Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010
Η EveryDNS.net, η εταιρεία που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική διεύθυνση (domain name) του Wikileaks, ανακοίνωσε πως σταματά να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Wikileaks.org με το αιτιολογικό ότι οι μαζικές ηλεκτρονικές «επιθέσεις» που δέχεται το τελευταίο διάστημα το site απειλεί τη δομή και λειτουργία της και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία εκατοντάδων χιλιάδων άλλων websites που εξυπηρετεί.

Οι υπεύθυνοι του Wikileaks επιβεβαίωσαν, με μήνυμά τους που ανέβασαν στο Twitter, ότι το site της «κατέβηκε» από την EveryDNS.net.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν πρόκειται για μια οριστική «διαγραφή» του site ή για προσωρινή διακοπή του, ενώ η EveryDNS.net διευκρίνισε ότι είχε προειδοποιήσει 24 ώρες πριν τους υπευθύνους του Wikileaks για τις προθέσεις της με το deadline να λήγει στις 3 τα ξημερώματα ώρα Γκρίνουιτς της 2ας Δεκέμβρη.

Οι «επιθέσεις» στο Wikileaks ξεκίνησαν όταν άρχισε να δημοσιεύει τα περίπου 250.000 απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών διπλωματικών υπηρεσιών, ενώ οι «ελιγμοί» των υπευθύνων του site, που αρχικώς άλλαξαν κεντρικό server από τη Σουηδία στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στους server της Amazon, απεδείχθηκαν μάταιοι για να αποτρέψουν το τελικό κλείσιμο του site. Η συμφωνία με την Amazon τερματίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης …


Πηγή : Πρώτο Θέμα

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed