Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πλούσιος, από κινηματογραφικής απόψεως, ο μήνας Δεκέμβρης αλλά και οι πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς, με πολλές καινούριες ταινίες να παρελαύνουν στην μεγάλη οθόνη και μάλιστα για όλα τα γούστα.

Απο τις νέες παραγωγές, ακολουθούν οι ταινίες που έχουν συζητηθεί, βραβευτεί αλλά και σίκουελ και ριμέικ παλιών ταινιών.


Αυτήν την εβδομάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ταινία "Οι επόμενες τρεις μέρες" (The Next Three Days προσαρμογή της γαλλικής ταινίας "Pour Elle" ("Anything For Her"), του Φρεντ Καβαγιέ) που αποτελεί την σκηνοθετική επιστροφή του Πολ Χάγκις, τρία χρόνια μετά το "In The Valley of Ella" και έξι χρόνια μετά το "Crash".

Το στόρι της ταινίας επικεντρώνεται σε ένα συνηθισμένο ζευγάρι που θα βρεθεί στη θέση να πάρει κάποιες απεγνωσμένες αποφάσεις, που θα δοκιμάσουν τα όρια της αγάπης τους. Όλα θα ξεκινήσουν όταν η σύζυγος θα κατηγορηθεί για έναν φόνο που δεν έχει διαπράξει. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ράσελ Κρόου, o Λίαμ Νίσον, η ανερχόμενη Ελίζαμπεθ Μπανκς, καθώς και ο ο οκτάχρονος Τάι Σίμπκινς, που υποδύεται τον Λιουκ, το γιο του ζευγαριού.


Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, "Skyline" των Κόλιν & Γκρεγκ Στρος κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα (16 Δεκεμβρίου). Μετά από ένα πάρτι που κράτησε μέχρι αργά, μια παρέα φίλων θα ξυπνήσουν στο μέσο της νύχτας από ένα απόκοσμο φως που βλέπουν από το παράθυρο. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν πως πρόκειται για μια εξωγήινη δύναμη που "καταπίνει" τον ανθρώπινο πληθυσμό από το πρόσωπο της γης.

Το "Skyline" κέρδισε τις εντυπώσεις στο φετινό Comic Con, το φεστιβάλ κόμικ και φαντασίας του Σαν Ντιέγκο, όπου όλα τα στούντιο παρουσιάσουν στο κοινό και τα media το νέο τους κινηματογραφικό προϊόν.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Έρικ Μπαλφούρ, Σκότι Τόμσον, Ντέιβιντ Ζάγιας, Ντόναλντ Φάισον και η Μπρίτανι Ντάνιελ.

Τέλος, το ίδιο διάστημα "επιστρέφει" στις κινηματογραφικές αίθουσες η γνωστή και πολυαγαπημένη οικογένεια των Φόκερς, όπου ο γαμπρός της... συμφοράς, Μπεν Στίλλερ καλείται, για ακόμα μια φορά, να αντιμετωπίσει τον πεθερό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δίδυμα αγόρια και καθώς προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, έχει να αντιμετωπίσει την απροειδοποίητη επίσκεψη των πεθερικών .

Στους "Γονείς της Συμφοράς" του Πολ Βάιτζ πλαισιώνουν το γνωστό καστ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπεν Στίλερ, Τέρι Πόλο, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ) ο Όουεν Γουίλσον, η Τζέσικα 'Αλμπα και ο Χάρβεϊ Κάιτελ.
Το 2011:

Πολλές νέες παραγωγές επιφυλάσσει και η νέα χρονιά με τον Ματ Ντέιμον να επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη και να πρωταγωνιστεί στην ταινία "Η ζωή μετά" (Hereafter) σε σκηνοθεσία του Κλιντ Ίστγουντ και σε σενάριο του Πίτερ Μόργκαν, μαζί με τους Σεσίλ ντε Φρανς, Τζόρτζ ΜακΛάρεν και Φράνκι ΜακΛάρεν. Το "Hereafter" που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Γενάρη, αφηγείται την ιστορία τριών ανθρώπων που τους στοιχειώνει ο θάνατός με διαφορετικούς τρόπους.

Στο "Κυνήγι των Μαγισσών" που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 27 Ιανουαρίου, ο Ντόμινικ Σένα σκηνοθετεί για δεύτερη φορά τον Νίκολας Κέιτζ, μετά τη συνεργασία τους στο "Gone in 60 Seconds". Εδώ, τα αυτοκίνητα υψηλών ταχυτήτων δίνουν τη θέση τους αυτή τη φορά, σ' ένα ταξίδι στο χρόνο. Η ταινία μας μεταφέρει στον 14ο αιώνα, όπου ένας ιππότης (Νίκολας Κέιτζ) αναλαμβάνει να μεταφέρει με ασφάλεια ένα νεαρό κορίτσι (Κλερ Φόι) που όλοι υποπτεύονται ότι είναι η μάγισσα που ευθύνεται για το ξέσπασμα της Μαύρης Πανούκλας.

Αρχές Φεβρουαρίου κάνει πρεμιέρα και το "Rabbit Hole" του Τζον Κάμερον Μίτσελ και με πρωταγωνιστρία τη Νικόλ Κίντμαν, που βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ, για το οποίο ο συγγραφέας κέρδισε Βραβείο Πούλιτζερ το 2007. Η ζωή ενός ευτυχισμένου ζευγαριού της Μπέκα (Νικόλ Κίντμαν) και του Χάουι Κόρμπετ ('Ααρον Έκχαρτ) συγκλονίζεται μετά τον αναπάντεχο χαμό του γιου τους. Η Μπέκα προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε μια μυστηριώδη σχέση με έναν περίεργο, νεαρό δημιουργό κόμικ, τον Τζέισον - το νεαρό οδηγό που σκότωσε το γιο της, την ίδια στιγμή που ο Χάουι βυθίζεται στο παρελθόν και αναζητά καταφύγιο σε άλλες γυναίκες.

Το "London Boulevard" που κάνει πρεμιέρα στις 17 Φεβρουαρίου, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Κεν Μπρούεν, ενός από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων δέκα χρόνων, ενώ τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Γουίλιαμ Μόναχαν, που έχει βραβευτεί με 'Οσκαρ Σεναρίου για την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, "The Departed". Ένα πρώην κατάδικος από το Νότιο Λονδίνο (Κόλιν Φάρελ) προσπαθεί να κάνει νέα αρχή σαν βοηθός μιας νεαρής ηθοποιού (Κίρα Νάιτλι), με την οποία δε θα αργήσει να κάνει σχέση. Πρωταγωνιστούν η Κίρα Νάιτλι και ο Κόλιν Φάρελ. Το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί σαν μια αριστουργηματική δουλειά ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων 20 χρόνων.

Τέλος, από τη νέα χρονιά θα προβληθεί και η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι, "Μαύρος κύκνος", η οποία προβλήθηκε στην τελετή έναρξης του 67ου Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ταινία του Αρονόφσκι καταπιάνεται με τον κόσμο του μπαλέτου. Η ηρωίδα του, μια νεαρή, αφοσιωμένη στη δουλειά της, μπαλαρίνα (Νάταλι Πόρτμαν), ενώ περιμένει να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα νέο ανέβασμα της "Λίμνης των κύκνων", αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο με τη μητέρα της, όσο και με μια νέα μπαλαρίνα που έχει προστεθεί στην ομάδα του μπαλέτου. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον καστ αποτελείται από την Νάταλι Πόρτμαν, την Μίλα Κούνις, την Ουινόνα Ράιντερ και τον Βενσάν Κασέλ.

Κυκλοφορούν "τρισδιάστατα"
Για τους μικρούς σινεφίλ από αυτήν την Πέμπτη ξεκινούν να προβάλλονται "Οι περιπέτειες του Σάμμυ: Το μυστικό πέρασμα" του Μπεν Στέισεν.

Ο Σάμμυ, ο ήρωας της ταινίας, είναι μια μικρή αξιαγάπητη θαλάσσια χελώνα, που από την πρώτη στιγμή της ζωής του έρχεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο και ανακαλύπτει ότι η ζωή δεν είναι ένας ωκεανός ηρεμίας και γαλήνης. Γεννημένος το 1959 σε μία παραλία της Καλιφόρνια, για 50 ολόκληρα χρόνια διασχίζει όλες τις θάλασσες του Πλανήτη. Σε αυτό το μακρύ ταξίδι, ο Σάμμυ θα συναντήσει πολλούς κινδύνους, θα γίνει η μασκότ μιας κοινότητας χίπηδων, θα ανακαλύψει τι σημαίνει πετρελαιοκηλίδα και θα βοηθήσει στην προσθαλάσσωση του Apollo 11 στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και σε 3D αίθουσες με τις φωνές των Γιώργου Καπουτζίδη (Σάμμυ), Λίνας Σακκά (Σέλι) και Γιώργου Λιανού (Ρέι).

Μεθαύριο Πέμπτη, κάνει πρεμιέρα και "Το Χρονικό της Νάρνια: Ο ταξιδιώτης της Αυγής". Ο Μάικλ 'Απτεντ σκηνοθετεί την τρίτη ταινία της σειράς "Το Χρονικό της Νάρνια", για πρώτη φορά σε 3D.

Στο ρόλο του πρίγκιπα Κάσπιαν επιστρέφει ο Μπεν Μπαρνς ("Dorian Gray"), ενώ οι ήρωες αυτή τη φορά αναμετρούνται με δράκους, νάνους και μια ομάδα χαμένων πολεμιστών, σε ένα επικό ταξίδι καταιγιστικής δράσης.

Μια πρωτότυπη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Τζόναθαν Σουίφτ, στην οποία τα "Ταξίδια του Γκιούλιβερ" μεταφέρονται στην σημερινή εποχή, σκηνοθετεί ο Ρομπ Λέτερμαν ("Monsters VS Aliens"), η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 23 Δεκεμβρίου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Τζακ Μπλακ, Έμιλι Μπλαντ, Τζέισον Σίγκελ και Αμάντα Πιτ.

Ο μέτρ του τρόμου Γουές Κρέιβεν ("Scream", "Red-Eye") επιστρέφει στο είδος που τον έκανε πασίγνωστο με μια ακόμη ταινία που υπόσχεται να μας αφήσει ξάγρυπνους, η οποία θα προβληθεί την τελευταία εβδομάδα του χρόνου. Τίτλος της: "Κλέφτης ψυχών" (My Soul To Take). Πρωταγωνιστής, ένας κατά συρροή δολοφόνος που επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών για να κυνηγήσει και να δολοφονήσει τους επτά έφηβους που γεννήθηκαν τη νύχτα του θανάτου του. Στην ταινία που θα κάνει πρεμιέρα 30 Δεκεμβρίου πρωταγωνιστουν οι: Μαξ Θίριοτ, Ντένζελ Γουϊτακερ, Έμιλι Μιντ, Σαρίκα Επς και Νικ Λάσαγουεϊ.

Ο Yogi Bear με τη σειρά του, το αγαπημένο "άτακτο" αρκουδάκι έρχεται στη μεγάλη οθόνη στα τέλη Ιανουαρίου (27/1) με βασική του αποστολή να αποδείξει ότι είναι "εξυπνότερος από μια μέση αρκούδα", καθώς μαζί με τον φίλο του, τον Boo Boo θα προσπαθήσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον αλλοτινό εχθρό τους, Ρέιντζερ Σμιθ, προκειμένου να βρουν έναν τρόπο να σώσουν το Τζέλιστοουν Παρκ. Στο "Yogi Bear" του Έρικ Μπρέβιγκ, που θα δούμε σε 2D και 3D αίθουσες δανείζουν τις φωνές τους ο Νταν Ακρόιντ (Yogi Bear), ο Τζάστιν Τίμπερλέικ (Boo Boo Bear) και η Κριστίν Τέιλορ (Cindy Bear).

Οι ελληνικές:
Μεθαύριο Πέμπτη, κάνει πρεμιέρα το πολυσυζητημένο και βραβευμένο "Attenberg" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία, με μεγάλη συναισθηματική δύναμη που αποπνέει τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά της δημιουργού της.

Η Αθηνά Τσαγγάρη μετά την βραβευμένη ανεξάρτητη αμερικανική ταινία της "Η Διαρκής Αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ" (The Slow Business of Going), τη συμμετοχή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ως σκηνοθέτις των βίντεο προβολών, αλλά και την παραγωγή ταινιών, όπως η ''Κινέττα'' του Γιώργου Λάνθιμου, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την πρώτη της ελληνική ταινία.

Ένα σύγχρονο αστικό "western", που απέσπασε στη φετινή 67η Μπιενάλε της Βενετίας το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την πρωταγωνίστριά της, Αριάν Λαμπέντ, και την τιμητική διάκριση του βραβείου "Λίνα Μαντζιακάπρε" .

Δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα κάνει πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη διασκευή του κλασικού έργου του Δημήτρη Ψαθά, "Ζητείται ψεύτης", σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη και με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στο ρόλο του "Ψευτοθόδωρου", που βγαίνει ξανά στο σινεμά ως ριμέικ, πενήντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή του.

Όταν ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις "χάρες" που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του. Μόλις καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει εύκολα πέρα, χρειάζεται επειγόντως να προσλάβει έναν επαγγελματία ψεύτη. Την κατάσταση αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάρλας, ή Ψευτοθόδωρος, που με το "ταλέντο" του και τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα ως το δεξί χέρι του Φερέκη.

express.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed