Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010
Οι δύο (2) εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, και εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.

Αποστολή πακέτου-βόμβα και στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί ετοίμαζαν οι δύο συλληφθέντες στην οδό Ριζάρη, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αφήσει ανάλογο πακέτο στην εταιρεία Ταχυμεταφορών «Swift mail» στην οδό Αστυδάμαντος 71 όπου τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος.

Συλληφθέντες είναι ένας 22χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και ένας 24χρονος, ο οποίος αρχικά αρνείτο να δώσει στοιχεία στους αστυνομικούς, λέγοντας πως είναι «αντάρτης πόλεων». Ο 24χρονος είναι επίσης γνωστός στην Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να αναζητείτο για συγκεκριμένο λόγο.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν δύο τσαντάκια, το ένα από τα οποία (αυτό που κρατούσε ο 22χρονος) περιείχε ένα πιστόλι «Γκλογκ» με τρεις γεμιστήρες και το δεύτερο ένα ακόμα πιστόλι ίδιου τύπου με δύο γεμιστήρες. Ο 22χρονος φορούσε περούκα, καπέλο τύπου τζόκεϊ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 22χρονος ήταν αυτός που άφησε το πακέτο-βόμβα στην εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος. Ο ίδιος είχε ξαναπάει την περασμένη Τετάρτη για να ρωτήσει τις διαδικασίες αποστολής δεμάτων με την ίδια μεταμφίεση κάτι που έκανε εντύπωση στην υπάλληλο, η οποία τον αναγνώρισε ως το ίδιο άτομο σήμερα. Ετσι, η υπάλληλος επιχείρησε να απομακρύνει το δέμα και το πέταξε όταν κατάλαβε ότι ήταν κάτι επικίνδυνο, γι΄αυτό και εξερράγη. Αμέσως μετά ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ύστερα από αναζητήσεις συνελήφθησαν οι δύο νεαροί στην οδό Ριζάρη.

Στην κατοχή τους εκτός από τα όπλα είχαν και δύο ακόμα παρόμοιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ο ένας από τους οποίους προοριζόταν για την πρεσβεία του Βελγίου και ο άλλος για τον Γάλλο πρόεδρο. Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκε η απόδειξη παράδοσης του πακέτου με μια ακόμα βόμβα στα γραφεία της εταιρείας ACS, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Η βόμβα στην οδό Αστυδάμαντος είχε προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού και η βόμβα στην ACS την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Ο 22χρονος κατηγορείται και για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ πριν από τρία χρόνια, υπόθεση για την οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του. Οι έρευνες συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed