Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
Στον... κανένα φαίνεται πως έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι πολίτες καθώς σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» η πλειοψηφία δηλώνει απογοητευμένη από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου και ο Γιώργος Παπανδρέου στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Public Issue, 6 στους 10 πιστεύουν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, ενώ δυσαρεστημένοι από κυβέρνηση και αντιπολίτευση δηλώνουν οι 8 στους 10.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων δηλώνει κοινωνικά ανασφαλές -έναντι μόλις 14% που αισθάνεται ασφάλεια- και προβλέπει πως θα έρθουν χειρότερες μέρες για τα οικονομικά μας. Παράλληλα, 5 στους 10 δηλώνουν πως δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική σκηνή.

Κυβερνήσεις συνεργασίας επιθυμεί το 34% και ακολουθούν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις με 23% και η οικουμενική κυβέρνηση με 20%.

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 39% και ακολουθούν: ΝΔ με 30%, ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5% και Οικολόγοι - Πράσινοι με 2%.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν περισσότερες αρνητικές από θετικές γνώμες, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 42%, ο... κανένας 34% και ο Αντώνης Σαμαράς 20%.

Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed