Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η συγκλονιστική μαρτυρία του περιπτερά



Τι σχέση μπορεί να έχει η χθεσινή δολοφονική ενέδρα εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με μια ληστεία μετά φόνου στα Άνω Λιόσια, αλλά και μια σειρά από διαρρήξεις και μαζικές κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες αντιπροσωπίες;



Οι πληροφορίες του newsit λένε ότι μπορεί να συνδέονται άμεσα. Μπορεί οι αδίστακτοι δολοφόνοι του περιπτερά στα Άνω Λιόσια και οι χθεσινοί δολοφόνοι των νεαρών αστυνομικών να είναι οι ίδιοι.

Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούνται οι έρευνες των αστυνομικών και όχι προς τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια.
Αυτή συνδέθηκε με τους πιστολέρο του Ρέντη καθώς το πολυτελές τζιπ που χρησιμοποίησαν ανήκε στην ίδια “παρτίδα” που κλάπηκε στις 17 Ιανουαρίου από αντιπροσωπία της Νέας Ερυθραίας.

“'Οχι”, λένε έμπειροι αστυνομικοί. “Δεν οδηγεί στα Άσπρα Σπίτια το τζιπ”, δείχνει ότι υπάρχει σπείρα η οποία εξειδικεύεται στις κλοπές αυτοκινήτων. Τους τελευταίους 5 μήνες έχει διαπράξει τουλάχιστον επτά κλοπές σε αντιπροσωπίες.

Οι δράστες αρπάζουν αρκετά αυτοκίνητα, κλέβουν και πινακίδες. Παραποιούν τα στοιχεία και ... περιμένουν “πελάτες” από το χώρο του υποκόσμου.

Σπείρες ληστών όπως αυτοί που “χτύπησαν” στα άσπρα σπίτια ή οι δολοφόνοι που “χτύπησαν” χθες “αγοράζουν” τα αυτοκίνητα από τη σπείρα για να “κάνουν δουλειές”.

'Ετσι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τα 8 ΙΧ που έχει κλέψει η σπείρα:

- Το ένα βρέθηκε στον Εβρο και είχε χρησιμοποιηθεί για την διακίνηση λαθρομεταναστών
- 'Ενα βρέθηκε εγκαταλελειμένο στην Ραψάνη της Λάρισας
- 'Ενα εντοπίστηκε στο Αγρίνιο μετά από ανθρωποκυνηγητό όταν ο οδηγός είχε αγνοήσει σήμα της τροχαίας να σταματήσει
- 'Ενα χρησιμοποιήθηκε στα Ασπρα Σπίτια και τέλος
- 'Ενα χρησιμοποιήθηκε στην χθεσινή αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη

Οι αστυνομικοί θεωρούν απίθανο οι δράστες που έκαναν το χτύπημα με τη λεία των 250.000 ευρώ να διακινδύνευσαν για μια ληστεία σε πωλητή καρτών κινητής τηλεφωνίας έστω και αν η λεία τους θα ήταν περίπου 10.000.

Η πρώτη κίνηση των αστυνομικών ήταν μόλις εντοπίστηκε το τζιπ στου Ρέντη να “πάρουν” δακτυλικά αποτυπώματα.
Θέλουν να τα συγκρίνουν με ένα που εντόπισαν στο “γκολφ” που άφησαν πίσω τους οι δράστες μετά τη δολοφονία του άτυχου περιπτερά στα Άνω Λιόσια και το οποίο ανήκει σε σεσημασμένο Αλβανό Κακοποιό.

"Nα τους πιάσουν τους αλήτες. Δεν πάει άλλο!", δηλώνει στο Newsit ο περιπτεράς που έπεσε θυμα των ληστών και περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις στιγμές που προηγήθηκαν της εκτέλεσης των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

"Δεν μπορώ να πιστέψω πως απο εδώ που ξεκίνησαν όλα, θα ήταν τόσο τραγική η κατάληξη και θα χάνονταν δύο αστυνομικοί. Πιστεύω πως παρακολουθούσαν τον άνθρωπο με τις κάρτες γιατί μολις ήρθε τότε μας λήστεψαν " εξομολογείται στο newsit o 27χρονος Κώστας Χαλκιάς, υπάλληλος του περιπτέρου στο Μενίδι, στη μοιραία χθεσινή απογευματινή βάρδια.

"Εγώ ήμουν στο περίπτερο και περίμενα τον άνθρωπο με τις κάρτες να έρθει. Με το που ηρθε μπήκαν μέσα και μας φώναξαν "ληστεία". Δεν καταλάβαμε τι έγινε καθόλου, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Εγώ είδα τριά άτομα, με κουκούλες και γάντια, ντυμένους στα μαύρα, με μαύρα παπούτσια. Μας απείλησαν με τα όπλα και μιλούσαν Ελληνικά. Ο ένας με το καλάσνικοφ ήταν απ' έξω και μας σημάδευε και ο άλλος από μέσα, σημάδευε τον άνθρωπο με τις κάρτες ο οποίος είχε πέσει στο πάτωμα και ο ληστής του έλεγε "βγάλε το τσαντάκι απο τη μέση".

Kαι συνεχίζει: "Μέσα στο τσαντάκι υπήρχαν σίγουρα 9.000 με 10.000 χιλιάδες ευρώ, όπως είπε και στην κατάθεση του ο άνθρωπος με τις κάρτες. Εγώ ήμουν στη γωνία και είχα σηκώσει τα χέρια ψηλά. Μόλις πήραν το τσαντακι απο τον άλλον ήρθαν σε εμένα και μου λενε "άνοιξε το ταμείο". Όπως άνοιξα το συρτάρι απο το ταμείο, έπεσε κάτω, είχε κάτι ψηλα μέσα και τα είδε ο ληστής, τα μάζεψε και αυτά, τα πήραν όλα και έφυγαν. Μόλις έφυγαν είχα θολώσει, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι ειχε γίνει. Ηρθαν οι αστυνομικοί στο περίπτερο, με μοτοσικλέτες και εκείνη την ώρα ακούγαμε τις εξελίξεις απο τον ασύρματο και φωνάζανε "έχουν τραυματιστεί 2 αστυνομικοί, εκείνη την ώρα είχα θολώσει ακόμη περισσότερο. Αργότερα, την ώρα που ήμουν στην αστυνομία, έμαθα πως έχασαν τη ζωή τους τα παιδιά, τα βλέπαμε όλα ζωντανά. Εκείνη την ώρα είχα θολώσει και ακόμη θολωμένος είμαι. Φύγανε δύο ανθρώποι. Μέσα σε ένα μήνα στην περιοχή έχουνε γινει 30 ληστείες. Εδώ λένε πως κυκλοφορει μια μαφία 4 ατόμων στο Μενίδι και γινεται χαμός, μπαίνουνε και σε σπίτια. Κλεβουνε τα πάντα όλα. Εμάς μας έκλεψαν απόγευμα, 6.40 το απόγευμα, όχι νύχτα η ξημέρωμα που δεν έχει κινηση, παρά το γεγονος πως ειμαστε διανυκτερεύον. Η δε ληστεία έγινε ακριβώς τη στιγμή που ήρθε ο άνθρωπος με τις κάρτες. Σίγουρα το παρακολούθησαν. Δε μας έχουν κλέψει βράδυ και Σαββατοκύριακα και μας έκλεψαν μόλις ήρθε ο κύριος με τις κάρτες και κάναμε στη συναλλαγή. Πιστεύω να τους πιάσουνε τους αλήτες, γιατι δεν πάει άλλο, κάτι να κάνουνε."
newsIt.gr

2 απόψεις:

Ανώνυμος είπε...

EGO NA DO TORA POU SKOTOTHIKAN TA PALIKARIA THA KANOYN SYLALLHTHRIA GIAFTOUS OPOS EKANAN GIA MERIKA MERIKA ANARXOLAMOGIA??? POU STO FYNALE FYNALE TA PAIDIA EKANAN TI DOULEIA TOUS, ENO TA GIA TA KOLOPAIDA POU PANE GYREVONTAS KAI SKOTONONTE, KAINE THN ELLADA KAI DE MPOROUME NA POUME KATI GIATI EINAI KAI TA @@@@A TA PAPAGALAKIA (MME) POU... TA LENE OPOS THENE!!!!

RE AFEISTE THN ASTYNOMIA NA KANEI TI DOULEIA TIS REEEEEEEEE..........!!!!!

EFXOMAI KALO TAXIDI STA PALIKARIA KAI ELPIZO NA GINEI LIGO PARAPANO PANIKOS APO OTI GINETE SYNITHOS GIATI TORA AKSIZEI!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει αν ένας από τους αδικοχαμένους είχε σκοτώσει ένα από αυτα τα κάθαρματα...θα μιλούσαν για αστυνομικούς δολοφόνους,για πιτσιρικάδες που έθεσαν σε κίνδυνο αθώους πολίτες,ότι θα μπορούσε να το αποφύγει,ότι λειτούργησε εν βρασμώ ψυχής κ το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη κ να γίνει πορεία για τον αδικοχαμένο κλέφτη!με τέτοιες ιδέες κ πιστεύω μεγαλώνουν οι δήθεν ελληνες που αντί να τιμωρούν τον ένοχο συγχωρούν με μεγάλη ευκολία αυτούς που προκαλούν...

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed