Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
Στη χειρότερη φάση της ιστορίας του βρίσκεται το Γηροκομείο της Ξάνθης το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το ίδρυμα που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην περιοχή εδώ και 45 χρόνια περνά δύσκολες μέρες εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες και στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται αχτίδα φωτός για το Ίδρυμα.
Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβή Στυλιανίδου έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα στους φορείς της περιοχής και αναμένεται το προσεχές διάστημα σύσκεψη για να αποφασιστεί ο τρόπος που θα δράσουν στο προσεχές διάστημα για να βγάλουν το Γηροκομείο από το αδιέξοδο. Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωσή του ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος προέβη σε απολογισμό των ενεργειών που έχει κάνει η Νομαρχία για να συνδράμει το έργο του Ιδρύματος, απαντώντας σε σχόλια για τη στάση της.  Αναλυτικά αναφέρει:

«Με αφορμή όσα, ανακριβή τουλάχιστον, αναφέρονται περί της επιχορήγησης του Γηροκομείου, η οποία παγίως καταβάλλεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τονίζεται ότι καταβλήθηκε το μέγιστο ποσό που επιτρέπει ο δημοσιονομικός έλεγχος του Υπουργείου Οικονομικών.
Κατά το τρέχον έτος 2010, παρότι προβλέψαμε 154.800 ευρώ, καταβλήθηκαν τελικά 131.5800 ευρώ, γιατί, στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, περικόπηκε κεντρικά, από το Υπουργείο Οικονομικών, το ως άνω ποσό για το Γηροκομείο κατά 15% συνολικά, δηλαδή περίπου κατά 23.000 περίπου ευρώ. Πλέον των 131.580 ευρώ, απαγορεύεται από τον δημοσιονομικό έλεγχο, εκτός του ότι δεν ήρθε το αντίστοιχο ποσό, η καταβολή οποιουδήποτε άλλου ποσού.
Η διάθεση της διοίκησης της Νομαρχίας ήταν απεριόριστη, όπως απέδειξε επί μακρόν, πλην όμως δεν αρκεί μόνον αυτή με τις ισχύουσες απαγορεύσεις στα πλαίσια των συμφωνιών με το ΔΝΤ και το Μηχανισμό.»

πηγή: xanthipress.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed