Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Υπερτιμολογώντας τιμολόγια καυσίμων ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Θεσ/νίκης και 19 υπάλληλοι βάζανε στην τσέπη τους την διαφορά!



Την ερχόμενη Δευτέρα στο κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της περιόδου 2000-2002 για κατάχρηση 7 εκ. ευρώ με κατασκευή πλαστών τιμολογίων υπερκοστολόγησης υγρών καυσίμων για το Πανεπιστήμιο.




Η καταγγελία για τον Πρύτανη έγινε από τον επίσης Πρύτανη του Αριστοτελείου κ. Μάνθο, ο οποίος όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2002 και έκανε έλεγχο στα οικονομικά του Πανεπιστημίου ανακάλυψε έκπληκτος ότι ο προηγούμενος πρύτανης σε συνεργασία με 19 διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους εντός και εκτός του ιδρύματος πλαστογραφούσαν τιμολόγια προμήθειας καυσίμων υπερτιμολογώντας τα και έβαζαν στην τσέπη τους τη διαφορά της τιμής.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση που αναμένεται να συγκλονίσει τη Θεσσαλονίκη είναι ο διευθυντής συντήρησης και λειτουργίας εγκαταστάσεων ου Πανεπιστημίου κ. Στρατιλόπουλος, ο οποίος είναι και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση στην οποία δικάζονται τα 19 άτομα με το πρώην Πρύτανη Θεσσαλονίκης.

Οι πλαστογραφίες καταρχήν έχουν οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός ποσού 7. Εκ. ευ΄ρω τα οποία έχουν ενθυλακώσει οι κατηγορούμενοι, αλλά γίνεται περαιτέρω έρευνα των οικονομικών βιβλίων του Πανεπιστημίου για να βρεθούν και πιθανές άλλες παρανομίες στο επίμαχο διάστημα.


πηγή: newsbomb.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed