η αρρώστια έχει καταβάλει πάρα πολύ την Ελένη. Καταρρέει και μεταφέρεται σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η Ελένη περνάει τις τελευταίες μέρες της ζωής της σε ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο του νησιού. Η Ευγενία είναι πάντα δίπλα της και της υπόσχεται ότι θα φροντίζει εκείνη πια τον μικρό Δημήτρη.

Κοντά της είναι και ο γιατρός Λαπάκης. Ο Κυρίτσης είναι πια αποκλεισμένος στο Ηράκλειο και λόγω του πολέμου όλα τα σχέδια για τη θεραπεία και τη δοκιμή των φαρμάκων σταματούν. Ο Γιώργης μαθαίνει τα δυσάρεστα νέα, αλλά δεν θα μπορέσει να αποχαιρετήσει την Ελένη του.

Δεν θα βρεθεί ούτε στην κηδεία, αφού δεν του επιτρέπεται να πλησιάσει. Μαθαίνει την είδηση του θανάτου από τον Λαπάκη.

Στο επόμενο Επεισόδιο

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... Ο πόλεμος έχει τελειώσει και ο Αντώνης επιστρέφει από το αντάρτικο στην Πλάκα. Με προτροπή των γονιών του και της 'Αννας πιάνει δουλειά στα κτήματα των πλούσιων γαιοκτημόνων, των Βανδουλάκηδων.

Στη γιορτή Κωνσταντίνου και Ελένης, η 'Αννα φιλιέται με τον Αντώνη. Ο Παπαδημητρίου δείχνει το ενδιαφέρον του στην Ευγενία αλλά εκείνη τον αγνοεί. Ο άντρας της, ο Βασίλης, κρύβει τα γράμματά της από τα παιδιά τους.

Ο Γρηγόρης, ο φρουρός, λίγες μέρες πριν τη λήξη της ποινής του, ανακαλύπτει πως έχει λέπρα. Η Καλλιόπη γεννά ένα κοριτσάκι και ο γιατρός Λαπάκης τής απαγορεύει να το θηλάσει. Το μωρό της όμως κλαίει ασταμάτητα και η Καλλιόπη είναι σε δίλημμα...


0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed