Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010
Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό με αντικείμενο το "νέο μνημόνιο" κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Όπως σημειώνει, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις τόσο του κ. Παπανδρέου, όσο και των μελών της κυβέρνησης, είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση, από κοινού με την τρόϊκα, επεξεργάζεται νέο μνημόνιο μέχρι το 2016 τουλάχιστον.

Ο κ. Τσίπρας επικαλείται δηλώσεις του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα, πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ερωτά συγκεκριμένα τον Γ. Παπανδρέου, γιατί προχωρά σε επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου και σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, αφού, όπως έλεγε διαρκώς στο πρόσφατο παρελθόν, όλα πάνε καλά, δεν χρειάζονται νέα μέτρα και εντός του 2011 θα ξαναβγούμε στις αγορές.

Ερωτά, επίσης, τί ακριβώς διαπραγματεύεται με την τρόικα και αν αληθεύει ότι ως "αντιστάθμισμα" της επιμήκυνσης, προτείνονται απολύσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέες μειώσεις στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων και αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed