Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα από τις 7.00 το πρωί, οπότε και άνοιξαν οι κάλπες, οι οποίες θα κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα. «Τα μικροπροβλήματα που εμφανίστηκαν το πρώι σε εφορευτικές επιτροπές αντιμετωπίστηκαν άμεσα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.


Τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, τουλάχιστον από μεγάλους Δήμους, αναμένεται στις 10.00 το βράδυ, καθώς σε αυτές τις εκλόγες δεν θα υπάρχουν exit polls. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν τηλεφωνικά στον τετραψήφιο αριθμό 1500 (επιλογή 1) ή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο της Αθήνας, υπάρχουν αρκετά εκλογικά τμήματα που λειτουργούν με το δικαστικό αντιπρόσωπο, το γραμματέα και μόνο ένα μέλος Εφορευτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Κρήτη υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που πήγαν να ψηφίσουν και τους ζητήθηκε να παραμείνουν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Κρήτη υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που πήγαν να ψηφίσουν και τους ζητήθηκε να παραμείνουν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών.

Με το άνοιγμα της κάλπης, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθήνας, υπήρξαν πέντε περιπτώσεις αντικαταστάσεων δικαστικών αντιπροσώπων. Στις τέσσερις οι δικηγόροι δεν προσήλθαν και ορίστηκαν άλλοι, ενώ η πέμπτη περίπτωση αφορούσε εκλογικό τμήμα στη Νέα Μάκρη όπου έγινε ένσταση στη δικηγόρο, καθώς ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος στην περιοχή, και έτσι αντικαταστάθηκε από άλλον δικηγόρο.

Στην Πάτρα, σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν μικροκαθυστερήσεις στην προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.

Σε κάποια άλλα εκλογικά τμήματα δεν έχουν εμφανιστεί μέλη των εφορευτικών επιτροπών τα οποία αναζητούνται. Ωστόσο η ψηφοφορία ξεκίνησε με τη συνδρομή των υπολοίπων μελών που εμφανίστηκαν.

Στο υπουργείο έφτασε γύρω στις 10 το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αμέσως μόλις επέστρεψε από την Πάρο, όπου άσκησε τα εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με ελάχιστα προβλήματα όσον αφορά τις εφορευτικές επιτροπές, που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Απέχουν οι ψηφοφόροι σε Γαύδο και Κοζάνη

Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν σήμερα οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης και της Γαύδου.

Στην Κοζάνη η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Οι κάτοικοι της Γαύδου διαμαρτύρονται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κρήτη και ζητούν να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού. Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι αν δεν αλλάξει η προκήρυξη, θα αποκλείσουν επ' αόριστο το λιμάνι της Γαύδου.

Εξάλλου, από τις εκλογές απέχουν και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.

Προβλήματα προσέλευσης στην Πάτρα

Στην Πάτρα, σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν μικροκαθυστερήσεις στην προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.

Σε κάποια άλλα εκλογικά τμήματα δεν έχουν εμφανιστεί μέλη των εφορευτικών επιτροπών τα οποία αναζητούνται. Ωστόσο η ψηφοφορία ξεκίνησε με τη συνδρομή των υπολοίπων μελών που εμφανίστηκαν.

Το βράδυ οι αποφάσεις

Γρίφος παραμένει το πώς τα κομματικά επιτελεία θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλώνουν ότι το βράδυ της Κυριακής η κυβέρνηση θα αθροίσει τις ψήφους των 13 περιφερειαρχών που στηρίζει το κυβερνών κόμμα µε τις αντίστοιχες ψήφους των υποψηφίων του κόµµατος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κοµµάτων είναι υπέρ του ΠΑΣΟΚ (άνω των 4 ποσοστιαίων μονάδων), τότε η κυβέρνηση θα είναι ικανοποιηµένη αφού, όπως θα εξηγήσει, παρά τις επίπονες θυσίες ο ελληνικός λαός «εξακολουθεί να τη στηρίζει» και να της δίνει «ψήφο ευθύνης για να συνεχίσει την προσπάθειά της για τη σωτηρία της χώρας».

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν «σχεδόν σίγουρες» τις περιφέρειες της Κρήτης, του Νότιου Αιγαίου, της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Σημαντικές ελπίδες φέρονται να έχουν οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, ενώ βελτιωμένη φέρεται να είναι η εικόνα του Γ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής.

Η στοχεύει στη νίκη σε τουλάχιστον πέντε περιφέρειες και στην είσοδο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Κικίλια στον β' γύρο.

Εκτός από την Αττική, μεγάλο στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί και η Πελοπόννησος, αφού και η υποψηφιότητα του Δ.Δράκου ήταν προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά.

Στη Ρηγίλλης, τέλος, προεξοφλούν επικράτηση σε Κεντρική (Π. Ψωµιάδης) και Δυτική Μακεδονία (Γ. Δακής) και η µάχη, όπως λένε κεντρικά στελέχη, δίνεται για να «κλειδώσει» η γαλάζια νίκη ακόµη και από τον α' γύρο.

NEA

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed