Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Από την πρώτη στιγμή της ζωής του, ο Σάμμυ έρχεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο και πολύ σύντομα ανακαλύπτει ότι η ζωή δεν είναι ένας ωκεανός ηρεμίας και γαλήνης. Πρέπει να μάθει να επιζεί, προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει μια μέρα στην ίδια παραλία όπου γεννήθηκε.

Αυτή είναι η μοίρα του ως χελώνα. Ο Σάμμυ όμως, έχει σκληρό καβούκι, δυνατά κι ευκίνητα πτερύγια και μια ιδιαίτερη αγάπη για την περιπέτεια!

Κατά τη διάρκεια του απίστευτου ταξιδιού του, σε θάλασσες ζεστές και παγωμένες, θα κάνει φίλους, θα συναντήσει ανθρώπους και θα προβληματιστεί για την υγεία του πλανήτη.


Βασική του, όμως, αποστολή, είναι να ξαναβρεί την πανέμορφη Σέλι. Αυτή που πριν από αρκετά χρόνια του έσωσε τη ζωή. Αυτός ο κεραυνοβόλος έρωτας θα αποτελέσει ένα πραγματικό τσουνάμι στη ζωή του Σάμμυ...
Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με της φωνές των Γιώργου Καπουτζίδη (Σάμμυ), Λίνας Σακκά (Σέλι) και Γιώργου Λιανού (Ρέι).




Πρωταγωνιστούν:
    Melanie Griffith ... Snow (φωνή)
    Isabelle Fuhrman ... Hatchling Shelly (φωνή)
    Anthony Anderson ... (φωνή)
    Sydney Hope Banner ... Loggerhead Turtle (φωνή)
    Ed Begley Jr. ... (φωνή)
    Darren Capozzi ... Robbie (φωνή)
    Pat Carroll ... (φωνή)
    Tim Curry ... (φωνή)
    Tim Dadabo ... Policeman (φωνή)
    Kathy Griffin ... (φωνή)
    Denis Kacenga ... Shark
    Stacy Keach ... (φωνή)
    Grant Klemann ... Hatchling #2 (φωνή)
    Kierstin Koppel
    Jenny McCarthy ... (φωνή)
    Carlos McCullers II ... Hatchling Ray
    Gigi Perreau ... Whale
    Heather Trzyna ... Young Loggerhead Sally (φωνή)
    Billy Unger ... Hatchling Sammy (φωνή)
    Eric Unger ... Hatchling #1 (φωνή)
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ MEΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ
    ΣΑΜΜΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤZΙΔΗΣ
    ΡΕΪ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ
    ΣΕΛΙ ΛΙΝΑ ΣΑΚΚΑ
    ΟΔΗΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΙΩΣΗΦ
    ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΑΜMΥ ΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΤΗΣ
    ΝΕΟΣΣΟΣ ΣΑΜMΥ ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΤΟΜΕΝΕΑΣ
    ΑΓΟΡΙ ΝΕΟΣΣΟΣ 2 ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΩΠΟΥΛΟΣ
    ΝΕΟΣΣΟΣ ΣΕΛI ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΟΥΤΗ
    ΚΟΡΙΤΣΙ ΝΕΟΣΣΟΣ ΦΟΙΒΗ ΟΡΦΑΝΑΚΟΥ
    ΟΛΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
    TZAKO ΠΕΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
    ΣΑΝΤΡΑ ΑΝΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
    ΝΕΟΣΣΟΣ ΡΕΪ ΚΩΣΤΗΣ ΝΤΟΥΝΗΣ
    ΘΗΛΥΚΗ ΧΕΛΩΝΑ ΜΥΡΤΩ ΟΡΦΑΝΑΚΟΥ
    ΧΕΛΩΝΕΣ ΤΣΙΡΙΚΟΥ ΕΦΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ,
    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
    ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΧΕΛΩΝΑ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΩΠΟΥΛΟΣ
    ΧΕΛΩΝΑ 1 ΜΥΡΤΩ ΟΡΦΑΝΑΚΟΥ
    ΧΕΛΩΝΑ 2 ΦΟΙΒΗ ΟΡΦΑΝΑΚΟΥ
    ΨΑΡΑΚΙΑ ΤΣΙΡΙΚΟΥ ΕΦΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ,
    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΛΑΙΟΥΔΗ ΡΟΥΛΑ
    ΣΛΙΜ ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
    ΨΑΡΑΣ 1 ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    ΨΑΡΑΣ 2 ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΙΩΣΗΦ
    ΣΝΟΟΥ ΑΡΙΕΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
    ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΥΡΤΩ ΟΡΦΑΝΑΚΟΥ
    ΦΛΑΦΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ
    ΒΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΥ
    ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ 1 ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
    ΧΙΠΗΣ 1 ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΧΙΠΗΣ 2 ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΙΩΣΗΦ
    ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ 2 ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΚΙΑ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
    ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΕΛΩΝΑ ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΓΕΡΙΚΗ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΧΕΛΩΝΑ ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΡΛΑΣΗΣ
    ΓΕΡΙΚΗ ΘΗΛΥΚΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΣΟΦΙΑ ΧΑΝΟΥ
    ΓΛΑΡΟΣ ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
    ΦΑΛΑΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΥΔΗ ΡΟΥΛΑ
    ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,
    ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΙΩΣΗΦ, ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    GREENPEACE ΕΡΓΑΤΗΣ 1 ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΙΩΣΗΦ
    GREENPEACE ΕΡΓΑΤΗΣ 2 ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    GREENPEACE ΕΡΓΑΤΗΣ 3 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
    ΜΠΕΝ ΠΕΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
    ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
    ΘΗΛΥΚΙΑ ΧΕΛΩΝΑ 1 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
    ΜΙΚΡΗ ΘΗΛΥΚΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ
    ΡΟΜΠΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
    ΘΗΛΥΚΑ ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥΔΗ ΡΟΥΛΑ
    ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ
    ΝΕΟΣΣΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΩΠΟΥΛΟΣ
    ΠΑΠΠΟΥΣ ΡΕΪ TΑΣΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
    Recording Studio Sierra Post
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΦΕΝΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ



Σκηνοθεσία
Ben Stassen
Σενάριο
Domonic Paris

Παραγωγή
Gina Gallo
Mimi Maynard
Domonic Paris
Ben Stassen
Caroline Van Iseghem



Μουσική
Ramin Djawadi
Casting
Gallo Maynard
Mimi Maynard
Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Jeremy Degruson

Εταιρείες Παραγωγής
nWave Pictures
Illuminata Pictures
Motion Investment Group

Διανομή
Village Films (Ελλάδα)
Studio Canal
Universal Pictures International (UPI)
Kinowelt Filmverleih
Madman Entertainment (
Svensk Filmindustri (SF)
TMC Film
Universal Music Group

Χρονολογία παραγωγής
2010

Χώρα παραγωγής
ΒΕΛΓΙΟ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ
Είδος ταινίας
ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Διάρκεια 88'

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

ΣΑΜΜΥ

Ο Σάμμυ, ο ήρωας της ταινίας, είναι μια μικρή αξιαγάπητη θαλάσσια χελώνα. Κάθε άλλο παρά σούπερ-ήρωας, ο Σάμμυ είναι ένα συνηθισμένο χελωνάκι που θα ζήσει εξαιρετικές περιπέτειες. Γεννήθηκε το 1959 σε μια παραλία της Καλιφόρνια, και τα επόμενα 50 χρόνια διέσχιζε τις θάλασσες του Πλανήτη. Σε αυτό το μακρύ ταξίδι, ο Σάμμυ θα συναντήσει πολλούς κινδύνους, θα γίνει η μασκότ μιας κοινότητας χίπηδων, θα ανακαλύψει τι σημαίνει πετρελαιοκηλίδα και θα βοηθήσει στην προσθαλάσσωση
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ:
“Όταν γεννιέται, ο Σάμμυ είναι τόσο μικρούλης που δεν έχει καν τη δύναμη να βγει από τη φωλιά. Είναι όμως, μαχητής. Είναι αποφασισμένος να πετύχει αυτό που θέλει με κάθε κόστος γιατί πολύ απλά είναι επίμονος. Νιώθει ότι μπορεί να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κολυμπάει και όλα θα πάνε καλά!”
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙ ΜΠΟΥΝ (Σάμμυ στη γαλλόφωνη version):
“Ο Σάμμυ είναι πολύ γενναίος. Και έχει αρκετή ενέργεια. Είναι ένας ήρωας που ανακαλύπτει τον κόσμο. Κάποιες φορές επαναστατεί αλλά ποτέ δεν μισεί, δεν δολοπλοκεί ή αγανακτεί. Και επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο τύπος γνωρίζει και τον έρωτα!”
“Δεν θα ήταν υπέροχο να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο;” Σάμμυ
“Δεν μας δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να ανακαλύπτουμε τον κόσμο. Σωστά;” Σέλιτου Apollo 11 στον Ειρηνικό Ωκεανό.
ΣΤΟΧΟΣ: Να δαμάσει τα ρεύματα, τις παλίρροιες και τα χρόνια για να ξαναβρεί την Σέλι, τον έρωτα της ζωής του, που είδε για τελευταία φορά στην παραλία που γεννήθηκαν.
ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ: γενναιότητα, δίψα για περιπέτεια, ικανότητα να αναστρέφει καταστάσεις, πιστός φίλος, παρορμητικός και ενστικτώδης.

ΣΕΛΙ

Η Σέλι είναι η πιο όμορφη θαλάσσια χελώνα που έχει δει ποτέ του ο Σάμμυ. Είναι το ιδανικό του, η χαρά της ζωής του, η έμπνευσή του. Και μιλάμε για μια χελώνα με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα: φιλοδοξεί να ανακαλύψει τον κόσμο και τις ομορφιές του, χωρίς φόβο, χωρίς να σκέφτεται το αύριο. Ζει χωρίς δεσμεύσεις μέχρι που ξαναβρίσκει τυχαία τον μικρό Σάμμυ που όχι μόνο έχει μεγαλώσει, αλλά που βλέπει πως περνάει πολύ ευχάριστα μαζί του!
ΣΤΟΧΟΣ: Να ανακαλύψει όλα τα υποβρύχια θαύματα που υπάρχουν, να καταφέρνει να σπάει καθημερινά το μυστήριο κάποιου θρυλικού μυστικού περάσματος.
ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ: ανεξαρτησία πνεύματος και δράσεων, πρόθυμη, δεν φοβάται τίποτα ή σχεδόν τίποτα, ανυπόμονη, μαχητική, πάντα ετοιμοπόλεμη, δραστήρια, με δίψα για περιπέτεια και μεγάλα ταξίδια.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤHΣ ΟΛΙΒΙΑ ΡΟΥΙΖ (Σέλι στη γαλλόφωνη version):
“Η Σέλι είναι απίστευτα δραστήρια. Η σκέψη και μόνο της δράσης και της περιπέτειας την ενθουσιάζει. Είναι περιπετειώδης τύπος. Είναι δειλή αλλά δεν το δείχνει. Θέλει πάντα να δίνει καλή εντύπωση. Το παίζει ατρόμητη και περήφανη μπροστά στον Σάμμυ και την υπόλοιπη παρέα. Κάποιες φορές είναι λίγο επιπόλαιη. Δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Σάμμυ είναι πολύ ερωτευμένος μαζί της. Όταν όμως, στην πορεία της ταινίας βλέπουμε πως οι δύο ήρωες ανακαλύπτουν ότι είναι ερωτευμένοι, αναρωτιόμαστε αν τελικά δεν το είχε καταλάβει ή αν το ήξερε αλλά δεν την απασχολούσε ιδιαίτερα.”
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ MΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ:
“Η Σέλι είναι αυτή που ερωτεύεται παράφορα ο Σάμμυ από την πρώτη στιγμή που ανοίγει τα μάτια του. Θα αποχωριστεί ο ένας τον άλλο πολλές φορές, αλλά εκείνος δεν θα πάψει ποτέ να ελπίζει ότι θα απολαύσει και πάλι τη συντροφιά αυτής που τον κάνει χαρούμενο!”

ΡΕΪ

Ο Ρέι είναι ο πιστός φίλος και σύντροφος του Σάμμυ τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Και αυτός είναι μια αξιαγάπητη θαλάσσια χελώνα. Είναι το καβούκι στο οποίο μπορεί να στηριχτεί και να ξεκουραστεί ο Σάμμυ. Είναι ο ευγενής δάσκαλός του, ο μέντοράς του, αυτός που του ανοίγει τα μάτια για το τι σημαίνει ζωή, κορίτσια, κόσμος.
ΣΤΟΧΟΣ: Να προσέχει τον Σάμμυ την πρώτη δεκαετία μαθητείας στην θαλάσσια ζωή.
ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ: Παρορμητικός και ενθουσιώδης, ατρόμητος, γυναικάς, του αρέσει να διασκεδάζει, εύκολος χαρακτήρας, πάντα ψύχραιμος, δεν κάνει τίποτα όπως όλοι οι άλλοι, αναζητά διαρκώς νέες περιπέτειες και καινούργιες συγκινήσεις.
“Είδες τις δύο κούκλες που έβγαιναν όταν ήρθαμε;” Ρέι
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤOY ΕΛΙ ΣΕΜΟΥΝ (Ρέι στη γαλλόφωνη version):
“Ο Ρέι είναι συμπαθητικός και πολυμήχανος. Είναι η ψυχή της παρέας! Είναι γεμάτος ενέργεια, αλλά τον επισκιάζει ελαφρώς η γυναίκα του. Θα ήθελε πολύ να κάνει βλακείες με τον φίλο του, τον Σάμμυ, αλλά τον εμποδίζει εκείνη. Κι έτσι, δεν μπορεί να πάει να σαγηνεύσει τις διάφορες ψαρίνες...”
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ MΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ:
“Ο Ρέι είναι ο φίλος με τον οποίο ο Σάμμυ περνάει ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας. Είναι πάντα ευδιάθετος, πάντα ευχάριστος. Η σχέση τους πραγματικά υπογραμμίζει τη δύναμη της φιλίας.”

ΑΛΦΟΝΣ

Ο Αλφόνς είναι ένας χοντρός γκρι σκούρος γάτος με ιδιαίτερα βαριά προφορά. Περνάει τις ώρες τους ξαπλωμένος κάτω από τον ήλιο στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Είναι ο πιστός σύντροφος μιας μικρής κοινότητας χίπηδων που είναι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και κατά της κακοποίησης των ζώων. Δεν παίρνει με καλό μάτι την έλευση του Σάμμυ στην περιοχή του. Μπορεί να μην βγάζει νύχια, αλλά αποφασίζει να δράσει.
ΣΤΟΧΟΣ: Να παιδέψει και να αποπροσανατολίσει τον Σάμμυ με την ελπίδα να εγκαταλείψει την χίπικη οικογένειά του και να επιστρέψει στον ωκεανό μια ώρα αρχύτερα.
ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤOY: σνομπ, δεν εμπιστεύεται τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να προστατέψει την περιοχή του και ό,τι του ανήκει σε σχέση με τα αφεντικά του, μάγκας, πανούργος, κυνικός, ιδιαίτερο χιούμορ, διηγείται ιστορίες και κάνει αστεία που μόνο εκείνος απολαμβάνει.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΚΙΓΙΟΜ ΓΚΑΛΙΕΝ (Aλφόνς στη γαλλόφωνη version):
“Ο Αλφόνς είναι το κάτι άλλο. Είναι αρκετά διεστραμμένο πλάσμα. Είναι εντελώς ζηλιάρης και κτητικός. Φοβάται ότι ο Σάμμυ, μια χελώνα δηλαδή, θα τραβήξει όλη την προσοχή. Γι’ αυτό και κάνει τα πάντα για να τον διώξει. Δεν είναι όμως, πραγματικά κακός. Για την ακρίβεια στο τέλος αποδεικνύεται ότι είναι αρκετά καλός!”
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ MΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ:
“Ο Αλφόν είναι ένας πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας. Είναι η μασκότ μιας χίπικης κοινότητας που ζει στις ακτές της Καλιφόρνια. Την έλευση του Σάμμυ την αντιμετωπίζει ως ανταγωνισμό. Θέλει να τον ξεφορτωθεί, να τον ξαναστείλει στον ωκεανό όπου είναι και η θέση του!”
“Για να είστε τόσο αργές, συνέχεια βιάζεστε, χελώνες!” Αλφόνς

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Είχα πάει διακοπές στο Μεξικό πριν μερικά χρόνια, μαζί με τον εξάχρονο γιο μου. Αργά το απόγευμα, είδαμε κόσμο να συγκεντρώνεται στην παραλία και το προσωπικό του ξενοδοχείου να μεταφέρουν χελωνάκια που είχαν μόλις εκκολαφθεί. Η μητέρα τους είχε γεννήσει τα αβγά της στον κήπο του ξενοδοχείου, στο ίδιο σημείο όπου είχε γεννηθεί και εκείνη πριν από 30 χρόνια. Τότε, δεν είχε χτιστεί ακόμα το ξενοδοχείο. Το πρόβλημα ήταν ότι τα νεογέννητα δεν μπορούσαν να ανέβουν στο τσιμεντένιο δρομάκι (ήταν πολύ ψηλό γι’ αυτά) που θα τα οδηγούσε στη θάλασσα. Όσο παρατηρούσαμε τα νεογέννητα χελωνάκια να κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς τη θάλασσα και όσο τα βλέπαμε να τα ξεβράζει στην παραλία το κύμα, μάθαμε από το προσωπικό του ξενοδοχείου ότι τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής τους, μένουν στην επιφάνεια των ωκεανών διανύοντας τεράστιες αποστάσεις χάρη στα διάφορα θαλάσσια ρεύματα. Βλέποντας τις αντιδράσεις μικρών και μεγάλων εκείνη τη βραδιά, σκέφτηκα ότι το συγκεκριμένο θέμα θα γινόταν καταπληκτική ταινία 3D.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed