Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αριστερά και πρόοδος δεν είναι οι καταλήψεις και η ανομία



Σε μείζον πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα αναδεικνύεται το μεγάλο θέμα με τους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών με τις ευθύνες να μεταφέρονται σαν το μπαλάκι του πινγκ πονγκ και κανένας να μην κάνει τίποτα για αυτό. Πριν λίγο ολοκληρώθηκε συνάντηση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου με τον πρύτανη Θ. Πελεγκρίνη, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα, ο οποίος φέρεται να ζήτησε να έχει απελευθερωθεί ο χώρος μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Ομάδες φοιτητών από παρατάξεις που αντιτίθενται στην παραμονή των μεταναστών στη Νομική μπήκαν αιφνιδιαστικά στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για να συζητήσουν με τον κοσμήτορα ώστε να βρεθεί μία λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Εντωμεταξύ, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης που έχει αναλάβει την ευθύνη για την εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική, τους έβγαλε για μισή περίπου ώρα έξω από το κτίριο, στον πεζόδρομο της Μασσαλίας όπου και δόθηκε συνέντευξη τύπου. Ο εκπρόσωπός τους ο κος Νίκος Γιαννόπουλος είπε ότι : «Οι μετανάστες θα παραμείνουν στη Νομική γιατί χρειάζονται ένα κέντρο αγώνα, χωρίς όμως να είναι αρνητικοί σε μετεγκατάσταση σε άλλο κτίριο, αν υπάρξει σοβαρή πρόταση κι αν φυσικά γίνει δεκτή από τους μετανάστες .»

Πρόσθεσε ότι αν επέμβει η αστυνομία, «είμαστε αρκετά δύσκολοι αντίπαλοι, η εξουσία το ξέρει πολύ καλά και από άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν» ενώ ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελάκο να προχωρήσει σε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των πρυτανικών αρχών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός σημειώνοντας «Αριστερά και πρόοδος δεν είναι οι καταλήψεις και η ανομία. Να κάνει ο καθένας ότι θέλει σε μία κοινωνία μπάχαλο με εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατηγορώντας ένα κομμάτι της Αριστεράς ότι με τη στάση της υπερασπίζεται άδικες πολιτικές.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να αρνείται τα διάλογο με τον πρύτανη και τον κ. Ραγκούση, την κα Νταλάρα, τον Καμίνη και τον κ. Σγουρό, όπως πρότεινε νωρίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών , κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν πως «Απαιτείται σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές και άσκηση των καθηκόντων τους όπως απορρέουν από τον νόμο και την ιδιότητά τους ως εγγυητών της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του Πανεπιστημίου».

Ο κος Παπουτσής από την άλλη σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Επειδή ο χώρος καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, θέλω να διευκρινίσω ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων.

Ο κος Πελεγρίνης το πρωί δήλωσε:΅«Η καθοδηγούμενη κατάληψη της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί κατάχρηση του δικαιώματος του ασύλου. Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα των μεταναστών, αλλά αναγνωρίζουμε ότι είναι πρωτίστως ζήτημα της πολιτείας».

Πρόσθεσε ότι υπήρχε μια συνεχής επαφή με τους εκπροσώπους των μεταναστών και στάλθηκαν στον χώρο γιατροί να παράσχουν τη βοήθειά τους.

Οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι οι κανόνες υγιεινής τηρούνται υπάρχει καθαριότητα και δεν υπάρχουν βανδαλισμοί.
Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed