Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ο πατέρας του προφυλακισμένου Χάρη Χατζημιχελάκη, ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση ''Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς'', λύνει τη σιωπή του για πρώτη φορά. Ο γιος του, είναι κι εκείνος ένας από τα ''μωρά της τρομοκρατίας''. Έτσι αποκαλούν τους τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν το 2009 μιας και μιλάμε για ένα παιδί μόλις 22 ετών.

Το σπίτι του Χάρη θεωρήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πως λειτουργούσε ως γιάφκα της οργάνωσης. Ο πατέρας του νεαρού μίλησε στο “Βήμα της Κυριακής”: ''Προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Μόνον η λέξη γολγοθάς μπορεί να περιγράψει αυτό που ζούμε. Ο,τι μπορεί να νιώσει ο γονιός μιας αστικής οικογένειας που δεν είχε να κάνει ποτέ με τον νόμο. Που έχει ένα παιδί της μελέτης, με χαρακτήρα ηπίων διαστάσεων. Που το στέλνει στο Αρσάκειο, και το παιδί αυτό μπαίνει “περπατώντας”στο Πολυτεχνείο, έχοντας στην κατοχή του τέσσερα διπλώματα ξένων γλωσσών. Το σοκ ήταν εκκωφαντικό. Η εμπειρία είναι τραγικά σκληρή για τον Χάρη, όπως θα ήταν για κάθε παιδί σε αυτή την ηλικία, με αυτές τις οικογενειακές καταβολές. Είμαστε ολοκληρωτικά στο πλευρό του'', δηλώνει ο τραγικός πατέρας.

Και συνεχίζει: ''Τον επισκεπτόμαστε όσο μας επιτρέπεται, δύο φορές την εβδομάδα, και προσπαθούμε όλοι μας να τον στηρίξουμε ψυχολογικά μέσα στα 20 λεπτά που μας δίδονται. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το παιδί μας βρίσκεται εν μέσω λαίλαπας ναρκωτικών που κυκλοφορούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Τον ακολουθήσαμε όπου κι αν πήγε. Τον πρώτο καιρό τον είχαν στείλει στα Γρεβενά, σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, για ειδεχθείς δολοφόνους,στην οποία δεν υπάρχουν κρατούμενοι κάτω των 21 ετών. Το πρώτο βράδυ ο φρουρός τον κράτησε στο Πειθαρχείο, δεν ήξερε πού να τον εντάξει. Για 10 ημέρεςέμεινε στην πτέρυγα με τους κατά συρροή βιαστές, άτομα άνω των 65 ετών. Επειτα από δικές μας πιέσεις, τον έστειλαν στην Κασσαβέτεια, στον Βόλο, και από ΄κεί στον Κορυδαλλό''.
Η υπόθεση βρίσκεται σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών και αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του 2011- με δικηγόρο της οικογένειας τον κύριο Σπύρο Φυτράκη . ''Δεν είχαμε ποτέ οικογενειακά προβλήματα. Κάποιοι έβγαλαν αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι το παιδί, το σπίτι, δεν παρακολουθούνταν από κανέναν! Είχαμε κλειδιά και εγώ και η μητέρα του Χάρη, που πήγαινε μέσα στην εβδομάδα για να τον βοηθήσει να καθαρίσει. Ποτέ δεν παρατηρήσαμε κάτι που μπορούσε να μας κινήσει υποψίες. Είναι αδύνατον τα συγκεκριμένα ευρήματα- μία κατσαρόλα και κάποια υλικά- να παρουσιαστούν ως τρομοκρατικά. Ας μη συγχέουμε τον εύκολο επαναστατισμό και την ανοχή σε πράγματα, που χαρακτηρίζουν την πρώτη μετεφηβική ηλικία, με την τρομοκρατική δράση. Πολύ εύκολα δεχόμαστε τις πληροφορίες, όταν δεν περνούν από την πλάτη μας... Η Αστυνομία πρώτα έκανε το σπίτι γης μαδιάμ, γιγάντωσε τα μεγέθη, και μετά τράβηξε φωτογραφίες. Τα ΜΜΕ διαστρέβλωσαν την αλήθεια. Μας προσέθεσαν τεράστιο βάρος, πέραν αυτού που ζούμε'', λέει χαρακτηριστικά.
Ο κύριος Χατζημιχελάκης επιμένει ότι δεν τρέφει θυμό απέναντι στο «σύστημα». «Το έχω υποστηρίξει χρόνια, δεν μπορώ όμως και να μην εντοπίζω τις ανωμαλίες του. Υπάρχουν λογικά άλματα σε αυτή την ιστορία. Και σαφώς υπάρχει προκατάληψη. Ξέρετε, η εισαγγελέας επιτέθηκε στη μάνα του παιδιού επειδή στο “πώς λέγεστε” δήλωσε το πατρικό επώνυμό της, αυτό που χρησιμοποιεί- ως υπάλληλος του Δημοσίου, επί 30 έτη - από τον καιρό που δεν ήταν παντρεμένη''.
Tlife

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed