Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στα γραφεία της εταιρίας Ταχυμεταμεταφορών ACS, στην οδό Καλλιρόης στην Καλλιθέα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο με τα «Άπαντα του Σουρή» και ως αποστολέας φέρεται ότι ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, και παραλήπτης η Γαλλική πρεσβεία.

Το πακέτο φάνηκε ύποπτο από τους υπαλλήλους της εταιρίας οι οποίοι ειδοποίησαν πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ, (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) που με τη σειρά τους προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία ενημερώθηκε για άλλα πέντε δέματα με προορισμό πρεσβείες, από την εταιρία Ταχυμεταφορών UPS, στη λεωφόρο Παιανίας, στο Μαρκόπουλο.

Τέλος, συναγερμός σήμανε και στη Βουλή λόγω πακέτου που έφτασε χωρίς αποστολέα και προορίζονταν για τον πρόεδρο. Τελικά αποδείχθηκε ότι περιείχε βιβλία οικολογικού περιεχομένου!

Προφυλακιστέοι οι δύο νεαροί

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την τυπική απολογία που έδωσαν στην δεύτερη ειδική ανακρίτρια οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων σε πρεσβείες.

Ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος, που μεταφέρθηκαν με δρακόντεια μέτρα στην Ευελπίδων, αρνήθηκαν να απολογηθούν δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού, της τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή και της έκρηξης από κοινού και κατά συρροή.
skai.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed