Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πολιτικές παρεμβάσεις στον διαγωνισμό κατήγγειλε ο Κώστας Τουρνάς!



Πριν καλά καλά επιλέξουμε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στην φετινή Eurovision άρχισαν τα παρατράγουδα, καθώς η απόφαση της ΕΡΤ να κόψει τον Γιάννη Σαββιδάκη και τον Θεοχάρη Ιωαννίδη προκρίνοντας μόνο παιδιά από ριάλιτι προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Στο μεταξύ, πολιτικές παρεμβάσεις στον διαγωνισμό κατήγγειλε ο Κώστας Τουρνάς!

Μιλώντας στην εκπομπή «Πολύ Μπλα Μπλά», ο Κώστας Τουρνάς χαρακτήρισε άδικους τους αποκλεισμούς καλλιτεχνών. «Αυτός που μαγειρεύει το φαί κατά κανόνα παχαίνει γιατί συνέχεια τσιμπολογάει», είπε ο γνωστός συνθέτης και συνέχισε: «η ΕΡΤ είναι ένα δημόσιο μαγαζί υπό πολιτικό έλεγχο. Κατά καιρούς, ενώ μας έχει δώσει μια δυο καλές στιγμές, πάντα ή σχεδόν πάντα είναι υποκείμενο του πολιτικού μαγαζιού. Κάθε φορά επιβάλλει την επιλογή της, που δεν είναι πάντα τόσο διάφανη, τόσο δημοκρατική».

Μάλιστα, ο κ. Τουρνάς στήριξε την άποψή του λέγοντας πως ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν αιώνες τώρα και ανήκουν στην γνωστή τακτική της ΕΡΤ. «Έχω δει την ΕΡΤ να λειτουργεί με τρόπο που υπόκειται σε πολιτικές παρεμβάσεις», τόνισε.

«Δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες, δεν υπάρχουν όροι», δήλωσε στο Star ο Γιάννης Σαββιδάκης, που κατέθεσε και πάλι τον φάκελό του στην αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ ζητώντας να εξεταστεί εκ νέου η υποψηφιότητά του. Όπως λέει ο τραγουδιστής, ο αποκλεισμός έγινε αδικαιολόγητα, αφού η ΕΡΤ δεν τους έδωσε καν την δυνατότητα να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά τους.

Κατά τον ίδιο, ο πιο παράλογος αποκλεισμός ήταν εκείνος του Θεοχάρη Ιωαννίδη, η δισκογραφική εταιρεία του οποίου έστειλε επιστολή στην ΕΡΤ ζητώντας εξηγήσεις! «αναμένουμε ακόμα με μεγάλη περιέργεια να μας γνωστοποιήσετε τους λόγους απόρριψης των υποψηφιοτήτων της εταιρίας μας για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Τα επιχειρήματά σας τα μαθαίνουμε μέχρι τώρα, μόνο από εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές ποικίλης ύλης», αναφέρει η επιστολή με την υπογραφή του Μάκη Πουνέντη και καταλήγει: «η απάντησή σας αγνοείται γι' αυτό θα σας παρακαλούσαμε να επιληφθείτε του θέματος, διότι δίνουμε να θεωρήσουμε ύποπτη τη σιγή σας».

Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed