Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

“Ορθάνοιχτο” άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στις ΔΕΚΟ ο υπουργός Οικονομικών αφού αυτή τη φορά δεν είπε το κατηγορηματικό “δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων” αλλά απλά “δεν έχει τεθεί από την τρόικα υποχρέωση απολύσεων”. Με λίγα λόγια δηλαδή “θα δούμε”...


Όπως και να 'χει όμως ο νέος προϋπολογισμός από τη στιγμή που περιέλαβε μέσα στα χρέη και αυτά των ΔΕΚΟ (διόλου τυχαία) ξεκινάει το “μαχαίρι” από κει.

Ο μέσος όρος μείωσης αποδοχών θα είναι 25%, αλλά με βάση την ανακοίνωση πως τα επιδόματα δεν θα ξεπερνούν το 8%, τότε θα υπάρξουν υπάλληλο (με πολλά έτη απασχόλησης) που θα δουν μειώσεις ως και 40%.

Οι μετατάξεις και το ενδεχόμενο απολύσεων


Υποχρεωτικές μετατάξεις σε ολόκληρο το εύρος του “στενού” και ευρύτερου δημόσιου τομέα καθιερώνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται.

Μετά τους ΟΤΑ (που θα αποτελέσουν και τον “πιλότο”) θα πρέπει να μετακινηθούν και χιλιάδες υπάλληλοι ΔΕΚΟ και οργανισμών.

Όπως και στην περίπτωση Δήμων και Νομαρχιών έτσι και για τους υπόλοιπους υπαλλήλους η μετάταξη θα είναι υποχρεωτική αλλιώς θα απολύονται.

Μια νέα στρατιά ανέργων δημιουργείται από την απόλυση, ουσιαστικά, 10.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Μένουν μόνο τα οικογενειακά επιδόματα

Παράλληλα σε όλο το Δημόσιο το ενιαίο μισθολόγιο φέρνει νέες μειώσεις αφού πλην των οικογενειακών επιδομάτων δεν μένει τίποτε άλλο.

Έτσι βγαίνουν χαμένες περίπου 300.000 πολύτεκνες μητέρες που λαμβάνουν επίδομα καθώς επανέρχονται τα εισοδηματικά κριτήρια και έτσι εμμέσως πλην σαφώς επίδομα τρίτου παιδιού και ισόβια σύνταξη ... πάνε περίπατο.

newsIt.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed