Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010
Ακόμα μια φορά η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται στην επικαιρότητα, καθώς θέλει να κατοχυρώσει τα δικαιώματα της λέξης «Face».

Το Facebook πλέον το μόνο που χρειάζεται να κάνει για να επικυρώσει το δικαίωμα της λέξης είναι να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και να καταθέσει Δήλωση Χρήσης.

Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Το πιθανότερο σενάριο είναι το Facebook να φοβήθηκε την ιστοσελίδα Faceparty.com από την οποία «βούτηξε» και τα δικαιώματα της λέξης «Face».

Πιθανότατα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, να νιώθει ότι απειλείται από οποιονδήποτε «πλησιάζει» το όνομα του Facebook.

Φυσικά η παροχή δικαιώματος της συγκεκριμένης λέξης αφορά μονάχα τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, που παρέχουν online chat rooms, forums και ηλεκτρονικούς πινάκες ανακοινώσεων για μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών στον τομέα της κοινής ωφέλειας που σχετίζονται με κοινωνικά και ψυχαγωγικά θέματα, καμία σύνδεση ή σχέση δεν έχει με οδήγηση ή αυτοκίνητα.

Εννοείται ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει σε ότι αφορά τα domains, δηλαδή τις ονομασίες των ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

Συνεπώς, όποιος θελήσει να δημιουργήσει κοινωνικό δίκτυο με όνομα που σχετίζεται με τη λέξη «Face», το… Φατσοβιβλίο θα τον «κυνηγήσει».

Πηγή : i-live

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed