Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Παραλύει" η χώρα


«Παραλύει» αύριο η χώρα καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι εκπαιδευτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι φαρμακοποιοί και οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αφορμή και την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.



Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Θα κινούνται κανονικά το Τραμ και το Μετρό, το οποίο όμως θα πηγαίνει μόνο μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του Μετρό, αφού το δίκτυο ανήκει στον ΟΣΕ.

Ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδος, η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται σχετικά, ενώ την Παρασκευή θα υπάρξουν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα.

Κρίσιμη για την πορεία των κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες, θεωρείται η κοινή γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι εργαζόμενοι από όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία για το λόγο αυτό θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 16:30.

Νοσοκομειακοί γιατροί- Φαρμακοποιοί

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αύριο στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν σε όλη τη χώρα στην πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ.

Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει, καλούν τα μέλη τους στις 10 το πρωί σε προσυγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και καλούν τους πολίτες να εξυπηρετούνται από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Επίσης, στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι οδοντίατροι όλης της χώρας ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ, χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη μένουν ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως αναφέρει ο Οδοντριατρικός Σύλλογος Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΟΠΑΔ που δίνει το δικαίωμα συνταγογράφησης μόνο σε συμβεβλημένους οδοντιάτρους.

Μεγάλες αναμένεται, επίσης, να είναι οι ελλείψεις υλικών στα δημόσια νοσοκομεία εάν τα νοσοκομεία δεν εφαρμόσουν άμεσα τις διαδικασίες που θεσπίζονται με το Προεδρικό Διάταγμα 113/2010 περί έγκρισης κάθε δαπάνης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτό επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εταιρίες Διαγνωστικών Αντιδραστηρίων και Ιατροτεχνικού Εξοπλισμού μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας.

Εκπαιδευτικοί


Συνεχίζεται και αύριο, για δεύτερη ημέρα, η απεργία των δασκάλων και των καθηγητών των δημοσίων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή όπου παρέμειναν ως το απόγευμα, δίνοντας μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας τους «ραντεβού» αύριο, στο συλλαλητήριο των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Τα αιτήματά τους είναι κυρίως οικονομικά, αλλά και η αντίθεσή τους σε διάφορα μέτρα του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των οποίων και οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Αύριο αναμένεται να προστεθούν στους απεργούς και οι εκπαιδευτικοί των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Σήμερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), με ανακοίνωσή της αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως σημειώνουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου «η εν λόγω έρευνα που χρηματοδοτήθηκε ως ερευνητικό έργο από το ΕΣΠΑ και διενεργήθηκε από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων ελέγχεται ως προς τη μεθοδολογία και ενέχει σοβαρά σφάλματα στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της, πράγμα που σύμφωνα με πανεπιστημιακούς γνώστες του αντικειμένου καθιστά βάσιμα αμφισβητήσιμη την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων».

Μ.Μ.Ε.- Τεχνικοί

Οι Ενώσεις του χώρου αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση, κατεβάζοντας «ρολά» σε όλα τα ΜΜΕ, καθώς και οι τεχνικοί του κλάδου.

Το «παρών» στο αυριανό συλαλλητήριο θα δώσουν και τα μέλη της Π.Ο.Α.Σ.Υ.


Zougla.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed