Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010
Κλείνουν τα ταμεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στα μέτρα που λαμβάνονται για να εξοικονομηθούν χρήματα στον χώρο της Υγείας. Εκείνη την εβδομάδα όσοι ασθενείς επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις στα νοσοκομεία της χώρας.
Οι γιατροί αντιδρούν για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία.

Οι γιατροί καλούν όσους ασθενείς επιθυμούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας από τη Δευτέρα, 22, και μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. Οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν τα τρία ευρώ που απαιτούνται, αλλά ούτε και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.

Οι εκτιμήσεις των νοσοκομειακών γιατρών είναι άκρως ανησυχητικές καθώς αναφέρουν ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής.

Ήδη το ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, μετά από εισήγηση του επιστημονικού του συμβουλίου ξεκινά μελέτη για να διαπιστώσει πόσοι ασθενείς ζητούν και κάνουν εισαγωγή μόνο και μόνο για να τρέφονται από το νοσοκομείο, είπαν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Επίσης, αναφερόμενοι στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας, που έχουν να κάνουν με την χορήγηση μόνο γενόσημων φαρμάκων (φάρμακα «φασόν») στους ανασφάλιστους και στους άπορους, εκτίμησαν ότι θα αυξηθούν οι ασθενείς του AIDS στη χώρα μας καθώς ενώ είναι οροθετικοί δεν θα μπορούν να παίρνουν την απαραίτητη αγωγή.

Τόνισαν ότι αρκετοί μετανάστες που είναι φορείς του ιού είναι ανασφάλιστοι και δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα για το AIDS και εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί να αυξηθούν οι ασθενείς της νόσου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών της Ελλάδος Δ.Βαρνάβας, ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια που θέλουν το υπουργείο Υγείας να προχωρά σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλων υπηρεσιών υγείας μετά τον Απρίλιο, είπε ότι αυτό δεν είναι γνωστό στους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά εξέφρασε τους φόβους του ότι αν συμβεί αυτό θα είναι εις βάρος των πολιτών που αναζητούν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed