Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα μέλη μίας συμμορίας από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης



Η κλοπή οκτώ αυτοκινήτων και μεγάλου αριθμού πινακίδων από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας στις 17 Ιανουαρίου 2011, έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες του μακελειού στου Ρέντη, που στοίχισε τη ζωή δύο αστυνομικών. Μάλιστα, η έρευνα επεκτείνεται σε τρία σχετικά περιστατικά στις Φερές Έβρου, στην Ραψάνη της Λάρισας και στο Αγρίνιο που επανεξετάζονται τις τελευταίες ώρες από την ΕΛ.ΑΣ.


Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις καταθέσεις ενός ιδιοκτήτη περιπτέρου, ενός πωλητή καρτών τηλεφωνίας, αλλά κι ενός ιδιοκτήτη πρατηρίου στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, οι οποίοι έχουν δεί τους τρεις δράστες, λίγο πριν ξεκινήσει το ανθρωποκυνηγητό με την ομάδα ΔΙΑΣ.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό αυτοί που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς να είναι αλλοδαποί και εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα μέλη μίας συμμορίας από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Εξετάζεται, επίσης, ιδιαίτερα σοβαρά οι ίδιοι δράστες να ήταν αυτοί που είχαν σκοτώσει στις 8 Φεβρουαρίου 2011 στη διάρκεια ληστείας τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου στα Ανω Λιόσια.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην ληστεία των οκτώ ΙΧ (τέσσερα μάρκας Volvo κι αλλά τέσσερα διαφόρων άλλων τύπων) από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην εθνική οδό μετά την διαπίστωση ότι ένα από τα κλεμμένα Volvo χρώματος γκρι είναι αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες στου Ρέντη. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., η κλοπή έγινε το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου και οι οκτώ τουλάχιστον δράστες έσπασαν την περίφραξη του χώρου, άρπαξαν μέσα από την αντιπροσωπεία πολλές πινακίδες και τα κλειδιά των αυτοκινήτων κι εξαφανίσθηκαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Όμως η ιστορία αυτής της κλοπής παρουσιάζει αξιοσημείωτη συνέχεια.

Ένα από τα κλεμμένα Volvo εντοπίζεται στις 11 Φεβρουαρίου 2011 να το χρησιμοποιούν σαν όχημα διαφυγής οι κακοποιοί που ληστεύουν την Εθνική Τράπεζα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Το πρώτο σενάριο που εξετάζουν από την ΕΛΑΣ είναι οι δράστες της δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη να είναι οι ίδιοι με αυτούς που λήστεψαν την τράπεζα στα Άσπρα Σπίτια. Γι' αυτόν τον λόγο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιδεικνύουν το βίντεο από το εσωτερικό κύκλωμα της τράπεζας στους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στου Ρέντη.

Όμως η κλοπή των αυτοκινήτων από την αντιπροσωπεία στην Εθνική Οδό είχε και άλλες προεκτάσεις.

Ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα βρέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2011 να χρησιμοποιείται από μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών στις Φερές Εβρου. Την ίδια ημέρα, ένα άλλο αυτοκίνητο από την ίδια κλοπή μάρκας BMW βρέθηκε εγκαταλελειμμένο με σοβαρές ζημιές στην Ραψάνη της Λάρισας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κι αυτό είχε χρησιμοποιηθεί από σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Ένα τρίτο από τα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2011 από αστυνομικούς κοντά στο Αγρίνιο. Ακολούθησε καταδίωξη κι ο οδηγός του το εγκατέλειψε σε αγροτική περιοχή. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι «πρώτο σενάριο είναι οι δράστες της κλοπής των αυτοκινήτων να έχουν άμεση σχέση με το μακελειό στου Ρέντη και με τα υπόλοιπα περιστατικά. Όμως υπάρχει κι η εκδοχή αυτοί που έκλεψαν τα ΙΧ να μοίρασαν τα αυτοκίνητα έναντι αμοιβής σε διαφορετικές συμμορίες. Κι αν συμβαίνει αυτό ασφαλώς δυσκολεύει τις έρευνες μας».

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχαν ακόμη πληροφορίες για το γκρι Volvo, οι επιβάτες του οποίου πυροβόλησαν τους αστυνομικούς. Είχε θεαθεί τις τελευταίες περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής ύστερα από διάφορες καταγγελίες για κλοπές και διαρρήξεις. Όμως, πολλές από αυτές τις πληροφορίες ήταν ασαφείς κι αλληλοσυγκρουόμενες.

Τέλος, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής με τους αστυνομικούς στου Ρέντη να είναι οι ίδιοι με αυτούς που τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2011 σκότωσαν σε απόπειρα ληστείας έναν 45χρονο ομογενή από την Ρωσία, ιδιοκτήτη περιπτέρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Πίνδου και Αλιάκμονος στα Ανω Λιόσια.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 23 κάλυκες πυροβόλου όπλου, τύπου Καλάσνικοφ, 9 βολίδες πιστολιού αγνώστου διαμετρήματος και 17 σφαίρες των 9 χιλιοστών ίδιου δηλαδή τύπου όπλων που χρησιμοποιήθηκαν και στο μακελειό στου Ρέντη.

in.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed