Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010
Σε μακελειό με 14 νεκρούς εξελίχθηκε επιχείρηση «σκούπας» από την αστυνομία του Ρίο σε κάποιες φαβέλες σε μια προσπάθεια εκκαθάρισης της πόλης εν όψει του Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Εν τω μεταξύ τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά σε φαβέλα του Ρίο ντε Ζανέιρο, καθώς συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά. Τουλάχιστον 30 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των συγκρούσεων στις φαβέλες, όπου επικρατούν συνθήκες χάους με μέλη συμμοριών να καίνε οχήματα, να ανοίγουν πυρ και να τρομοκρατούν τους πολίτες.

Περίπου 17.500 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί μετά τη νέα έξαρση βίας στις φαβέλες του Ρίο ντε Ζανέιρο το Σαββατοκύριο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναπτύχθηκαν στη φαβέλα Βίλα Κρουζέιρο, στα βόρεια του Ρίο, στρατιωτικές δυνάμεις με έξι τεθωρακισμένα οχήματα. Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται τεθωρακισμένα από το 2007 όταν η αστυνομία δημιούργησε την ειδική μονάδα «Upps» για να μετάσχει στον αγώνα καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Συνολικά οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν σε 13 φαβέλες στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη. Στις χίλιες φαβέλες της περιοχής ζουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι τέτοιες εξελίξεις θέτουν ερωτήματα για την προσπάθεια του Ρίο ντε Ζανέιρο να φιλοξενήσει με ασφάλεια το 2014 και το 2016 πρώτα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo μεταδόθηκαν πλάνα, στα οποία φαίνεται να υπάρχει ισχυρή στρατιωτική παρουσία και καπνοί να αναδύονται από πολλά σπίτια σε μία φαβέλα.

Από την Κυριακή έχουν συλληφθεί συνολικά 176 ύποπτοι για συμμετοχή στα δίκτυα εμπορίας ναρκωτικών. Ήδη δέκα μεγαλέμποροι ναρκωτικών έχουν μεταφερθεί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο κρατίδιο Παράνα, νοτιότερα του Ριο.


πηγή: τα νέα

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed