Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η σημερινή και η πορεία της νόσου συνεχίζει την ακάθεκτη πορεία της.

Η σημερινή ημέρα 1η Δεκεμβρίου 2010 βρίσκει την Ελλάδα με άλλα 519 νέα κρούσματα του ιού, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των HIV οροθετικών ατόμων που έχουν δηλωθεί στη χώρα μας σε 10452. Από τα περιστατικά αυτά, τα 8453 (80,9%) ήταν άνδρες, τα 1951 (18,7%) γυναίκες, ενώ για ένα μικρό ποσοστό το φύλο δεν δηλώθηκε.

Το παρήγορο είναι ότι ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων AIDS σε παιδιά

παραμένει χαμηλός στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Σε σύνολο 37 παιδιών με AIDS, το 64,9% έχουν μολυνθεί από τη μητέρα τους.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από το τελευταίο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS που έγινε στη Βιέννη, και σύμφωνα με τα οποία το AIDS δεν έχει περιοριστεί στη Μαύρη Ήπειρο και στα αναπτυσσόμενα κράτη, όπως θεωρείτο τα τελευταία χρόνια. Ο ιός του AIDS απλώνεται με την ταχύτητα του φωτός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (μεταξύ αυτών χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και στην Κεντρική Ασία. Μάλιστα, το 80% των φορέων του ιού δεν έχουν κλείσει ούτε τα τριάντα τους χρόνια.

Κινητοποίηση της Θετικής Φωνής

Στις 30 Νοεμβρίου και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS, η Θετική Φωνή σε συνεργασία με την οργάνωση Κόσμος χωρίς Πολέμους και την πρωτοβουλία τους ΑΟΡΑΤΟΙ διοργάνωσαν πράξη διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη 1 το μεσημέρι. Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των οργανώσεων ΟΛΚΕ, ΣΥΝΘΕΣΗ. Μικρή αντιπροσωπεία των παρευρισκομένων παρέδωσε λίστα με τα αιτήματα στη γραμματεία του Υπουργού Υγείας, κ. Λοβέρδου, επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη για προσωπική συνάντηση. Μεταξύ άλλων ζητήθηκαν: καθιέρωση πανελλήνιας ημέρας ΤΕΣΤ για HIV, εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και πρόσβαση όλων των οροθετικών στην αντιρετροϊκή θεραπεία.

Σήμερα 1η Δεκεμβρίου, το γραφείο της Θετικής Φωνής θα παραμείνει ανοιχτό όλη τη μέρα για να δεχθεί τηλεφωνήματα για ενημέρωση, συνέντευξη ή παρέμβαση για όποιο ΜΜΕ το επιθυμεί (τηλ. 210 8627572).

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed