Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010


Ειδοποιητήριο για να... μαζέψουν τα πράγματα τους και να αποχωρήσουν από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου μένουν τα τελευταία χρόνια, έλαβαν κορυφαίοι έλληνες πρωταθλητές, ανάμεσα στους οποίους και ολυμπιονίκες. Το προεδρείο της διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά πριν λίγες μέρες ζήτησε απευθείας από κάποια κορυφαία ονόματα να αποχωρήσουν, διευκρινίζοντας ότι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια για να μένουν στις εγκαταστάσεις.


Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Sportday, περιλαμβάνονται και μεγάλα ονόματα όπως η ολυμπιονίκης του στίβου Κατερίνα Θάνου (που έχει σταματήσει τον αθλητισμό από το 2008), η επίσης ολυμπιονίκης του κλασσικού αθλητισμού Μιρέλα Μανιάνι (που έχει να πιάσει ακόντιο από το 2005), ο χρυσός ολυμπιονίκης των καταδύσεων Θωμάς Μπίμης (που σταμάτησε ουσιαστικά τον αθλητισμό το 2008 αλλά στα τέλη του 2009 είχε τροχαίο ατύχημα μέσα στον Αγιο Κοσμά), καθώς και ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Βίκτωρας Μήτρου (που πιάστηκε ντοπέ το 2008 και είναι πλέον προπονητής του αθλήματος στην Κύπρο).

Η νέα διοίκηση του Αγιου Κοσμά που διορίστηκε το καλοκαίρι, προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή και κατέγραψε ποιοι μένουν στα 118 δωμάτια και ποιοι από αυτούς δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα αυτό, καθώς υπήρχε η υπόνοια ότι μέχρι τώρα γινόταν κατάχρηση. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι εκτός αθλητών και αθλητριών που έχουν αποσυρθεί, στον Άγιο Κοσμά διέμεναν και αθλήτριες, όπως οι χρυσές ολυμπιονίκες της Αθήνας Φανή Χαλκιά και Αθανασία Τσουμελέκα, οι οποίες είχαν τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από τους στίβους λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών την περίοδο των Ολυμπιακών του Πεκίνου και κανονικά θα έπρεπε να χάσουν κάθε δικαίωμα διαμονής εκεί στο διάστημα της τιμωρίας του.

Η διοίκηση του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά είχε επικοινωνία με τις αθλητικές ομοσπονδίες που έχουν αθλητές τους εκεί, όπως ο ΣΕΓΑΣ (στίβος), η Ομοσπονδία της άρσης βαρών, της ιστιοπλοϊας και του βόλει, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες αλλά και να ζητήσει να πιέσουν τους… συνταξιούχους αθλητές να εγκαταλείψουν τα δωμάτια. Ωστόσο, όλες οι ομοσπονδίες δήλωσαν αδυναμία να πράξουν οτιδήποτε, πετώντας πίσω το μπαλάκι στην διοίκηση του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, η οποία άλλωστε είναι και αυτή που παραχωρεί τα δωμάτια. Έτσι, η τελευταία ζήτησε απευθείας από κάποιους πρώην αθλητές και αθλήτριες να μαζέψουν τα πράγματα τους και να αποχωρήσουν, όπως τα μεγάλα ονόματα που προαναφέρθηκαν.

Οσοι ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να αποχωρήσουν, τους δόθηκε διορία ενός μήνα και απομένει να δούμε εάν θα ισχύσει στην πράξη η απόφαση του προεδρείου του ΕΑΚ Αγιου Κοσμά, με την οποία είναι προφανώς σύμφωνος ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, που έσπευσε να ενημερώσει για το θέμα και τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στους... υπό διωγμόν αθλητές δεν συγκαταλέγεται η Αθανασία Τσουμελέκα, η οποία αποχώρησε οικειοθελώς από τον Αγιο Κοσμά μετά και την αποκάλυψη ότι ήταν ντοπαρισμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008...



Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed