Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010
Με την αγαπημένη του βάρκα, τον "Τοξότη", ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες ένα από τα ταξίδια του στη θάλασσα ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Θόδωρος Σγουρδαίος και έκτοτε αγνοείται.
Ο 80χρονος δημοσιογράφος ταξίδευε από τη Σέριφο προς τη μαρίνα Καλαμακίου με το πλαστικό του ταχύπλοο, που βρέθηκε αναποδογυρισμένο κοντά στις βόρειες ακτές της Φαλκονέρας, πιθανόν παρασυρμένο από τα ρεύματα.

Από τα ευρήματα των ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος εικάζεται ότι στη διάρκεια του ταξιδιού προκλήθηκαν δύο ρήγματα κάτω από τα ύφαλα, ίσως από πρόσκρουση σε κάποιο αντικείμενο.

Από το ένα ρήγμα φαίνεται ότι υπήρξε πιο μεγάλη εισροή υδάτων και ο δημοσιογράφος προσπάθησε να τη σταματήσει χρησιμοποιώντας μια κουβέρτα, την οποία τύλιξε και την τοποθέτησε για να περιορίσει την είσοδο των νερών.

Από εκεί και πέρα, όμως, είναι άγνωστο τι ακριβώς συνέβη, με αποτέλεσμα ο βετεράνος αθλητικός συντάκτης και διευθυντικό στέλεχος πολλών εφημερίδων να αγνοείται.

Λάτρης της θάλασσας, την οποία "χτένιζε" πάνω από δύο δεκαετίες με το 7μετρο ταχύπλοό του, ο Θόδωρος Σγουρδαίος ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα να πάει από τη Σέριφο, όπου περνούσε μεγάλο μέρος από τον χρόνο του, προς το Καλαμάκι.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και αυτό το ταξίδι ο δημοσιογράφος το είχε κάνει πολλές φορές.

Στη διάρκεια του ταξιδιού ο ίδιος συνήθιζε να σταματάει σε κάποιο νησί, όπως στον Αγιο Γεώργιο, στον Σαρωνικό, για κυνήγι ή για ψάρεμα.

Γι' αυτό και οι συγγενείς του δεν ανησύχησαν βλέποντας να καθυστερεί να φτάσει στην Αθήνα.

Μάλιστα, μόλις την περασμένη Παρασκευή και αφού έψαξαν, μάταια, να τον βρουν στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου ειδοποίησαν για την εξαφάνισή του τις λιμενικές αρχές.

Ερευνα
Αμέσως, ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα σχεδόν σε ολόκληρο το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, με τη συμμετοχή σκαφών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα, το Λαύριο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τη Μονεμβασιά και τη Μήλο, αλλά και από αέρος με τη συμμετοχή αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας και ενός ελικοπτέρου "σούπερ πούμα".

Προχθές στη 1.20 το μεσημέρι, κοντά στις βόρειες ακτές της Φαλκονέρας, εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο το ταχύπλοο "Τοξότης", που είχε μια "έσω έξω" μηχανή, χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί κανένα ίχνος από τον κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα.

Το απόγευμα έφτασαν στην περιοχή βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος, που έκαναν έρευνες στον βυθό, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κανένα ίχνος από τον 80χρονο δημοσιογράφο.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καλύπτοντας ακόμα μεγάλο μέρος του Νοτιοδυτικού Αιγαίου.
ethnos.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed